A pasztőrözött tej 150-szer több vért, gennyet és székletet tartalmaz mint a friss házi tej

Szerző: , 2015 július 02
Cimkék: , , ,
Kategóriák: Egészséges élet Gyógyszeripari önkényuralom

A pasztőrözött tejtermékek előállítása az elképzelhető legmocskosabb tejüzemekben történik, ahol a vér, genny, E. coli és egyéb valóban veszélyes kórokozóktól való rutinszerű megszabadulás csak pasztörizálás útján képzelhető el.

Végül is ez a lényege a pasztőrözésnek, hogy megöljön mindent, ami életben lehet az ultra-piszkos tejben. Az igazi célja a pasztőrözésnek nem egyszerűen az, “, hogy a tej biztonságos” legyen, hanem hogy a tejipar működése koszos is lehessen. Ez így sokkal könnyebb, csak kifőzni a “szart” a tejből (igen, van fekália benne) mint, hogy megtisztítsák a gépeket.

Hála a pasztőrözésnek, nem kell, hogy alaposan kimossák a fejőgépeket, nem kell sterilizálni a tejes konténereket, nem kell, hogy kezet mossanak, és nem kell tiszta fejési környezetet fenntartani.

A tejelő tehenek szennyben élnek

Természetesen a tejipar sokkal inkább pasztörizál. minthogy steril környezetet biztositson a tehenészetekben.

Szóval, a pasztörizált, homogenizált tej vásárlása egy mocskos, fertőzött és koszos tejet forgalmazó iparágat támogat.

Vér, genny, baktériumok és ürülék – egy pohár tej, tiszta fej!

Ezen túlmenően, a hagyományos tejelő tehenek a következőket kapják:

• Antibiotikumok

• Rovarirtó szerek (DDT, dioxin, atrazin stb.) amit a tehén a takarmánnyal elfogyaszt a tejzsirban választódik ki és tovább adódik az emberbe.

A legtisztább tej a világon? A tiszta gazdaságból származó friss tej!

Ez a legtisztább, legérintetlenebb tej a világon. És miért? Mert az kell, hogy legyen. Ha azt szeretnénk, hogy tiszta, friss tejterméket kapjunk pasztőrözés nélkül, akkor egy szuper tiszta létesítményben, egészséges teheneket kell tartanunk, szigorú tisztaság gyakorlata mellett.

A pasztőrözött tejben az emésztőenzimek a hő hatására megsemmisülnek, így az allergiás reakciókat okozhat.

A pasztőrözött, homogenizált tej elősegíti a szívbetegség, elhízás, autoimmun rendellenességek, székrekedés, arcüreggyulladás és sok egyéb krónikus egészségi állapot kialakulását.

Források:

65 responses to A pasztőrözött tej 150-szer több vért, gennyet és székletet tartalmaz mint a friss házi tej

 1. József Csanádi szeptember 5th, 2012 at 22:33

  Hú! Azér föllélegeztem! E szerint meg kell tejet inni, csak NASA tisztaságú tehenészetben, esetleg nem is szaró teheneket kell tartani és akkor "Ez a legtisztább, legérintetlenebb tej a világon. És miért? Mert az kell, hogy legyen" JA? Mer, azér, meg csak ugye? Micsoda érv! Azzal mindenki egyetérthet hogy nem jó a vegyszerek alkalmazása és esetleges jelenléte sem a takarmányban sem a tejben.
  Szerző! Nézze meg Trinity a fehér méreg…. című remekét, és a hozzászólásokat kérem! Beszéljék már meg egymással hogy akkor most lehet tejet inni vagy nem?
  Nem kéne legalább egy kicsit koherensnek, egy álláspontot tükrözőnek lennie a natura-nak? VAgy tök mindegy mit mondanak, publikálnak, csak legyen jó ütős!?
  Mennének inkább el egy tejüzembe, nézzék meg, nem írnának ilyen csacsiságokat, jobban mondva bődületes baromságokat. Azt már meg hogy magyarázza meg hogy a tejüzemnek mi köze a tehenészethez, milyen felelőssége van abban hogy ott hogy tartják a tehenet? Tudnak bármit a nyerstej minősítési rendszeréről, hogy milyen vizsgálatokat végeznek erre, milyen követelményeknek kell megfelelnie hogy beengedjék a mocskos szaros üzembe egyáltalán? Azt is jó lenne megmagyarázni, hogy a pasztőrözés után mitől lesz több vér, genny meg "szar" a tejben? AZ üzem vesz szart gennyet és beleteszi ugye? Hát nem a szuper tiszta tehenészetből hoztad a tejedet Béla? Mennyire szomorú, hogy van két féligazság egy cikkben és mellette 100 teljes tájékozatlanságról árulkodó, oltári nagy marhaság (még ha szupertiszta helyen is van az a marha). Sajnálom a Natura olvasóit, mert nagyon nehéz egy kis értelmet és igazságot is találni, kihámozni az itt megjelent "írásokból". Kicsit jobb felkészültséget kívánok, adjanak magukra valamit, készüljenek fel a témából, mert ez nagyon égő.

