157.000 USD-t kapott a rákölő gyermekláncfüvet tanulmányozó kutatócsoport

11
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

A pitypang nem gyom(NaturaHirek.com) A kutatás 2009-ben kezdődött. A Siyaram Pandey biokémikus által vezetett kutatócsoport (University of Windsor) megállapította, hogy a pitypang gyökérkivonata egy nagyon agresszív természetes orvosság a leukémiás sejtek ellen.

A gyermekláncfű gyökérkivonatáról kimutatták, hogy hatására a krónikus monocita mieloid sejtek öngyilkosságot követnek el.  A kezdeti sikernek köszönhetően, a csapat a közelmúltban 157.500 USD támogatást kapott arra, hogy tovább tanulmányozzák a leukémia természetes orvosságát.

Az az ötlet, hogy a pitypang kivonat potenciálisan rák kezelésére lehetne használható, 2009-ben fogant meg. Dr. Siyaram Pandey és Dr. Caroline Hamm “forradalmi változás”-nak nevezik a tanulmányt, mert teljesen megváltoztathatja a rákkutatás és a rák kezelések irányvonalát. Míg a rák természetes kezelése valószínűleg soha nem lesz elfogadott, mert a gyógyszergyárak több milliárd dollárt vesztenének rajta, ezt a természetes megoldást például a Health Canada jóváhagyta és emberi klinikai vizsgálatokat fognak végezni vele.

 

A gyermekláncfű néhány jótékony tulajdonsága

Latin néven Taraxacum officinale (jelentése: “betegségek hivatalos orvoslása”) bizonyítottan segíti számos betegség megelőzését, beleértve a májbetegséget,( hepatitiszt és sárgaságot), megtisztítja a testet a vesekőtől, segíti a fogyást , eliminálja a pattanásokat, javítja a bél funkciót a székrekedésben vagy hasmenésben szenvedőknél, semlegesíti a savas emésztési zavarokat és a savas refluxot, valamint kontrollálja a cukorbetegséget. A gyermekláncfű annyira hasznos, hogy a kínaiak ehető gyomnövénynek tartják.

A gyermekláncfű levelei több A-vitamint tartalmaznak mint a tőkehalmáj vagy a marhahús és tele vannak más hasznos mikrotápanyagokkal is, például réz, cink, bór, molibdén, kobalt, valamint sok D-vitamin. A gyermekláncfű egészségügyi hatásait kikerekítve, az megfelelő forrása a növényi alapú fehérjének is. Gazdag rostban, kálium-, vas-, kalcium-, magnézium-és B-vitaminok is nagy mennyiségben megtalálhatók benne.

Figyelembe véve hogy egyre több ember fordul a jobb táplálkozás felé annak érdekében, hogy kezelje rákos megbetegedését, úgy tűnik, hogy a pitypang olyan tökéletes kombinációja a gyógyitó tápanyagoknak, ami a nem rákos sejteket támogatja, eközben az egészségtelen sejteket eliminálja.

Egyre több klinikai kutatás dokumentálja azt, hogy a pitypang jó a rák gyógyítására, esetleg helyettesítheti a drága kemoterápiát és sugárkezelést, az egészséges sejtek felszámolása nélkül. Választhatunk saját kertből származó pitypang leveleket, a lényeg az, hogy szennyeződés nélküliek legyenek. Szárítsuk meg őket a napon, és öntsük le közel forró vízzel a leveleket, gyökereket és a szárakat, vagy megvásárolhatjuk kiegészítő tinktúraként vagy előre elkészített tea formájában.

Források:

CBC News

MetroNews

Facebook Kommentek

A szerzőről

Send this to friend