3 olyan toxikus termék, amelyet mindenáron kerülnünk kell

2
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

Bármi áron – tényleg! Mérgezzük magunkat sok idióta és felesleges vegyszerrel. Fontos, hogy figyelembe vegyük mi az a leggyakoribb dolog, amit nap mint nap használunk. Mindenkinek vannak ilyen eddig megbízhatónak hitt háztartási cikkei. Akár fogyasztjuk őket, vagy használjuk ezeket a dolgokat szépségápolásra vagy higiéniára, bizonyára úgy gondoljátok ezek a termékek sosem hagytak cserben benneteket. Legalábbis, akkor úgy gondoltátok, hogy nem … de néhány háztartási termékről most ki fog derülni, hogy nem annyira bizalomgerjesztőek, mint ahogy tudni vélik az emberek.

MÉRGEZŐ TERMÉK # 1: Szájvíz

A szájvíz túladagolás valószínűtlenül hangzik, de nem is olyan ritka. Számos kereskedelmi forgalomban kapható márka olyan összetevőket tartalmaz, melyek hamar mérgezőek lesznek ha túl sokat fogyasztanak belőlük!

Néhány a fő összetevő közül amely mérgező lehet: klórhexidin-glukonát, etanol (etil-alkohol) és a metil-szalicilát. A Cholohexidin glükonát gátolja a szagot okozó baktériumok elszaporodását a szájban, amikor optimális mennyiségben használják. Azonban nagyobb koncentrációban zavarokat okozhat a sejtmembránműködésben és még sejthalálhoz is vezethet.

Az etanollal kapcsolatban úgy találták, hogy lehetséges kapcsolat van használata és a szájüregi rák kialakulása között. Mindennek tetejében pedig túlzott fogyasztása álmossághoz vagy akár eszméletvesztéshez is vezethet. A metil-szalicilát egy olyan vegyület, ami hasonló az aszprinhoz. Túlzott fogyasztása az aszpirin túladagolás tüneteit mutatja. A leginkább veszélyeztetettek a gyerekek, ezért vannak a biztonsági kupakok és a legtöbb figyelmeztetés. De miért is vállaljuk a kockázatot, amikor szájvízhelyettesítőként használhatnánk a gyömbér, fahéj és mentakivonatot is.

Helyette:

1 cm hosszú gyömbérgyökér, 1/4 teáskanál őrölt fahéj, fél bögre friss, apróra vágott mentalevél és egy bögre víz. Forraljuk fel a vizet, és tegyük bele a gyógynövényeket. Negyed óráig hagyjuk állni aztán szűrjük le. A folyadékot hűtőben tároljuk és gargarizáljunk vele 1 percig mielőtt kiköpnénk.

MÉRGEZŐ TERMÉK # 2: Rovarírtószer

deet-insect-spray

Gondoljunk a következőkre mikor a családot lesprézzük ezzel a toxikus mixszel: a mérgezés megtörténhet a bőrön vagy tüdőn át. A legmérgezőbb összetevő a DEET.

N,N- dietil-meta-toluamid. Ezt az amerikai hadseregnek fejlesztették ki a dzsungel harcokban a második világháborúban és a vietnámi csaták alatt. Más jelentések mellett, a Cornell Egyetem szerint azok az Everglades National Parkban dolgozó emberek, akik DEET alapú rovarírtó spréket használnak, gyakrabban szenvedtek álmatlanságtól, hangulatváltozástól és csökkent kognitív funkcióktól.

Kanada már be is tiltotta azon készítmények használatát, amelyek 30%-nál több DEET-et tartalmaznak. A DEET negatívan befolyásolja a központi idegrendszert, toxikus szinten gyűlhet fel a neuronok között és túladagolása idegrendszer károsodáshoz, rángásokhoz, végső esetben kómához, halálhoz vezet.

Miért is kellene ennek a veszélynek kitennünk magunkat?

Helyette:

Használjunk citrus sprét: 5 csepp borsmentaolaj, 5 csepp citrus esszenciális olaj, 10 csepp bazsalikom eszenciális olaj, 2 evőkanál szőlőmagolaj vagy olívaolaj, 1 bögre víz, és sprézőfejes flakon. Csak össze kell ezeket keverni és sprézni. Kitűnően elriasztja a rovarokat.

MÉRGEZŐ TERMÉK # 3: Gyomírtó

Többmindent megölsz, ha gyomírtót használsz. Megmérgezed vele a környező többi növényt is, hasznos rovarokat és a környező ökoszisztémában bármilyen más olyan állatot is, ami erre a növényre specializálódott. A környezet megmérgezésével az olyan emberi fogyasztásra szánt termékekben is kimutatható volt egy egész éven át, mint a saláta vagy a sárgarépa. A glifozát rendkívül toxikus az emberre nézve. Kutatások azt mutatják, hogy a magzati fejlődésre is kihatással van. A vízhálózatba is belecsorog,

Miért is ne készítenénk el a saját változatunkat, ami nem toxikus?

Helyette:

Kiskertekbe ajánlom: az elgazosodás megelőzésére a molcsolás nagyon eredményrevezető. Száraz levelekkel, szalmával, levágott fűvel beborítva a talajt elérjük azt, hogy a gyomok nem kapnak napfényt. Azt is, hogy a talaj nedves marad még száraz időszakokban is és a komposztálódó falevelek külön tápanyagot fognak szolgáltatni kultúrnövényeinknek.

Azokhoz a csúnya járdaszéli gyomokhoz pedig a legjobb a következő keverék: 4 bögre 10%-os ecet, 8 evőkanál koncentrált citromlé, sprézőfejes palack és kesztyűk. Garantáltan működik, főleg ha a nap legmelegebb pontján alkalmazzuk, amikor a nap sugarai szinte beleégetik az ecetet a gyomba.

És mindezt méreg nélkül.

Facebook Kommentek

A szerzőről

Send this to friend