A gyorséttermi és a tápérték nélküli ” szemét ” ételek gyengíthetik a csontokat és csontritkuláshoz vezethetnek

1
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

csontritkulás

Tudjuk, hogy a szemét  ételek hízlalnak, 2. típusú cukorbetegséghez és megnövekedett szívbetegség kockázatához vezetnek. Ez eddig nem új. Ami most jön, az viszont egy új felfedezés. Mára már tényleg úgy tűnik, hogy sosem érünk végére az üres, túlfeldolgozott és túladalékanyagozott ételek káros hatásainak. A lista nőttön nő.  Tudtátok, hogy ezek az ételek csontritkulást is előidézhetnek?

Ron Zernicke a University of Michigan School of Kineziology és Cy Frank az Alberta Bone and Joint Health Institution kutatói szerint, a felesleges cukor és zsír gyengítheti a csontokat és csontritkuláshoz, törékeny csontokhoz vezethet.

Ez a két kutató azt mondja, hogy az olyan étrend, amelyet magas telített zsír és cukorbevitel jellemez, megakadályozza a kalcium felszívódását. Ezek a zsírok egyfajta akadályt állítanak fel a belek belsejében, egy ú.n. gátat, ami blokkolja a fontos tápanyagok felszívódását.

A cukor és a zsír nem az egyetlen bűnösök, mondja Linda K. Massey, PhD, RD a Washington State University kutatója. Az asztali só felesleges és túlzott felhasználása az átlagos étrendben ugyanúgy kalciumveszteséget okoz. Mert minden egyes elfogyasztott teáskanál sóval, 40 mg kalcium ürül a vizelettel.

És ha ez nem lenne elég, a koffein is közvetlenül felelős a csökkent kalciumfelszívódásért. Dr. Massey azt mondja, hogy minden 100 mg koffein elfogyasztása 6 mg kalcium elvesztésével egyenértékű. Referenciaként, az átlagos csésze kávé 95-200 mg koffeint tartalmaz a Mayo Klinika szerint.

Koffein, só, cukor, és a telített zsír négyese egyszerre támadja csontjainkat. A megoldás a “junk” ételek elhagyása és a természetes élelmiszerek, ételekhez való fordulás lenne.

Minden, amit egészségtelen ételként ismert, a feldolgozott élelmiszerek, és a gyorséttermi élelmiszerek fogyasztása  a University of Las Palmas de Gran Canaria és a University of Granada kutatói szerint depresszióban, míg más tanulmányok szerint artéria károsodásban jelentkezik.

 

Források

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-03/f-sf-tlb033012.php

http://www.mayoclinic.com/health/caffeine/AN01211

www.bignewsnetwork.com

Facebook Kommentek

A szerzőről

“Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik.”

Send this to friend