A mezítláb való fűben járás áldásos hatásai

7
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

MezitlabAki elektromos vezetékekkel dolgozik tudja, hogy nem szabad leföldelve lennie, mert akkor megrázhatja az áram. Ha baleset történik, áthalad rajta az áram, mert a test is vezeti az áramot.  Ezek a nyugati tudomány által rég felismert tények. Ezen az ismereten alapszik a Kínai orvoslás évezredes tudománya is, az akupunktúra. Jól tudjuk ma már azt is, hogy az idegrendszerünk elektronok mozgatásával működik.

Munkások gyakran használnak egy kis elektromos szenzort mielőtt belefúrnak a falba, amit végig szoktak húzni a falon, hogy megnézzék, hol lehet feszültséggel töltött az elektromos vezeték. Ezzel az egyébként komputer boltokban olcsón beszserezhető kis szenzorral remekül demonstrálhatjuk, hogy a mi testünk is antennaként viselkedik. Egészen egyszerűen, ha magunkhoz közel húzzuk, és eltávolítjuk, a kis készülék gyorsabban vagy lassaban csipog. Ha elektromos feszültséggel töltött mezőben állunk, a test is feltöltődik feszültséggel, míg ha földeljük magunkat, az elektromos feszültség is csökken,mert áthalad rajtunk.

Ezért például orvosi műtőben nagy figyelmet fordítanak arra, hogy csak leföldelt beteget műtsenek. Nehogy a felhalmozódó feszültség extra stresszként hasson a beteg testére. Az elektronikai területen dolgozók is mindig leföldelten dolgoznak, nehogy a testükben felhalmozódott elektromos feszültség megrongálja a chipet vagy software-t.

A Föld számunkra a legnagyobb elektromos tárgy, aminek részei vagyunk. Elektromos feszültsége energizálja a körülöttünk lévő tárgyakat, így minket. Ez teljesen normális monjda Clint Ober, aki earthing_book30 éves kábel televíziós karrierjét követően James Oschman biofizikussal ma a Föld elektromos feszültségének testünkre gyakorolt hatását vizsgálja.  

Az emberek természetes körülmények között leföldelve éltek, vagy mezítláb vagy bőrtalpú cipőkben jártak. Így testükbe könnyen utat találtak a Föld szabad elektronjai. Az utóbbi 50 évben azonban, mióta a műanyag taplú cipők elterjedtek, le lettünk földelve.

Új megfigyelés, hogy az elektronok úgy viselkednek, mint az antioxidánsok. Az immunrendszerünk által előállított szabad gyököket semlegesítik, kitisztítják a testből. A szabad gyökök, ezek a reaktív oxigén fajták ugyanis elektron hiányosak, amik földelés során magukhoz vonzzák a testbe áramló szabad elektronokat.

A mezitláb fűben, homokban vagy vízben járás tehát rendkívül előnyös az egészségünkre. Sőt a földelve való alvás is.

  • Dr Stephen Sinatra, kardiológus és Földelés szakértő azt mondja, hogy a véráramlást segíti, ezáltal a vérnyomást csökkenti a Földdel való szabad kapcsolat;
  • A fehérvérsejtek száma és a billirubinszint normalizálódik
  • A fájdalomküszöb emelkedik
  • A kalcium- és foszfor- háztartásra való előnyös hatásának köszönhetően kedvező a csontriktulás gyógyításában és megelőzésében
  • Csökkenti a vér glukóz szintjét, ezáltal előnyös a cukorbetegség kezelésében
  • Csökkenti a szabad tri-iodothironint és növeli a szabad thiroxint, ezáltal jobb pajzsmirigy működést biztosítva       

További hasonlóan egyszerű és olcsó 11 hatékony egészségmegőrző technikát tettem fel a masodiksziv.blogspot.be blogomra a minap, és próbálok minél többet megvalósítani belőlük jómagam is. Az elmúlt hétben például az alvásidőmön igyekeztem javítani. Ennek eredményeként egy nap kivételével sikerült 11-kor lefeküdnöm. Már ezt az egy órát észrevettem, sokkal jobban éreztem magam! Az elkövetkező héten a célom fél 11-kor lefeküdni, és végül 10-re előrehozni az alvásidőt.

Facebook Kommentek

A szerzőről

Rádiós újságíróként kezdtem rácsodálkozni a világra Pesten, majd elhagytam Magyarországot, és bejártam a világot. Akár SriLankán, akár Hollandiában vagy Belgiumban éltem, egyszerű praktikák érdekeltek és érdekelnek mind a mai napig. Életviteli praktikák, melyek egészséghez segítenek engem és bárkit.  Így figyeltem fel arra, hogy a nőknek világszerte hiányzik egy olyan egyszerűen követhető és érthető útmutatás, ami az alhasi egészséghez segítené őket. Ezért állítottam össze a Második  Szív című módszergyűjteményt, mely a magyarországi könyvesboltokban beszerezhető, angol és holland kiadása fordítás alatt áll.  A fényképekkel bemutatott gyakorlatleírások mellett igyekeztem minden módszert érdekessé tenni a módszer kifejlesztőjének különleges történeteivel, illetve a témábavágó legfrissebb nemzetközi kutatások eredményeinek  összegyűjtésével.  Én egyetlen gyakrolatot vagy praktikát sem találtam ki, csupán gyűjtöttem őket, mint Vikár Béla a népdalokat régen. Talán nekem azért kicsivel könnyebb volt, …és kevésbé érdekes, hiszen itthonról a komputer mögött ülve meginterjúvolhattam Sherry Palm-ot Amerikában, Avivát Izraelben, Dinah Rodriquest Brazíliában vagy akár Tóth Líviát Magyarországon.

Ahogy időm engedi, angolul a www.nonoage.com –ra teszem fel legfrissebb találásaimat, magyarul pedig a www.masodiksziv.blogspot.be blogra, illetve a könyvem FB oldalára: MasodikSziv (lehet lájkolni az automatikus hirekért), hogy velem együtt minél többen közelebb kerülhessünk a vidámság felé vezető úthoz.

Send this to friend