A Nestlé álma: a víz árának 53 millió százalékkal való emelése

80
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

Nestlé

(NaturaHirek.com) A Nestle igazgatósága megkönnyebbülten sóhajtott, miközben a világ Monsantora koncentrált. A globális tiltakozások és a helyi negatív kampányok nagyon jó figyelemelterelőnek bizonyultak.  Miközben tehát mindannyian Monsanto korrupt élelmiszerpolitikájára figyeltünk, a Nestlé lépéseket tett annak érdekében, hogy a természeti világban minden egészséges dolgot leszabadalmaztasson. Kezdve az anyatejjel, folytatva a gyógynövényekkel és a víz privatizálásával. Azt gondoltuk volna eddig, hogy Monsanto az egyik leggonoszabb vállalat a világon? Hmm.

Az univerzálisan igaz, hogy a vállalati démonok tervei közt az szerepel, hogy magára az életre is árcédulát tegyenek ki, hogy minden eddigi alapjognak ára legyen: az élelemhez való hozzáférésnek, a víznek…utóbbi egyébiránt csak azok kiváltsága lesz, akik azt meg tudják fizetni.

A potenciális halálos áldozatok száma égbekiáltó lesz. Egy olyan csapatmunka van kialakulóban, amelyben az elit a pénzt a masszív elnéptelenítésen és “cserébe szolgaságot!’  mottón fogja megkeresni.

Monsanto és a Nestlé szilárdan ugyanabban a csapatban játszanak. A Nestle több mint 1.000.000 USD-t adományozott a Kaliforniában megszülető “GMO-kat tartalmazó ételek felcímkézése mozgalom” elleni harcra és vezérigazgatója azt állította, hogy 15 év alatt senkiben semmilyen kárt nem tett a génmanipulált ételek fogyasztása.

Míg a világ figyelme Monsantora irányult, a Nestlé közben csendben és nyugodtan átvezetékeli a világ vízellátását, így az észbontóan 53908255%-al többe fog kerülni. Ezalatt a világ többi része viszont aszályokkal, kút- és csapadékvíz- szabályozással, és emelkedő árakkal küzd.

A Nestlé weboldal szlogenje így hangzik: “A jó étel és a jó élet ígéretére köteleztük el magunkat minden nap, mindenhol – azért, hogy az életminőséget egy egész életen át javítsuk, jó ételekkel és italokkal.”  Valahogy úgy tűnik, a cég irodaközi e-mail rendszere elvesztette a fonalat, hiszen a Nestlé vezetői nem úgy tűnnek, mintha megkapták, vagy olvasták volna ezt az üzenetet.

 

A globális vízrablás

A Nestle gyakorlatilag átvette a vízellátás irányítását Dél-Afrika, Etiópia és Pakisztán nagy részein, így ezen országok lakói a víz hiányában megbetegszenek és végül meghalnak.  Az érintett falvak tiszta víz hozzáférési kérelmei süket fülekre találnak.

A víz egy árucikk, és nem alapvető emberi jog???

A szegények, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy fizessenek ezeknek a vállalatoknak, a pénz hiánya miatt szomjan fognak halni?

A korábbi elnök-vezérigazgató, most a legnagyobb élelmiszer-gyártó vállalat elnöke a világon: Peter Brabeck-Letmathe véleményét idézem.

“…a föld összes vízkészletét, minden csepp vizet a bolygón privatizálni kell- senki sem kap belőle, ha nem fizet. “

 

nestle-peter-brabeck

Nagyitáshoz klikk ide

A 2005-ben készült videóra utalnék, ami a közelmúltban felszínre került és vírusként terjedt el az interneten. A videó, a Nestlé undorító vezetőjét, Peter Brabeck-Letmathe-ot mutatja be, amint a vízhez való joggal kapcsolatban ilyen felháborító megjegyzéseket tesz.

“A víz természetesen a legfontosabb nyersanyag ma a világon.  Az a kérdés, hogy privatizálni kell-e a lakosság normál vízellátását.  Két különböző vélemény létezik az ügyben.

Az egyik vélemény, ami szerintem extrém, és a civil szervezetek [NGO-k = nem kormányzati szervezetek] véleményét képviseli, akik bumm, rögtön kijelentik, hogy a víz a köz joga. Ez azt jelenti, hogy minden emberi lénynek joga van a vízhez.  Ez egy extrém megoldás.

A másik nézet szerint a víz olyan élelmiszer mint a többi, és mint minden más élelmiszernek, ennek is kell egy piaci értéket adni.

