A szódabikarbóna 47 féle felhasználása

Szerző: , 2015 július 06
Cimkék:
Kategóriák: Egészséges élet Természetes remediák

Nem akarok lázítónak hangzani itt, de van egy lázadó tervem a sok vegyi tisztitószereket forgalmazó cég ellen. Az emberiség egyik fő dobása a környezeti szennyezőanyagok, a tisztító-és testápoló termékek csatornákba mosása és vízrendszereink vegyi anyagokkal való elárasztása. Nem csoda hát, ha a halakban nehézfémek, a delfinekben pedig triclosan van (rovarirtószer).

Egyszerű és nagyszerű tervem tehát, hogy mindenkit bíztassak arra, hogy használja a szódabikarbónát az alábbi 47 féle módon.

Tehát pontosan hogyan működik a szódabikarbóna? Szódabikarbóna, alias nátrium-hidrogén-karbonát, segít szabályozni környezetünk pH-ját. Amikor a szódabikarbóna egy savas vagy lúgos anyaggal érintkezik, arra törekszik, hogy semlegesítse a pH-t. Ezen túl, a szódabikarbóna képes pH változások lassítására, vagyis pufferolásra. Ez a kettős képesség, a semlegesítő és pufferoló hatás teszi lehetővé azt, hogy például a hűtőben savanyú szagokat semlegesítsen, valamint hogy tisztítószerek erejét növelje. Egyszerű kémiai reakció, messzemenő hatásokkal tisztítás és szagtalanítás terén. És így minden további nélkül, ennyit a tudományról. Nézzük, hogy felvéve a lázadó házvezetőnő kesztyűit, mennyi mindenre tudjuk népi bölcsességünkben már régóta szereplő szódabikarbónánkat használni…

Testápolás

1.  Csináljunk fluor mentes fogkrémet

Szódabikarbónát keverjünk össze 3 százalékos hidrogén-peroxid oldattal. Ime egy alternatíva a kereskedelmi fluoridos fogkrémek helyett. És még a fogfehéritést is elvégzi, nemcsak a tisztitást.

2.  Szájfrissités

Tegyen egy teáskanál szódabikarbónát egy fél pohár vizbe és öblíögesse vele ki a száját. Semlegesíti a szagokat, nem csupán elfedi azokat.

3.  Szájápoláshoz használt eszközök tisztitására

Áztassuk be szájápolási eszközeinket a következő oldatba: 2 teáskanál szódabikarbónát oldjunk fel egy pohár vagy kis tál meleg vízben. A szódabikarbóna fellazítja az élelmiszer-részecskéket és semlegesíti a szagokat.

4.  Bőr-és testradir

Elkészitése: 3 rész szódabikarbóna, 1 rész víz. Dörzsölje át körkörös mozdulatokkal finoman bőrét. Öblitse le tiszta vizzel. Mindennapos használatra is ajánlott.

5.  Természetes dezodor

Kenjük rá a hónaljunkra, és semlegesíti a testszagot.

6.  Használjuk savlekötőként

A szódabikarbóna biztonságos és hatékony antacid enyhíti a gyomorégést és / vagy a savas gyomorrontást.

7. Rovarcsípésekre és viszkető bőr esetén

Rovarcsípések esetén, kavarjon össze egy kis szódabikarbónát és vizet, és kenje az érintett bőrfelületre. A viszketés enyhitésére, tegyen egy kis szódabikarbónát a kezébe és dörzsölje be a nedves bőrbe fürdés vagy zuhanyozás után.

8. Készítsünk kéztisztítót

3 rész szódabikarbóna, 1 rész víz, vagy 3 rész szódabikarbónából és 1 rész folyékony szappanból készitünk oldatot, ami jó kézmosásra, tisztitásra. Ezután öblítsük le tiszta vizzel.

