A fluorid csökkenti az emberi intelligenciát

0
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

A fluorid a lehetséges oka az IQ csökkenésnek?

Végtére is, nem érdemes figyelmen kívül hagyni a bizonyítékok összességét, a kapcsolatot a megnövekedett fluorid expozíció és az alacsonyabb IQ között.

A tanulmányban, melynek címe: ” Fluorid és a gyermekek intelligenciája: egy meta-analízis ” a Biological Trace Element Research 2008-ban megjelent cikkében szerepel a kérdés, vajon ” … a fluoridnak való kitettség alacsony intelligencia hányadost eredményezett-e az elmúlt 20 évben Kinában?”

Tudósok arról számoltak be, hogy tizenhat kontroll vizsgálatot végeztek, amely olyan alacsony IQ-val rendelkező gyermekek esetét vizsgálta, akik korábbi életükben fluoriddal érintkeztek. A tanulmány szerint következetes és erős összefüggés van a fluorid expozíció és az alacsony IQ közt. A meta-analízis és a kontroll eset tanulmány becslése szerint az endémiás fluorid területeken mért IQ összehasonlítva a fluorid nélküli területekkel igen különbözött. Az összesitett súlyozott átlag különbség -4,97 (95% konfidencia intervallum [CI] = -5,58, -4,36- ig, p <0,01) fix-hatás modellt alkalmazva és -5,03 (95% CI = -6,51, 3,55,-ig p <0,01) random-hatás modellel, ami azt jelenti, hogy a gyermekek, akik fluorózisos területen élnek. ötször nagyobb eséllyel lesznek alacsony intelligencia szintűek, mint azok, akik egyáltalán nem, vagy csak csekély mértékben vannak kitéve fluor hatásának.

Ismét tehát, a legmagasabb fluorid expozíciónak kitett gyermekek 5-ször nagyobb eséllyel lettek alacsony IQ-júak.

Nem bíztok a kínai meta-elemzésben? Mit szóltok akkor ehhez a mexikói tanulmányhoz, amelynek címe, “Csökkent intelligencia gyermekeknél és az ivóvíz arzén illetve fluor tartalma közti összefüggés”. 2007-ben jelent meg a Cadernos de Saúde Pública lapban. A tanulmány úgy találta, hogy a gyermek IQ csökkenése a vizeletük magasabb fluorid koncentrációjával van összefüggésben.

A fluorid nem egyszerűen egy mérgező vegyi anyag, hanem több mint 30 káros egészségügyi hatással is bir. Még pszichotróp tulajdonságai is vannak, ezért nem használnak fel pszichiátriai gyógyszereket a depresszió kezelésére.

A fluor a következő lehetséges káros hatásokkal bír az idegrendszerre:

Gyakori érzelmi labilitás, ritkábban akathisia, ataxia, egyensúlyzavar, fogcsikorgatás alvás közben, buccoglossal szindróma, deperszonalizáció, eufória, magas vérnyomás, fokozott libidó, myoclonus, paranoid reakció, ritka: téveszmék.

Az “érzelmi labilitás” pszeudobulbáris affektusként ismert (PBA), definiciója a következő: “akaratlan sírás vagy kontrollálhatatlan nevetés, vagy más érzelmi megnyilvánulás”.

Egy másik “ritka” mellékhatásként a “deperszonalizáció” szerepel. A fluoridot a tobozmirigy elmeszesedésével is összefüggésbe hozzák.

A fluorozott ivóvíz rendkivül káros hatásait, a fentiek tükrében azt hiszem nem kell már tovább boncolgatnom. Ez elsősorban más országokra jellemző (pl USA), mert hazánkban szerencsére nem adnak fluort az ivóvizhez. Azért kell mégis emlitést tenni erről, mert nagyon sok ásványvíz tartalmazza ezt a mérgező elemet. Tanácsos tehát vásárlás előtt elolvasni a címkéket és elkerülni az ilyen vizeket.

Ha fluor mentes fogkrémet keresünk, manapság a boltban nincs könnyű helyzetünk. Ennek ellenére, mégis jó ha próbálunk találni ilyet, főleg ha gyermekünknek adjuk. A gyerekek köztudottan imádják kóstolgatni, lenyelni a fogkrémet, ami semmiféleképpen nem tesz jót nekik.
Szódabikarbóna és kókuszolaj segitségével könnyedén készithetünk magunknak és gyermekünknek is teljesen fluormentes fogkrémet.

Források:

Fluoride and children’s intelligence: a meta-analysis. Biol Trace Elem Res. 2008;126(1-3):115-20. Epub 2008 Aug 10. PMID: 18695947

[2] Decreased intelligence in children and exposure to fluoride and arsenic in drinking water. Cad Saude Publica. 2007;23 Suppl 4:S579-87. PMID: 18038039

 

 

Facebook Kommentek

A szerzőről

” Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik.”

Legyél Te is kontribútor!

Send this to friend