Személy szerint úgy vélem, hogy jobb, ha élelmiszer kategóriába tartozó dolgoknak értéket adunk, így mindannyian tudjuk, hogy annak megvan a maga ára és akkor egyedi intézkedéseket kell a lakosság azon részének hoznia, akiknek nincs hozzáférésük a vízhez…” forrás: youtube.com

Peter Brabeck-Letmathe, Bilderberg csoport résztvevő, egyértelműen klasszikus pszichológiai eset.  “Az antiszociális személyiségzavar egy mentális egészségi állapot, amelyben egy személy hosszú távon manipulálja, kihasználja, vagy sérti mások jogait.”

A Nestlé taktikája a következő filozófiát követi : keressünk egy gazdaságilag gyenge régiót, vásároljuk fel a víz forrását körülvevő földet, olajozzuk be a politikai kerekeket egy olyan javaslat tétele által, amelyet a lakók nem utasíthatnak el. Hogyan is lehetne pénztelen régiókban ellenállni új munkahelyek létesítésének, és a helyi bevételek növelésének? A régiók természeti erőforrásaiból származó nyereség a vállalat központjába, a Genfi-tó mellé, Svájcba megy. Amennyiben ezen pénzügyi ösztönzők nem elegendőek ahhoz, hogy csillapítsák az érintett állampolgárokat, a Nestlé boldogan megküzd bárkivel a bíróságon is. ( forrás )

Csak hogy világos legyen, olyan területeket találnak, amelyek amúgy is a szegénységgel küszködnek.  Aztán, hogy helyzetük még rosszabb legyen, megkárosítják vízgyűjtő területeiket és vizes élőhelyeiket azzal, hogy több száz millió liter vizet szipkáznak el onnan évente, kopárrá és szárazzá téve ezzel a mezőket.  Ez nem olyan dolog, ami csak a harmadik világ országaiban történik. Íme néhány példa azon amerikai közösségekről, amelyeket a Nestlé már kifosztott:

 • Denver, Colorado
 • Sacramento, California
 • Fryeburg, Maine
 • Mecosta, Michigan

A kis kanadai város Hillsburgh, Ontario a Nestlé legújabb célpontja.  Engedélyt kaptak arra, hogy 1,1 millió liter vizet szifonozzanak el naponta a hillsburgh-i víztározókból, még szárazság ideje alatt is.  Kezdetben maga a tartomány is határt szabott a vállalat azon képességének, hogy ne vonja el ezt a mennyiséget szárazság esetén, de “tárgyalások” után a környezetvédelmi minisztérium beadta a derekát a Nestlé követeléseinek. Azóta a víz szivattyúzása nem korlátozható.  Eközben a város lakóit vízkorlátozások sújtják, miközben a fű megbarnul és a kertek kiszáradnak.

A kanadaiak több regionális természetvédelmi csoportja fellebbezett a döntés ellen.

“Ontarionak a helyi közösségek vízhez való jogát kellene előtérbe helyeznie a pénzéhes magánvállalkozások profit-orientált gépezete helyett. A kormánynak meg kell gondolnia azt is, hogy a rendelkezésre álló vízkészleteket az unokáinknak és ükunokáinknak is biztosítanunk kell.”

” A jelenlegi engedély szerint a Nestlé 3,71 USD-t fizet minden egy millió liter víz elszivattyúzásáért a helyi vízgyűjtőből, amelyet azután egyszer használatos műanyag palackokban 2 millió USD-ért értékesít.”

 

Hadd ismételjem meg a legfontosabb mondatrészt az idézetben.

“…a Nestlé 3,71 USD-t fizet minden egy millió liter víz elszivattyúzásáért a helyi vízgyűjtőből, amelyet azután egyszer használatos műanyag palackokban 2 millió USD-ért értékesít.”

3,71 USD- ből 2.000.000.USD lesz.

Ez pontosan 53908255%-os árrés.  Mégegyszer megnéztem ITT, csak a biztonság kedvéért.

 

A Nestlé szabad kezet kap a vízzel való kalózkodásban

Míg a Nestlé szabad kezet kap arra, hogy bekapcsolódjon a vízellátásba, a közembert új megszorító intézkedések sújtják: kútvíz használatának korlátozása , és az esővíz összegyűjtésének tiltása.  Ez így van – a Nestének 1.100.000 liter víz jár havonta -, de nem lehet esőgyűjtő hordó a kertben.

A klasszikus Agenda 21 stratégia, a fenntarthatóság színlelésének gyakorlatával a vezető elit kezébe kerülnek az erőforrások,  míg az átlagember egyre többet fizet mindenért.

 

A Nestlé sok más megdöbbentő tevékenységet is folytat

A Nestle etikátlanságai a vízzel még nem érnek véget.

