A krónikus betegségek elkerülhetők, az öregedés pedig lelassítható ezzel a 13 módszerrel

8
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

(NaturaHirek.com) Ami érdekes és fontos is egyben az az, hogy megértsük: a krónikus betegségek a testünkben nagyon ritkán léteznek egyedül, csakúgy “buborékban”. Úgy értem, ha valaki változásokat tapasztal az agyában- amelyek például Alzheimer-kórra utalnak- akkor valószínűleg szintén tapasztalja magán az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség vagy az elhízás tüneteit is. Közben lehetnek jelei szívbetegségnek, magas vérnyomásnak is. Mint nagyon gyakran, a krónikus betegségek bonyolultan összefonódó hálózatát látjuk. Kialakulásukért a szervezetben lévő valamilyen, évek óta elhúzódó egyensúlyhiány a felelős.

A sokféle krónikus betegség lappangó kiváltó tényezőit célbavéve bemutatunk pár egyszerű módszert a megelőzésükre:

1. D-vitamin szint optimalizálás: 2007-ben a kutatók a University of Wisconsin-on az alacsony D-vitamin szint és Alzheimer-kóros betegek kognitív teszteken elért eredményeit vetették össze. Nagy dózisú D-vitamint szedő betegek jobban teljesítettek társaiknál. A kutatók úgy vélik, hogy az optimális D-vitamin-szint fokozza a fontos biomolekulák mennyiségét az agyban és védi az agysejteket. Elegendő D-vitamin mennyiség szintén elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez, gyulladások legyőzéséhez.

2. Cukor: A finomított cukor fogyasztása manapság egy elég súlyos probléma, főleg azért mert az emberi szervezet számára a cukor bizonyítottan mérgező. A cukor elhagyása lenne talán a legfontosabb lépés, amit megtehetünk a krónikus betegségek elkerüléséért. Továbbá, ha a máj a cukor feldolgozásával van elfoglalva, koleszterin termelő képessége szenvedi azt meg. Ez még egy fontos szempont ami mutatja mennyire káros a túlzott cukorfogyasztás az egészségre.

3. Az éhgyomri inzulinszint 3 alatt tartása Ez közvetve kapcsolódik a fruktóz fogyasztáshoz és inzulin rezisztenciához vezet. Azonban más cukrok és a mozgás hiánya is tényezők itt.

4. Egy kis finn tanulmány szerint, azok az emberek, akik B12 vitaminban gazdag élelmiszereket fogyasztanak csökkenthetik az agy öregedési folyamatait.

5. Tápláló, folsavban gazdag étrendet követve, sok friss bio zöldséget fogyasztva nap mint nap, a test öregedési folyamatai lassíthatók.

6. Jó minőségű állati alapú omega-3 zsírsavak fogyasztása ajánlott. Sajnos mostanra már a legtöbb halfajta nagymértékben nehézfémekkel szennyezett, ezért a halevés helyettesíthető halolaj kapszulák fogyasztásával. Omega-3 zsírsav, a DHA nagy mennyiségű fogyasztása lassítja az öregedési folyamatok progresszióját és csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

7. A higany eltávolítása. A fogászati amalgám tömések a rendkívül mérgező higany fő forrásai a testben. Keress egy olyan fogorvost, aki szakszerűen eltávolítja ezeket a töméseket.

8. Vigyázz az alumíniummal! Megtalálható izzadásgátlókban, tapadásmentes edények bevonataként és vakcina adjuvánsokként.

9. Mozogj rendszeresen! A mozgás során rengeteg pozitív változás történik a testben. Csupán egy példát kiragadva, egy amiloid prekurzor protein, a PGC-1 alpha metabolizációja lassítja az időskori elbutulás kialakulását.

10. Kerüld az influenza elleni védőoltásokat, a legtöbbjük higanyt és alumíniumot, valamint tojásfehérjét tartalmaz (pl. mielin bázikus fehérjét), amelyre a test antitesteket termel és keresztreakcióba lép az idegsejtek mielin bevonatával, valójában megtámadja a saját idegrendszerét!

11. Áfonya. A friss áfonya a leghatásosabb magas antocianin és antioxidáns tartalommal. Öregedésgátló, neurológiai, szív és érrendszeri betegségek megelőzésére kiváló.

12. Minden nap tornáztasd az agyadat! A mentális stimuláció, különösen valami új tanulása: például hangszeren játszani, vagy új nyelv tanulása, összefüggésbe hozható az agy lassabb öregedésével.

13. Kerüld az antikolinerg sztatin gyógyszerek használatát! Ezek a gyógyszerek blokkolják az acetilkolin neurotranszmitter hatását, ami növeli a demencia kockázati tényezőjét. Ezen gyógyszerek közé tartoznak bizonyos éjszakai fájdalomcsillapítók, antihisztaminok, altatók, bizonyos antidepresszánsok, inkontinencia gyógyszerek, és bizonyos kábító fájdalomcsillapítók.

Források:

http://www.alz.org/documents_custom/2012_facts_figures_fact_sheet.pdf

Facebook Kommentek

A szerzőről

Send this to friend