10 ok arra, hogy soha ne fogyasszunk mesterséges édesítőszereket

9
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

Először is, a mesterséges édesítőszerek fogyasztása cukorbetegség kialakulásához kapcsolódik. Egy új tanulmány szerint, a “hamis cukrok” használata azt jelenti, hogy az amúgy mindenkinek szabad döntésén múló egészségesebb növényi eredetű cukrok helyett 2-es típusú cukorbetegséget fogyaszt – Én személy szerint nem kérek belőle, köszönöm!

Jobb választás lenne például a bioméz és a testmozgás, de az orvosok ezt nem fogják Neked elmondani. Így megintcsak a kutatási eredmlnyekhez fordulunk. A Nature folyóiratban már évtizedek óta folyik a vita a mesterséges édesítőszerek fogyasztásának kockázatairól. Az izraeli Weizmann Institute of Science-ben rájöttek, hogy a diétás üdítők fogyasztása tönkreteheti a bél mikrobáit, vagyis egyenes úton az immunitást. Mivel a mesterséges édesítőszereket nem lehet megemészteni és a foszforsav amúgy is brutális hatású a bélflórára, ez a kombináció cukorbetegséghez vezet. Az eddig hiányzó link pedig a mikróbákban rejlik. A múlt több vitája hátterében eddig az állt, hogy ezeket a cukrokat nem lehetett megemészteni, de ez a mostani tanulmány abban úttörő, hogy 400 emberi alanyt tesztelt.

Aszpartám, szukralóz és a szacharin a “cukorbetegség mikroszkóp”alatt

“Egy sor egereken és embereken végzett kísérletben a kutatók megvizsgálták a bélben lévő mikrobák és az édesítőszerek: aszpartám, szukralóz és szacharin egymásra gyakorolt hatásait.. Attól függően, hogy milyen típusú mikrobák voltak a belekben, néhány ember és egér alanyban fogyasztásuk egy vagy kétszeresére növelte vércukor szintjüket. Idővel, a magas vércukorszint cukorbetegséghez vezethet- “mondta Eran Segal, a tanulmány társszerzője, aki a Weizmann Intézet biológusa.

“A különbség nem csupán pár százalék volt. Ezek egyébként rendkívül drámai különbségek voltak mind az egerek, mind pedig az emberi esetekben. ”

A tanulmány azt is kimutatta, hogy azoknál, akik a legtöbb mesterséges édesítőszert fogyasztják, nagyobb valószínűséggel lesznek problémáik vércukorszintjükkel.

Íme az első tíz ok arra, hogy a diétás dolgokat száműzzük étrendünkből

1. Agyvérzés vagy szívroham megnövekedett kockázata több mint napi egy diétás ital fogyasztása után naponta.

2. Nagyobb valószínűségű a depresszió

3. Egyharmaddal magasabb a metabolikus szindróma kialakulása amikor valaki diétás italokat fogyaszt (jellemző pl: a felesleges hasi zsír kialakulása). Ezt már 2008-ban bizonyította egy elég nagy volumenű, 10 000 résztvevős a University of Minnesotán végzett tanulmány.

4. Két-harmaddal nagyobb 2. típusú cukorbetegség kialakulási veszély.

3. Veseelégtelenség kockázata megduplázódik (Harvard tanulmány). Ennyit a vér méregtelenítéséről, miközben megpróbálod kalóriabeviteledet ellenőrzésed alatt tartani.

6. Ki akar fogeróziót? A foszforsav jól elszámol a fogakkal!

7. A diétás italok gátolják a fogyás képességét (bár úgy értékesítik nagyon bátran, hogy diétás).

8. A vegyi anyagok a szervezetben elhízást eredményeznek csak azzal, hogy összezavarják a hormonális egyensúlyt.

9. A mesterséges édesítőszerek megnövelik az édesség utáni vágyat és a túlevésre való hajlamot.

10. Szintetikus, laborban készült édesítőszerek erősen megnövelik a rák kialakulásának veszélyét. Bizonyítottan sejtmutációt és kontakt gátlás nélküli sejtszaporodást idéznek elő.

Továbbá, az aszpartám túlzott neurotranszmitterszámot eredményez (ingerületátvivő anyagok), így a neuronok üzenetének összehangolása sokkal nehezebb lesz. Dr. Russell Blaylock elmagyarázza ezt is. Ez a túlterhelés megzavarja az agysejtek kalcium egyensúlyát, ami a szabad gyökök megnövekedett ostromát eredményezi és végeredményben megöli az agysejteket. Az agy bizonyos terülletének kétharmadát meg lehet ölni anélkül, hogy bármilyen orvosi teszt kimutatná az agy működésének csökkenését.

Vegyük ki a “rákot” az étrendünkből

Talán egy metafórával könnyebb lesz megérteni azt, hogy mire gondolunk. Ha egy nagyon erős ellenfél hadsereggel akarunk megküzdeni, a legjobb stratégia az lenne, hogy elvágjuk a hadsereg élelem, üzemanyag és lőszer utánpótlását. Ha ezt megteszed, az ellenség annyira gyenge lesz, hogy biztosan megnyered a csatát. Vágd el a rák üzemanyagellátását. A rák olyan savas szervezetben virágzik, ami tele van növényvédő szerekkel, szintetikus “élelmiszerekkel”, fluorozott fogkrémmel, klórozott vízzel és genetikailag módosított szervezetekkel. Ha abbahagyod az ilyen táplálkozást, a rákos sejtek a testedben meg fognak halni. Itt az ideje az összes hamisan diétás termék, aszpartámos rágógumi és mesterséges édesítőszerek száműzésének. Mondjátok ezt el barátaitoknak, ismerőseiteknek is!

Források:

http://www.grassfedgirl.com

http://www.usatoday.com

http://www.kidneydoctorbradenton.org

Facebook Kommentek

A szerzőről

Send this to friend