  Válasz

 2. Ágnes Helga Vad szeptember 6th, 2012 at 09:01

  Mivel sokkal olcsóbb a pasztőrizálás, mint a tehenészetek teljes fertőtlenítése, ami amúgy szinte lehetetlen, mert állatokról van szó. Sajnos ez a helyzet. A különbség csak a kézzel fejt házi tejre igaz, amikor lemossák a tehén tőgyét és kézzel lefejik, majd sűrű anyagon (pelenkaszövésű) átszűrik, habár már házaknál is sokkal inkább fejőgépeket alkalmaznak, mert ki fogja azt a tíz tehenet is naponta háromszor kézzel megfejni, ugye? Persze a házi tej még mindig százszor jobb, mint a nagyüzemi, tekintve, hogy abban benne van minden földi jó, pl, tejszín és nincsenek egyéb adalékok, mint pl víz sem hozzáadva és tartósítőszerek esetleg. Egyébként a pasztőrizálás nagyon jó eljárás, ugyanis a folyamat során pusztul el sok kártékony baktérium, ami nem képes túlélni ezt a folyamatot. Amúgy ezzel kapcsolatban pont a minap találkoztam egy nagyon jó dologgal, amikor Pesten jártam a grobyban árulnak kimért házi tejet. :)

  Válasz

  • József Csanádi szeptember 6th, 2012 at 19:08

   Kedves Ágne! Bizony, a házitej is lehet jó és biztonságos is! A tehenészetek teljes fertőtlenítése meg a háztáji pelenkaszűrése kissé zavaros számomra. Miért kéne bármit is teljesen fetőtleníteni és a kisgazdaságot nem kell csak a nagy tehenészetet? Szóval ez nem íg yvan. Mindenütt egyformán tisztán, higiénikusan kell tartani a teheneket és tísztítani kell a tőgyet fejés előtt és után és utána meg kell akadályozni hoyg a tőgy felfertőződjön bacikkal. Erre célszerű tőgybimbónyílást elzásó készítményket használni. Szóval nagyüzem, háztáji legyen mind tista és az ellenőrzött tejeknél ez igaz is. Magyarországon a bűnös, kereskedelmi forgalomba kerülő tejekre egyforma követelmény vonatkozik, ill. mint alapnyagokra is.

   Válasz

 3. Tibor Bagyinszki szeptember 6th, 2012 at 09:41

  Bolti tejet szerencsére nagyon ritkán fogyasztok. Mi házitejet veszünk minden másnap 2 litert :)

  Válasz

 4. Könözsi Laci szeptember 6th, 2012 at 10:15

  Ez a cikk egy baromság! Látszik, hogy a szerző sosem járt fejőházban… Ott jobban meg van tisztítva a tőgy minden szennyeződéstől, mint bármilyen paraszti gazdaságban. Arról nem is beszélve, hogy a pasztőrizálás csupán 70 körüli fokra való való hevítés, utána gyors lehütés, otthon is meg lehet-kell csinálni, jégkockákkal teli hideg vízbe fémedény, abba a 70 fokos tej. A tejüzemeknek eladott tej folymatos szigorú ellenőrzésen megy keresztül. Éppenséggel az a vicc, hogy azt a tejet adják el házitejnek, amit pl. a magas /bomlási/ sejtszám miatt egy tejüzem meg sem vásárolna. Háztájiban nincs laborvizsgálat… Ágnes, ha nekd ízlik az az édeskés teljes zsírtrtalmú teljes tej, akkor csak idd. Nekem az 1-2%-ra csökkentett zsírtartalmú ízlik…

  Válasz

  • Attila Kágerer szeptember 7th, 2012 at 21:45

   Ezt olvastad? "A pasztőrözött tejben az emésztőenzimek a hő hatására megsemmisülnek" ez még eddig ok… de a következő: " így az allergiás reakciókat okozhat". Miért okozhat allergiás reakciót, ha egyszer megsemmisült? Nem vagyok egy biológus, de ez egy faszság… Mintha azt mondanánk, hogy a nőknél a szex hiánya terhességet okoz…

