A junk food belekódolódik gyermekeink génjeibe

0
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

brand_baby
Az epigenetika feltörekvő információit azt gondolom nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Mint kiderült, nem is annyira a betegség megy tovább generációról generációra, hanem a “rosszul képzett” immunrendszer. Egy új tanulmány a “Nutrition Journal”-ből foglalkozik a nyugati étrend okozta végtelen dominó jellegű hatásrendszerével.

Egy részlet a “Fast Food Fever: a nyugati étrend hatása az immunitásra” című könyvből:

“Részletes figyelmet kell fordítani az étrend hatásának a bél mikrobiomjára és azokra a mechanizmusokra, ahogy a rossz étkezési szokások bekódolódnak a bélbe, a génekbe és átadódnak utódainkba.
[…]
Míg a mai modern étrend jótékony védelmet nyújthat a mikro-és makroelem hiányosságokra, a rengeteg többletkalória, egyben a makrotápanyagok hiánya, fokozott gyulladást, a fertőzések fölötti ellenőrzésünk elvesztését, megemelt rákkockázatot és allergiás, valamint autoimmun betegségeket okoz.

A 4. oldalról folytatom:

“Ami talán a legnagyobb gond az az, hogy az étrend általi káros hatások generációkon átívelhetnek. Egy anya étrendje terhesség és szoptatás alatt potenciálisan alakítja gyermeke íz preferenciáit, a zöldségektől a cukros édességekig oly módon, hogy később ez hatással lehet az elhízás és / vagy egészségtelen étrend kialakulására. Ezen kívül, a gyerekek öröklik az édesanyjuk mikrobiomját, ami a szoptatás alatt csak tovább fejlődik. Bakteriális egyensúlyuk csak 4 éves korban alakul ki véglegesen.
“A mikrobiom “magját” az anyai test már fogantatás előtt “elveti” a méhben. Ha az anya táplálkozása miatt az anyai baktériumok egyensúlya felborult, a gyerekek öröklött immunrendszere nem vesz részt az “oktatásban”, nem tapasztalja meg a jó egyensúly példáját.”

Hát ez a baj a legtöbb emberrel. Az, hogy mérgezett világunkban, akkor amikor a planétát elárasztja a junk food és a növényvédőszeres zöldség, gyümölcs, a genetikailag módosított tápon felnövő állatok húsa, az emberek csak táplálkoznak, de képtelenek felvenni a tápanyagokat, mert nincs hozzá meg beleikben a megfelelő bakteriális egyensúlyuk. Ez szó szerint megteremti a környezetet a betegségekre egy rosszul kiképzett és felszerelt immunrendszerben. A jó bakteriális mikrobiom hiányában az ember kiszolgáltatottá válik és úgy tűnik, ez az amit az utódokra is átörökítünk. A junk food szó szerint “beleég” a génjeikbe.

A mikrobiom helyreállításához korábbi cikkünk nyújt segítséget:

A korai gyermekkorban beadott antibiotikumok megváltoztatják az immunrendszert

 

Forrás:

http://www.iflscience.com

http://rt.com/news

 

Facebook Kommentek

A szerzőről

Send this to friend