9.  Segítség a hajnak

Az ecet csodálatos a hajra , de a szódabikarbónának megvan a maga helye a zuhany alatt is. Tegyünk egy kevés szódabikarbónát a tenyerünkbe együtt a kedvenc samponunkkal. Samponozzuk be a hajat és jól öblítsük le. A szódabikarbóna segít eltávolítani a maradék piszkot, így a haj tisztább és kezelhetőbb lesz.

10. Tiszta hajkefék és fésűk

A fényes hajhoz fontos a kefék és fésűk tisztán tartása is. Áztatássa a fésűket és keféket 1 teáskanál szódabikarbóna egy kis langyos víz keverékében.

11. Készítsen fürdősót

1/2 csésze szódabikarbónát adjon a fürdővizbe, hogy semlegesítse a savakat bőrén, és segítsen lemosni az olajat és az izzadságot. Egyben pedig a bőrt nagyon puhává is varázsolja.

12.  Megnyugtatja a lábakat

Oldjon fel 3 evőkanál szódabikarbónát egy edény meleg vízben, és áztassa benne lábfejét, meg fogja nyugtatni lábait.

Takarítás

13.  Súrolószer készitése

A biztonságos, hatékony fürdőszoba kád, csempe-és mosogató, fényes fali csempe tisztitásához- szórjon szódabikarbónát egy tiszta nedves szivacsra és dörzsölje vele a felületeket a szokásos módon. Majd mossa le vizzel és törölje szárazra a tisztitott feluleteket.

14. Kézi edény és evőeszköz mosó

2 púpozott evőkanál szódabikarbónát adjunk hozzá mosószerünkhöz, és az edényekről könnyebben fog leoldódni a zsir. A ráégett ételeket a szódabikarbóna és vizes mosószer keverékében áztassa, majd szivacsra szórt szódabikarbónával súrolja le.

15. Szivacsok felfrissitéséhez

Áztassuk az áporodott szagú szivacsot egy erős szódabikarbónás oldatba (4 evőkanál szódabikarbónát feloldunk 1 liter meleg vízben).

16 Tisztítsa meg a mikrohullámú sütőjét

Szódabikarbónát szórjunk egy tiszta nedves szivacsra. Kiváló módja a gyengéd tisztításnak és a mikroban soha nem hagy durva vegyi szagot. Alaposan öblítse le vízzel.

17.  Ezüst evőeszközök tisztitására

Használjon szódabikarbóna pasztát 3 rész szódabikarbóna, 1 rész vízből. Dörzsölje át az ezüstöt tiszta ruhával vagy szivaccsal. Alaposan öblítse le, és szárítsa meg őket mig csillogóvá nem válnak.

18. Tiszta kávé és tea edények

Kávé és tea foltokhoz oldjon fel 1/4 csésze szódabikarbónát 1 liter meleg vízben. A makacs foltokhoz egy éjszakán át való áztatást javaslunk.

19.  Tisztítsa meg a sütőt

Szórjuk szódabikarbónát a sütő aljára. Sprézzünk rá vizet, hogy a szódabikarbóna benedvesedjen. Hagyjuk igy a sütőt éjszakára. Reggelre a szódabikarbóna feloldja a szennyt, amit aztán szivaccsal kitörölhetünk.

20. A padló tisztitása

A szennyeződést és piszkot el tudja távolitani a padlóról oly módon, hogy 1/2 csésze szódabikarbónát egy vödör meleg vízzel összekever és az így felmosott padló tiszta csillogó lesz. A papucs jelek használja szódabikarbóna egy tiszta nedves szivaccsal, majd öblítse le.

21.  Tiszta Bútorok

Tudta, hogy a falakról és festett bútorokról szódabikarbónás nedves szivaccsal dörzsölés nélkül, könnyedén tudja eltávolitani még a zsirkréta nyomait is? Törölje át tiszta, száraz ruhával a felületeket.

22.  Tiszta Zuhanyfüggönyök

Tisztítsa és szagtalanítsa vinil zuhanyfüggönyeit úgy, hogy szódabikarbónát tesz közvetlenül egy tiszta, nedves szivacsra vagy kefére, és azzal áttörli függönyét. Majd öblítse le tiszta vizzel azt.