   Válasz

 5. Katalin Pallag szeptember 6th, 2012 at 11:41

  Mit is szólhatnék… szerencsére nem is szeretem a tejet (csak az aludttejet, azt meg friss házitejből készítjük), de persze borzasztónak találom, és ha ez valóság, akkor az nagyon gáz… Erről is meg kellene győződni, hogy mi az igazság. Bár jópár éve (vagy talán évtizede) egy tejeskocsit vezető – akkor még volt tsz – ismerősöm regélt nagyon-nagyon kiábrándító dolgokat, amit most nem írnék le. Úgyhogy azért ha nem is minden szónak, de a leírtak bizonyos részének így "látatlanban" is hitelt adok.

  Válasz

  • Klári Tóth Lászlóné szeptember 6th, 2012 at 13:17

   Nem semmi:((

   Válasz

  • József Csanádi szeptember 6th, 2012 at 19:01

   Kedves Katalin, ne tegye. Látatlanban?? HA én azt mondom Önnek, hoyg forduljo 3-at jobbról balra, majd menjen ki a ház elé és a postaládán talál 3 millát akkor látatlanban elhiszi?? A 20 ezelőtti tsz szakihoz… lehet hogy nem fejőházas ember volt, de lehet hog yigen. az igazság az, hoyg 1984-ben vezeék ben az első korszerű tejvizsgálati, tejminősítő szabványt kishazánkban. Előtte is volt de az gyér volt. Addig a tsz szaki azt sem tudta mi az hogy baktérium, ezt elhiheti. Nem tudom, a cikkíró vagy Ön tudja e pl mi az hogy szomatikus sejszám? És ennek mi ajelentősége? Szóval korrekt információk nélkül könyörgöm ne nyeljünk be hülyeségeket. Ettől még ne mkötelező tejet inni.. :-)

   Válasz

  • József Csanádi szeptember 6th, 2012 at 19:13

   Még annyit, a tudomány által gyorsított állandó fejlődés (változás) eredményeként eredménye az is, hoyg ma a magyar tehénállomány gümókórmentes. Kérdezzen meg egy állatorvost. Nem mindegy ugye, hogy 1970-ben pl. a háztáji, nem pasztőrözöt tejtől akár TBC-s is lehetett volna, ma pedig ez nem lehetséges az ellenőrzötten termelt nyers tejtől sem.

   Válasz

 6. Bernadett Sárközi szeptember 6th, 2012 at 15:30

  E cikk írója egy igazi vadbarom (!!) és most rendkívül finom voltam… Ennél a gondoljunk egyet és írjunk valami nagyon "menőt" című nem is tudom minél, már csak az a szomorúbb, hogy vannak akik ezt el is hiszik… (sajnos…!!)

  Válasz

 7. Éva Szabó szeptember 6th, 2012 at 15:59

  Ez csak hisztériakeltés, ami nagyon divatos mostanában, de lehet, hogy valamely termelő tevékenységet akar tönkretenni ? Mint tejipari szakember /voltam/ visszautasítom a leírtakat ! Több hozzáfűznivalót nem is érdemel a cikk !

  Válasz

  • Könözsi Laci szeptember 6th, 2012 at 16:27

   Amit írtam, szakmailag helytáll?

   Válasz

  • Párkány György szeptember 6th, 2012 at 17:57

   Ki kellene kavartatni valakivel amit itt össze zagyvált, aztán megitatni vele.

   Válasz

  • Éva Szabó szeptember 6th, 2012 at 18:29

   Természetesen helytálló a hozzászólás ! Az egyre szigorodó higiéniás követelményeknek mindenképpen meg kell hogy feleljenek a nagyüzemek és a kisvállalkozások egyaránt. A háztól árult tej tisztasága ismeretlen.

   Válasz

  • Margit Merges szeptember 30th, 2012 at 06:21

   Nagyon igazad van! Ez is egy hatalmas baromság, amivel ez az egész naturahirek tele van. Csak a történetben az a legszomorúbb, hogy hiszékeny és tudatlan emberek a facebook-on terjesztik! :(

   Válasz

 8. Judit Pásztor szeptember 6th, 2012 at 19:12

  A magyar nem úgy írja, hogy gennyet? A cikk címében a "gennyt" szó olvasása után ki olvassa el egyáltalán ezt a cikket?

