A gyermekbénulás leküzdése a növényvédőszerek eltünésének és nem a polio védőoltásnak tulajdonítható

6
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

(NaturaHirek.com) Az egyik leggyakoribb érv a védőoltások védelmében az, hogy az oltóanyag felelős a járványos betegségek, mint a gyermekbénulás és a himlő járványok eltünéséért. Azonban egy tényfeltáró vizsgálat, amit Jeffry John Aufderheide a VacTruth.com-on állított össze mást mond. Ott ő megmagyarázza, hogy miért nem igaz ez az állítás és hogyan lehetnek a rovarirtók felelősek ezen betegségek kitöréséért.

A gyermekbénulásról készült sorozat részeként Aufderheide több tanulmányt felidéz és bemutatja, hogy a kémiai növényvédő szerek széleskörű alkalmazása- főképp a dichlorodiphenyltrichloroethane-t, vagyis DDT-t és heptaklórt említi a második világháborút követő időszakból- ténylegesen súlyosbította a vírusos betegségek kitörését az Egyesült Államokban.

Egy vizuális grafikon segítségével világosan látható, hogy a rovarirtó szerek az egész 20. század közepén való használatával közvetlen összefüggésben vannak a gyermekbénulás-járványok kitörései. Köztük a legrosszabb gyermekbénulás járvány amit valaha is ismertünk a történelem során 1952-ben volt.

A grafikon itt látható:
http://vactruth.com/2012/06/03/7-trivia-facts-about-polio/

1958-ban a 85. kongresszuson az akkori belügyminiszter előtt bemutatásra került egy jelentés, amely a gyermekbénulásról elmondja, hogy az 1940-es években a betegség már igen nagy problémává vált. Akkoriban kezdték ontani a vegyipari vállalatok a nagy mennyiségű DDT, heptaklór, a dieldrin, tetraetil pirofoszfát ( TEPP), malation, benzol hexaklorid (BHC) és más peszticid vegyi anyagokat a mezőgazdasági termények rovarirtózásához. Ezt megelőzően a gyermekbénulás közel sem volt olyan virulens, vagy problémás, mint ahogy sokan gondolnák.

Miután a DDT-t és más peszticidek használatát végül megszüntették, a gyermekbénulási esetek is csökkenni kezdtek, ami arra utal, hogy az oltóanyag nem volt elsődlegesen felelős a gyermekbénulás felszámolásáért. Az általános higiénia javítása, amelyet szinte alig említenek meg az egészségügyi hatóságok, nagy szerepet játszott a gyermekbénulás megállításában.

Sőt mi több, a növényvédőszerrel szennyezett tej is felelős volt a gyermekbénulás-járványok kialakulásáért.

Az 1950-es években sokan lettek betegek a rovarírtószerek által szennyezett tej fogyasztásától is, amelynek nagy részét végül csendben kivonták a forgalomból a rákövetkező években. A szennyezett tejről ismert lett, hogy elsődleges hordozója a gyermekbénulásnak és közvetlenül felelős a betegség elterjedéséért.

Érdekes módon, a tej által kiváltott járvány kitörése miatt kezdték aztán el pasztőrizálni a tejet.

Körülbelül abban az időben, amint a veszélyes peszticideket kivonták a forgalomból és az általános higiéniát javították mindenhol, a hatóságok létrehozták a polio vakcinát és azt állították a betegség felszámolásának középpontjába. E stratégiailag pontos időzítést használták később arra, hogy az oltóanyagot dicsőítsék, és kényelmesen elfeledtessék az emberekkel az egybeeső mezőgazdasági és egészségügyi fejlesztéseket.

A gyógyszergyárak és oltóanyaggyártók persze annyira befolyásolták a kormányzati és az egészségügyi hatóságokat az évek során, hogy a mítosz, miszerint az oltások felelősek a betegségek felszámolásáért, még mind a mai napig győzedelmeskedik. Az igazság az, hogy a polio vakcina bizonyítottan paralízis okozója lehet. Indiában, példának okáért, a polio oltás bevezetése után 1200 százalékos vakcinához társuló bénulást (VAPP) dokumentáltak.

Forrásanyag:

http://vactruth.com/2012/06/03/7-trivia-facts-about-polio

http://www.raw-milk-facts.com/

Facebook Kommentek

A szerzőről

Lehet, hogy egyáltalán nem értek egyet azzal amit mondasz, de holtomig védelmezni fogom ahhoz való jogodat, hogy kimondhasd!

Legyél Te is kontribútor!

Send this to friend