23. Folyékony mosószere hatásfokát növelheti

½ csésze szódabikarbónával a folyékony mosószer is keményebben dolgozik. A jobb pH egyensúly a ruhákat tisztábbá, frissebbé, és fényesebbé teszi.

24. Finoman Tiszta Babaruha

A babák bőre igényli a gyengéd tisztítószerek használatát, és jó tudni, hogy a szag és foltok elleni harcban a szódabikarbóna az első helyen áll. A makacs foltokhoz adjunk hozzá folyékony mosószerünkhöz 1/2 csésze szódabikarbónát.

25. Tiszta anyagpelenka

Oldjunk fel ½ csésze szódabikarbónát, 2 liter vizben, és alaposan áztassuk benne a pelenkákat egy éjszakán át. Folyt. köv. Tags szódabikarbóna; tisztítás, dezodorálás, fogmosás

26.  Tiszta sport felszerelés

Használjon szódabikarbóna oldatot (4 evőkanál szódabikarbóna, 1 liter meleg víz) a tiszta és szagtalanított sportfelszerelésekért. Szórjuk bele a szódabikarbónát és a tornaterem golftáska táskák szagtalanítás, tiszta golf vasaló (karcolás nélkül őket!)

27.  Távolítsa el az olaj és zsírfoltokat

A garázsból vagy a kocsibejáróról könnyen eltisztíthatja az olajfoltokat úgy, hogy szódabikarbónát szór rájuk, aztán nedves kefével megdörzsöli a felületet.

28.  Tiszta Elemek

A szódabikarbónát arra is lehet használni, hogy semlegesítse az akkumulátorsav okozta korróziókat az autókon, fűnyírókon, stb.  3 rész szódabikarbóna és 1 rész víz alkalmazásával egy nedves ruhával dörzsölje át a korrodálódott akkumulátor pólusait. A tisztítás után lehet újra csatlakoztatni a terminálokat, amiket érdemes áttörölni vazelinnel ,hogy a jövőben ne érje őket korrózió.

29.  Tiszta autók

Az autó, a lámpák, króm, ablakok, gumiabroncsok, vinil ülések és a szőnyegek tisztításakor nem kell aggódni a nem kívánt karcolásokért. Használjon szódabikarbóna oldatot, oldjon fel 1/4 csésze szódabikarbónát 1 liter meleg vízben.  A makacs foltok eltávolítására használjon szódabikarbónát nedves szivacsra szórva.

Dezodorálás

30.  Szagtalanítás a hűtőben

Egy nyitott doboz szódabikarbónát helyezzünk a hűtőszekrény polcára hogy semlegesítse a szagokat.

31. A vágódeszka szagtalanítása

Megszórjuk a vágódeszkát szódabikarbónával, dörzsölés, öblítés.

32. Kuka, bármilyen szeméttartó szagtalanítása

Szórjunk szódabikarbónát szeméttartónk aljára, hogy a szemét szagát sakkban tartsuk.

33. Újrahasznosítható tartály szagtalanítása

Időszakonként szódabikarbónás nedves szivaccsal törölje át a tartályt.

34.  Vízlefolyók szagtalanítása

A mosogató és a kád lefolyóba öntsünk 1/2 csésze szódabikarbónát és meleg csapvízzel mossuk le azt. Ez semlegesíti a lefolyóban lévő szagokat. (Ez egy jó módja annak, hogy kidobja a hűtőből visszavonult szódabikarbónát.) Vagy öntse le azt a csatornába.

35. Szagtalanítsa és tisztítsa meg mosogatógépét.

Szagtalanításra a mosogatógépet gyengéd tisztító mosási cikluson futtassa át, tisztításra pedig használja a mosogatóanyaggal együtt.

36. Vegye szagát szőnyegeinek

Bőségesen megszórjuk a szőnyeget szódabikarbónával. Egész nap vagy egész este hagyja rajta a szőnyegen a szódabikarbónát, Következő nap ki kell porszívózni a szőnyeget.

