A D-vitamin hiány első 9 figyelmeztető jele

1
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

vitamin-d

Vannak olyan emberek, akiknél a D-vitamin hiány nem okoz azonnali tüneteket. A nyugtalan alvás, izomgörcsök, általános fáradtság, ízületi fájdalom, izomfájdalom vagy gyengeség, a koncentrálóképesség zavara, fejfájás, székrekedés vagy hasmenés, és a hólyag problémák utalhatnak erre az állapotra.

Felsoroljuk azt az első kilenc jelet, amelyekre figyelni életmentő is lehet:

1. Asztma – 1200 NE D-vitamin-kiegészítés naponta csökkenti az asztmás rohamok gyakoriságát és súlyosságát.
2. Depresszió – a D-vitamin hiány depresszióhoz és más pszichiátriai betegségekhez vezet. Ha egy nő elég D- vitamint kap terhessége alatt, az bizonyítottan csökkenti annak az esélyét, hogy gyermeke életének későbbi szakaszában mentális betegségektől szenvedjen.
3. Szívbetegségek – a Molecular Nutrition & Food Research magazin egyik cikke beszámol arról, hogy a szív- és érrendszeri betegségek sokkal gyakoribbak azoknál az embereknél, akik D-vitamin hiányosak. A súlyos szívelégtelenségben szenvedő gyermekek egy része- a cikk szerint- jól reagált a D-vitamin-kezelésre.
4. Magas vérnyomás – a magas vérnyomást kapcsolatba hozták a kalcium, magnézium, kálium és D-vitamin hiánnyal.
5. Rheumatoid arthritis – ez egy pusztító betegség, amely szisztémás gyulladással, súlyos fájdalommal és ízületi károsodással jár. Tanulmányok kimutatták, hogy a D-vitamin enyhíti a betegséggel társuló fájdalmat és merevséget.
6. Sclerosis multiplex – tanulmányok kimutatták, hogy minél távolabb élsz az egyenlítőtől, annál valószínűbb, hogy kialakul nálad ez a betegség. Anapsütés hiánya erős kapcsolatot feltételez a SM és a D-vitamin közt.
7. Rák – több, különböző típusú rák is kapcsolódik a D hiányossághoz, beleértve az emlőrákot, a prosztatarákot és a vastagbélrákot. Az ok-okozati összefüggés olyan erős, hogy a Mayo Klinika különböző vitaminszintet ajánl a rák megelőzésére és például magára a prosztatarák kezelésére.
8. Fogágybetegség – az íny gyulladása fájdalmat, vérzést és a fogak elvesztését okozza. A D-vitamin segíti a defenzinek és katelicidinek formációját, amelyek csökkentik a káros baktériumok számát a szájban.
9. Cukorbetegség – egy cikk a világ legegészségesebb élelmiszereiről a gyenge vércukorszint szabályozást D-vitaminhiány tünetjelenségeként határozza meg.

Források:

1) http://www.mayoclinic.org

2) http://www.mayoclinic.org

3) http://whfoods.org

Facebook Kommentek

A szerzőről

“Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik.”

Send this to friend