A mérgező fogkrém és egészséges alternatívája

21
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

fogkrémTudtad, hogy a szupermarketekben kapható fogkrém mérgező? Minden eddig reklámozott márka több olyan összetevőt tartalmaz, amely rendkívül veszélyes az egészségre. Néhány összetevő súlyos egészségügyi problémákat okozhat:

Triklozán

A triklozánt példátlan mennyiségű expozíció érintette már a főfolyású médiában is, jó okkal. Általában, a főfolyású média sohasem leleplező, most viszont nem volt mit tenniük, a triklozánt annyi tudományos támadás érte, hogy muszáj volt tájékoztatniuk a lakosságot. A triklozánt eredetileg az amerikai Környezetvédő hivatal regisztrálta 1969-ben titkos növényvédőszerként, mégis valahogy megtalálta útját a legkülönbözőbb testápolási termékekbe, így lett a dezodorok, antibakteriális szappanok, tusfürdők és samponok összetevője. Összefüggésbe hozták a tudományos tanulmányok szívelégtelenséggel, szívbetegséggel, izomműködés károsodással, vázizom kontraktilitás kérdésekkel, és a hormonszabályozási problémákkal. Ezenkívül az is ismert, hogy utánozza az ösztrogén hormon működését; amelyről kimutatták, hogy növeli a mellrák kockázatát.

Nátrium-fluorid

A legjobb megoldásnak a természetes összetételű fogkrém elkészítése igérkezik. Félreértés ne essék, a nátrium-fluorid rendkívül mérgező, és okozhat némi komoly mentális és fizikai problémákat a jövőben. Nátrium-fluorid valójában egy termék az alumínium feldolgozóipar és használják a patkány mérgek és számos különböző növényvédő szerek. Nátrium-fluorid összefüggésbe hozták számos különböző betegségek, különösen a neurológiai rendellenességek. Azt is igazolták, hogy növeli a rák kialakulásának kockázatát, szív-és érrendszeri betegség, vesebetegség, ízületi gyulladás, meddőség, fogászati ​​és csontrendszeri fluorózis fluoroderma, pajzsmirigy betegség, és meglepően fogszuvasodás mindent. Ez minden bizonnyal olyan vegyi anyag, el akarod kerülni, amennyire csak lehet

Mesterséges édesítőszerek

A fogkrémek attól függetlenül, hogy milyen márkájúak, gyakran mesterséges édesítőszereket is tartalmaznak, lehet bennük szorbitol, szukralóz, aszpartám stb… A mesterséges édesítőszerekről korábban már kiderült, hogy erősen rákkeltőek.

Nátrium-lauril-szulfát

Ezzel a fogkrémben lévő tisztítóanyaggal kőolajszármazékokat is le lehet mosni, nagyon agresszív felületaktív anyag, amely a hajat, bőrt nyálkahártyát teljesen kiszárítja, májkárosodást, fogzománc, fogínykárosodást okoz.

Ez a három összetevő csak a jéghegy csúcsa. Ha szeretnél nem mérgező, természetes fogkrémet használni, próbáld ki ezt a receptet:

Természetes fogkrém recept

  1. 1 evőkanál nyers szerves kókuszolaj-ami egyébként antibakteriális, tehát megöli a szájszagot és gyulladst okozó baktériumokat
  2. 1 teáskanál szódabikarbóna
  3. Fél teáskanál tengeri só
  4. Egy csepp szegfűszeg olaj (nem kötelező)
  5. Egy csepp borsmenta olaj (nem kötelező)

Kipróbáltam, nagyon kellemes szájízt és teljesen tiszta fogakat hagy maga után ez a keverék, a hozzávalók pedig bármely herbáriában beszerezhetők. 

Jó fogmosást!

Hasonló cikkek:

Édesítőszer, egy új fajta betegségokozó

Facebook Kommentek

A szerzőről

Send this to friend