  Válasz

  • Diána Bün szeptember 6th, 2012 at 19:25

   szia királylány.téged ebből pont ez fogott meg? a tartalma inkább undi.

   Válasz

 9. Infekont Bt szeptember 7th, 2012 at 08:26

  Rettegő és rettegtető weboldal újabb csapása a laikus és rettegni szerető, urbánus legendák ködéből felmerülő hiteltelen kamuknak teret biztosító féllényeknek. Bravó. Ja, és meg kellene tanulni angolul, a forráscikk éppen az ellenkezőjét állítja, csúnya öngól. DDT 1960-70 óta nem használatos, tiltott szer Magyarországon.

  Válasz

 10. József Csanádi szeptember 7th, 2012 at 08:48

  Kedves Fórumozók! Hát tényleg… Köszönet az INFEON BT kétkrdőjének! Olvassák el a washington Ties eredeti cikkét amit belinkelt a nagyonbértollnok sekélyfelelősségű akárki. Pontosan az ellenkezőjét írja le a cikk, azaz, hogy a házitejben (háztul való) van 150-szer annyi minden és veszély is ezzel együtt!!! Sőt, képzeljék el, információm szerintaz USA több álamában még mindig legális a hormonkezelés tejhozamfokozás céljából. Nálunk ilyen sincs, ez garantált!! Nem is jövök ide többet, sokak örömére. Zanza: Aki hülye az haljon meg. És ez rám is úgyanúgy vonatkozik! Minek olvasok ilyen hülyeségeket…. Mentségem, hoyg az ember egy or után könynebben fekapja vizet… na mindegy. Elnézést a zemélyes hangvételért!

  Válasz

 11. József Csanádi szeptember 7th, 2012 at 08:50

  Drága Egyetlen Szerző!! HA reagálna legalább valamit! Annyira jó lenne… és nem a névtelenségbe burkolózva pötyögtetnen ide ilyen baromságokat! Meg hogy tanuljon meg alapfokon angolul.. meg hogy az újságírás alaptörvényét tartsa be, miszerint az információt ellenőrizni kellene mielőtt publikáljuk ugye… Kérem…

  Válasz

  • Gyallai Tamara szeptember 7th, 2012 at 09:45

   Méghogy túl sok az élelmiszeripari szakember… egyébként vicc ez az oldal!

   Válasz

  • Székely Éva szeptember 7th, 2012 at 10:45

   Katasztrófa!! Szóval Tanár Úr, nincs mese, össze kell fognunk!! Most vagyok túl egy két napos TESCO márkás termék beszállítói auditon. Kataszrófa!!! Húsüzem, szárazkolbász gyártás, egy CCP van a beérkező nyers hús. Füstölés, nem, érlelés, nem, TRAGÉDIA A KÖBÖN!!!

   Válasz

  • Székely Éva szeptember 7th, 2012 at 10:51

   Ide figyelj agyalágyult cikkíró!!! Most auditaltattam le ISO 22000 Élemiszerbiztonsági Irányítás Rendszerét egy tehenészeti telepnek. Elmondom, hogy TUDD!!! Nagyobb a higiénia és fertőtlenítés, mint bárki konyhájában. Ha hülyeségért akarsz pénzt, inkább írj a celebekről, mert azzal nem árthatsz, de a tudatlanságoddal nagyon sokat. Köszönöm: Tóthné Székely Éva élemiszermérnök, mikrobiológus és minőségügyi szakmérnök.

   Válasz

  • Székely Éva szeptember 7th, 2012 at 10:53

   Ja, még egy mondat. Nincs DDT maradvány atejben, olasz laboratóriumi vizsgálattal tudom igazolni, sem antibiotikum, sem vér, sem genny!!!

   Válasz

  • Székely Éva szeptember 7th, 2012 at 17:23

   Ja, és a bájos száz éves hűtőszakos auditor asszony közli, hogy azért csak egy a CCP mert a kicsik nem tdnak fülölési hőmérsékletet időt mérni és nem tudnak páratartalmat szabályozni és hőmérsékletet sem az érlelésnél. Ez nem igaz mert tudnak. A TESCO-nak fontos a sugárba hányás és az orrváladék belekerülése a termékbe, mint az esetlegesen túlélő Listéria vagy a Salmonella. TRAGÉDIA!!