A Nestle háborúja a szoptatás ellen

Nestlé az első számú babatápszer gyártó a világon. (A babatápszer egy $ 11500000000 dolláros iparág.)    Azt sugallják, miszerint a babatápszer egészségesebb a csecsemők számára mint az anyatej és ennek következtében több millió csecsemő halt meg szerte a világon alultápláltságban.

A New York Times egyik cikke arról számolt be, hogy az egyik jamaicai család, “átlagosan 7 USD heti jövedelemmel” a Nestlé  által teljesen meggyőződve arról, hogy a tápszer jobb mint az anyatej, babatápszert vásárolt gyermekeiknek. Az anya az ajánlott mennyiségű víz háromszorosával higította a tápszert, hogy két gyermekét etetni tudja.

“Az eredmények láthatók a harmadik világ klinikáin, kórházaiban, a nyomornegyedekben és temetőkben.”

A Times-ban az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének hivatalos képviselője, Dr. Stephen Joseph, a babatápszerre való teljes hagyatkozást hibáztatta évente több mint egy millió gyermek haláláért, alultápláltság és hasmenéses betegségek forrásának jelölve meg azt. (forrás)

A Nestlé szoptatás elleni kampánya nem állt meg itt. Az US 8012509 B2 számú anyatejre vonatkozó szabadalmat 2011-ben a Nestle kapta, bár   “Az anyatej alkotórészeinek monopolizálásának igényét különféle intézmények és vállalatok, orvosi egyetemek, mint a John Hopkins és a Baylor College of Medicine, babatápszert gyártó vállalatok, mint a Nestlé és a Wyeth, biotechnológiai cégek, mint az Agennix, és még többek között az amerikai kormány által képviselt Egészségügyi Minisztérium is kinyilvánította. ”

A Nestle igyekszik szabadalmaztatni az édeskömény virág gyógyító hatásait:

Egy tavaly megjelent folyóiratban a Nestlé tudósai azt állították, hogy “felfedezték” ami a világ nagy részén már évezredek óta ismert, hogy a Nigella sativa kivonatot “ételallergia” ellen lehet használni.

A Nestlé újabb próbálkozása az, hogy megpróbál létrehozni egy Nigella sativa monopóliumot, képessé téve ezzel saját magát arra, hogy beperelje azt, aki ezt a gyógynövényt a Nestlé engedélye nélkül használja. Már be is nyújtotta szabadalmi igényét- aminek elbirálása folyamatban van.

A Nestlé korábban – 2011-ben a tehéntejet, mint hashajtót próbálta monopolizálni, annak ellenére, hogy ez a tudás az indiai orvosi szövegekben már ezer éve jelen van. ( forrás )

A Nestlé kegyetlen és szükségtelen állatkísérleteket végez, azért, hogy különböző egészségre vonatkozó állításokat tegyen a Nestea italok cimkéire (forrás)

A Nestlé csokoládéjának gyártásához “rabszolgamunkát” használnak fel, ahol a “rabszolgák” közt bőven találunk gyerekeket is. (forrás)

 

A Nestlével szembeni ellenállás

A globális bojkott 1977-ben kezdődött Amerikában, válaszul az agresszív babatápszer marketingre, tekintettel lévén a szegénység sújtotta harmadik világ országaira. A bojkott a mai napig aktív. Irányítója a  Nemzetközi Nestlé Bojkott Bizottság és az Egyesült Királyságban a Baby Milk Action .

Egy másik ilyen mozgalom a Stop Nestlé Waters is.

 

Nestlé márkák

Nestle különböző márkanevek alatt értékesít, a választás  illúzióját keltve fel vevői körében.

Állateleség

 • FELIX
 • CAT CHOW
 • DOG CHOW
 • PRO PLAN kutyaeledelek
 • PRO PLAN macskaeledelek
 • FRISKIES kutyaeledelek
 • FRISKIES Jutalomfalatok
 • FRISKIES macskaeledelek
 • GOURMET
 • Purina ONE
 • DARLING

Ásványvizek

 • THEODORA
 • NESTLÉ AQUAREL
 • NESTLÉ VERA
 • PERRIER
 • ACQUA PANNA
 • S.PELLEGRINO
 • SANPELLEGRINO gyümölcsitalok
 • SANBITTER ROSSO

Csecsemőtáplálás

 • BEBA
 • NESTLÉ
 • NESTLÉ LACTOGEN

Édességek

 • BALATON
 • BOCI
 • KIT KAT
 • AFTER EIGHT
 • SMARTIES
 • NESQUIK
 • SZERENCSI
 • FRUTTI
 • BON PARI

Kávé és kakaó

 • NESCAFÉ CLASSIC
 • NESCAFÉ Classic Crema
 • NESCAFÉ BRASERO
 • NESCAFÉ Gold
 • NESCAFÉ Green blend
 • NESCAFÉ 3in1
 • NESCAFÉ® Dolce Gusto®
 • NESPRESSO
 • RICORÉ
 • FRANCK SLÁGER
 • SZERENCSI
 • NESQUIK

