A marihuána és rák kapcsolata – a marihuána mint rákos sejt pusztító

Szerző: , 2015 július 02
Cimkék: ,
Kategóriák: Egészséges élet Természetes remediák

(NaturaHirek.com) Egy 2006-os tanulmány azt mutatja, hogy a kannabisz ténylegesen csökkenti a rákos sejtek számát. Az orvosi marihuána felhasználói közben pedig örülnek fájdalomcsillapító hatásainak is. A marihuána és a rák kapcsolata mindig is vitatott volt, de egy speciálisan elkészített olajról (a Cannabis Sativa növény rügyeiből készítve), a tudósok megerősítették, hogy a pszichoaktív kémiai tetrahidrokannabinol (THC) megállítja a rosszindulatú daganatok sejtburjánzását több beteg esetén. A marihuána hatásai a rák megelőzésével kapcsolatban nem pontosan ismertek, de további, kiterjedtebb vizsgálatok fel fogják fedni pontosan hogyan is müködik ez a látszólag csodaszer.

A marihuána és a rák kapcsolata

2006-ban a Virginia Commonwealth Egyetem Farmakológiai és toxikológiai osztályán több leukémiás betegen végeztek el egy kísérletet. A kutatók lényegében kiemelték, hogy ha a kannabiszolajat naponta, huzamosabb ideig adagolták pácienseiknek, az tulajdonképpen megfordította a rákos folyamatokat, sőt mi több remisszióhoz vezetett, mellékhatások nélkül. Általában amikor egy leukémiás beteget felvesznek a kórházba, kezelése nagyon komoly kemoterápiával indul, rendszerint párosítva radiológiai kezeléssel.  A kannabisznak amint azt a tanulmány mutatja, gyakorlatilag nincsenek mellékhatásai. Biztonságos és hatékony, ha tiszta, orvosi formában kapja a beteg az olajat.

Az elmúlt évtizedekben sok más tanulmány is készült. Manuel Guzman Madridban, Spanyolországban felfedezte, hogy a kannabinoidok jelentősen gátolják a daganatok növekedését a különböző laboratóriumi állatokban. A tanulmány azt is megállapította, hogy egyik vizsgált állatnál sem tapasztalt mellékhatásokat, amelyek jelen lettek volna a kemoterápiás kezelések alkalmával. Egyre inkább világossá válik, hogy a hagyományos daganatellenes harc helyett, a hatékony, eredményes és gyógyító THC és kannabinoidok, a kannabidiol (CBD) hatásait kellene szemügyre vennünk.

Ha ez az eredmény eddig nem vonzó az Ön számára, akkor talán a 2500 vizsgált beteg esete a 37 kontrollált vizsgálatban el fogja oszlatni a marihuána csak “drogosok és kábszeresek élvezeti szere” mítoszát. Egyik beteg sem számolt be semmilyen káros mellékhatásról, amely tovább növeli az orvosi marihuána tekintélyét és megerősíti a pozitív összefüggést a marihuána és a rák kapcsolatában.

Az igazi irónia itt? A világ kormányai az utóbbi évtized több mint 30 tanulmányának eredményeit eltitkolták a nagyközönség elől. Nem lenne kifizetődő nekik az, ha egyetlen narkotikum ténylegesen képes lenne segíteni az embereken.

További források:

http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/thc-from-cannabis-destroys-cancer-cells/

http://www.healthiertalk.com/two-marijuana-cancer-studies-you-probably-never-heard-about-3361

4 responses to A marihuána és rák kapcsolata – a marihuána mint rákos sejt pusztító

  1. Lukács Imre július 15th, 2012 at 14:13

    Magyaroszágon, a parlagfű a nagy"közellenség"miközben egy nagyon hatékony gyógynövény.

    Válasz

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>