   Válasz

 12. A pasztőrözött tej 150-szer több vért, gennyet és székletet tartalmaz mint a friss házi tej! szeptember 7th, 2012 at 20:23

  […] forrás Szerintem ezeket se hagyd ki: Európa leghosszabb településneve több mint 50 karakterből áll? Kurkuma mint potenciális prosztatarák ölő és időskori elbutulást megelőző szer Kanadában több tó van, mint bárhol máshol a világon? A fehér méreg: a kereskedelmi tej horror története Több mint 100 éven át… TÖBB MINT KÉTMILLIÓ FORINT ÉJSZAKÁNKÉNT A VILÁG LEGMAGASABBAN FEKVŐ LAKOSZTÁLYA! Több mint egymilliárd ember nem jut biztonságos ivóvízhez? A világ legnagyobb kávémozaikja – több mint egymillió kávébabból! Amikor a fa erősebb, mint az acél! Ha egy papírlapot egymás után 50-szer félbe tudnánk hajtani, a papírcsomag elérne a Napig? […]

  Válasz

 13. Csilla Vén szeptember 8th, 2012 at 19:23

  Sokkot kaptam, hogy vannak annyira ostoba emberek akik ezt elhiszik…

  Válasz

  • Koppándi Zsolt szeptember 9th, 2012 at 20:31

   Az igazság valahol középen van.

   Válasz

  • József Csanádi szeptember 10th, 2012 at 18:03

   Ebben a cikben egy gram sincs, higgye el! Egyébként meg odaát van! :-))

   Válasz

 14. Molnár Norbert szeptember 9th, 2012 at 16:19

  Cáfolat: http://divany.hu/eletmod/2011/05/14/a_dobozos_tej_jobb_mint_gondolnad/

  Válasz

 15. Margit Merges szeptember 30th, 2012 at 04:05

  Régen olvastam ekkora baromságokat! Testvérem MAGYAR tejüzemben dolgozott és sajét szememmel láttam a magasfokó higiéniát! Miért nem ír ez a cikk konkétumokat ? Melyik orzság, város… tejüzem……. milyen mértékü kaki….. ki vizsgálta? Csak általánosságban vagdalkozik néphülyítés céljából! Szégyelje magát aki ezt írta!

  Válasz

 16. Margit Merges szeptember 30th, 2012 at 13:49

  Minél többet olvasok Williams Matt névvel jelzett baromságokat, annál nagyobb a gyanúm, hogy ezek az írások egy nagyon beteg elmétől származnak! Jó lenne ha az illetékesek felfigyelnének az alaptalan rágalmazásokra. Ez már jogi eset.

  Válasz

 17. Mónika Pál október 11th, 2012 at 10:19

  Ezt a cikket tuti olyan ember írta aki utálja a tejet. Nevetséges az egész. A pasztőrözésre(hőkezelés) azért van szükség, mert a nyers tejben lehetnek pl agyhártyagyulladást okozó vírusok, amit a kullancsok terjesztenek, vagy tbc, veszettség stb. Nem olyan régen nyers kecsketejtől betegedtek meg emberek hazánkban. A házi tej egészségesebb lehet, de nem feltétlenül az. Azt is fel lehet vizezni, az a tehén is kaphat gyógyszereket, szerintem az a fontos, hogy megbízható helyről vegyünk tejet, és ha házi tej mindenképp forraljuk fel mielőtt meginnánk.

  Válasz

 18. Virág Gábor december 16th, 2014 at 13:24

  Szép, szép (?)! Ugyanakkor a "szerző" mire alapozza azt a megállapítását, hogy: "A pasztőrözött tej 150-szer több vért, gennyet és székletet tartalmaz mint a friss házi tej" Azért még semmilyen tejipari termék nem lesz tisztább, mert otthon háznál állították elő, az élelmiszerbiztonsági szabályok betartása és betartatása miatt már hamarabb, ha gyári a tej ha házi! Maga az egész cikk én úgy gondolom alkalmas a magyar tejipar lejáratására, szakmaiságának megkérdőjelezésére a "szerző" pontosabban a névtelenségbe burkolódzó fordító(!) részéről. Ha olyan nagy szakértője a témának bizonyítsa be azt amit állít, hiteles laboratóriumi eredményekkel, mert az interneten leírni, lefordítani bármilyen valótlanságot le lehet, ugyanakkor bizonyítékok hiányában csak ez a cikk is, az urbanlegend kategóriáját képes elérni.

  Válasz

 19. Norbert Keller március 26th, 2015 at 17:58

  Istenem, ennyi ostobaságot :(

  Válasz

 20. Meixner Ricsi június 5th, 2015 at 20:20

  Aha igen ez pont így van

  Válasz

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>