Konyhai termékek

 • Maggi

Reggelizőpelyhek

 • NESQUIK
 • CHOCAPIC
 • CINI MINIS
 • STRAWBERRY MINIS
 • COOKIE CRISP
 • CHEERIOS
 • LION
 • NESTLÉ FITNESS
 • CORN FLAKES
 • NESTLÉ MÜZLISZELETEK

Vendéglátóipari termékek

Jégkrémek

 • MÖVENPICK
 • NESTLÉ jégkrémek

Kozmetikumok

 • Biotherm
 • Body Shop
 • Cosmence
 • Garnier
 • Helena Rubinstein
 • Innéov
 • La Roche-Posay
 • Lancome
 • L’Oreal
 • Mátrix
 • Maybelline
 • Metamorfózis
 • Teljesség
 • Redken

Ha a világ vízellátása nem lenne elég, a gyerekek gondolatainak irányítását is akarják:

Ha azt hinnénk Magyarország immunis a Nestlé befolyása ellen, gondoljuk át mégegyszer.

Annak ellenére, hogy a Nestlé azt állítja, hogy az EU-n belüli termékei nem tartalmaznak GMO összetevőket, a vállalat egyértelmű híve a GMO technológiának és akkor használ GMO összetevőket, amikor csak tud, és amikor az a törvény által megengedett:

“A Nestlé támogatja a géntechnológia felelősségteljes alkalmazását az élelmiszer-termelésben, amennyiben az alapos tudományos kutatáson alapszik.”

És:

“A Nestlé továbbra is fog géntechnológiával módosított növényi összetevőket alkalmazni, ahol csak lehetséges.”(forrás: www.nestle.com)


A GMO-kal kapcsolatos európai közvélemény erősen negatív, amint azt a szigorú GMO címkézés és nyomon követhetőségi törvények is mutatják. Ezt szem előtt tartva, terveik közt szerepel a magyar közvélemény megváltoztatása is a GMO-kkal kapcsolatosan, a célzottan magyar gyerekeknek készült szabad “egészségnevelési” program kitalálásával.

Nutrikid ®

A lista még mindig nem teljes. A végtelen kapzsiság valójában még itt sem ér véget.

Az orwelli valóság ott kezdődik, amikor a Nestlé honlapján a Nutrikid ® kitűzött célja az, hogy felvegye a harcot a gyermekkori elhízás ellen és “, hogy erősítse a képet arról, miszerint a Nestlé hiteles és vezető táplálkozási szakértő és wellness cég Magyarországon, amely fontosnak tartja a Közös Értékteremtést”

Nem tudom, hogy mit jelent a “Közös Értékteremtés”, de nem hangzik jól.

A program akkor lesz még hátborzongatóbb, ha megnézzük statisztikájukat:

“A mai napig a Nutrikid ® program a magyar iskolák 85%-át érte el, ami 3100 általános iskolát és közel 400.000 gyereket érint.”

Ha ez nem ijesztő még, akkor semmi sem lesz az.

Forrás: www.nestle.com

A Nestlé vezérigazgatójának legújabb pszichotikus nyilatkozatait alapul véve, hozzátéve azt, hogy mennyire felbosszantva érzi magát azért mert a GMO-k használata még nem engedélyezett Európában, csöppet sem meglepő, hogy a csecsemőktől kezdve minden korosztályt célba vesznek.

Az Egyesült Államokban és Európa egyes részein, az ultra-hátborzongató SciberBrain márkanév alatt működik gyermek agymosó programjaik:

sciberbrain

E programok középpontjában a következő területekre való “befektetés” áll:

 • Belgium
 • Franciaország
 • Németország
 • Magyarország
 • Izrael
 • Olaszország
 • Jordánia
 • Hollandia
 • Lengyelország
 • Portugália
 • Románia
 • Oroszország
 • Spanyolország
 • Szíria
 • Törökország
 • Ukrajna
 • Egyesült Királyság

Emberek, véleményem szerint, ennek a gonosz monolitikus vállalatnak napirendjén a hatalmas nyereség biztosítása áll a lakosság jólétének, megélhetésének, egészségének rovására. A gyermekek szisztematikus agymosása, a jövő nemzedék függővé tétele… pedig úgy tűnik, a legfontosabb számukra.

Facebook Kommentek

A szerzőről

“Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik.”

Send this to friend