37. Vegye szagát porszívóinak

A fenti módszert használva a szőnyeg, maga a porszívó is szagtalanodik.

38. Ruhásszekrények felfrissítésére is ajánlott

Tegyen egy nyitott doboz szódabikarbónát a szekrénybe és az dezodorálja ruháit.

39. Autók szagtalanítására

A szagok általában beleülnek az autó kárpitjába, szőnyegébe.   Várjunk 15 percet (vagy ennél hosszabb ideig erős szagok esetén), és szívjuk fel porszívóval a szódabikarbónát.

40. Macskadobozok szagtalanítására

Tegyünk a doboz aljára szódabikarbónát, majd töltse ki a szokásos módon az almot.

41. Háziállatok ágyának tisztántartására

Bőkezűen szórjuk a szódabikarbónát az ágyra, 15 percet kell várni (vagy ennél hosszabb ideig erősebb szagok esetén), majd porszívózzuk ki.

42. Edzőcipők szagtalanítására

Szódabikarbónát a cipőkbe szórva a szagok semlegesítődnek. Rázza ki cipőiből azt mielőtt használná őket.

43. Ágynemű frissítésre

1/2 csésze szódabikarbónát adjunk a mosóporhoz, frissebb, tisztább lepedőket és a törülközőket kapunk.

44. A plüssállatok tisztítására is kiváló

Tartsa a kedvenc játékokat tisztán, száraz szódabikarbónával bedörzsölve azokat majd 15 perc után rázza ki őket.

45. Kempingezésnél elengedhetetlen kísérőtárs  Csodaszer mosogatásnál, kéztisztításnál, dezodor, fogkrém, tüzoltó és sok más.

46. Tűzoltásra is alkalmazható.

A szódabikarbóna segíthet a kezdeti kisebb konyhai tüzek megfékezésében, mert felhevítve szén-dioxidot bocsát ki amely segít elfojtani a lángokat.

47. Gyümölcs és zöldség tisztító

Bármilyen koszt jól leradíroz a friss gyümölcsökről és zöldségekről. Egy tiszta nedves szódabikarbónás törlőruhával, dörzsölje át és öblítse le azokat.

OK, itt van hát az én 47 féle javaslatom, ha valakinek van más ötlete, kommentálja.

152 responses to A szódabikarbóna 47 féle felhasználása

 1. Veres István augusztus 3rd, 2012 at 19:22

  A 16. ponthoz: Még jobb, ha egyáltalán nem használ mikrohullámú sütőt.

  Válasz

  • Istvánné Bözse Rácz augusztus 14th, 2012 at 16:53

   Szerintem is !!

   Válasz

  • István Balázs Szlifka február 4th, 2013 at 21:59

   A Napra sem szoktál kimenni ugye? A napsugarakban is ugyanaz melegít mint a mikróban…

   Válasz

 2. Juhász Sándor augusztus 5th, 2012 at 06:54

  Milyen fán terem ez a csoda anyag? Évelő, vagy egynyári? Esetleg bokor? Vagy netán mégis vegyi anyag az ebugatta?

  Válasz

  • Hegyvári Zoltán augusztus 5th, 2012 at 13:16

   Ha nem étkezési célra használod a porral oltó készülékekben is az van!

   Válasz

 3. Mariann Csépányi augusztus 5th, 2012 at 14:45

  LEMÉRTEM EGY CSOMAG SZÓDABIKARBÓNA HÁROM KÖZEPES EVŐKNÁLNYI, EGY NEGYED CSÉSZÉNYI, ÁRA 45-52FT KÖZÖTT VAN. AZÉRT NEM BIZTOS, HOGY MINDEN SZEMPOMTBÓL TÖK OLCSÓ.Bőkezően szórjuk az ágyra, Szőnyegre, szerintetek, hány csomag kell? Én nem bőkezün beleszórtam a macskaalom tálca aljába, az egy csomag, hol van ez egy ágyhoz, matrachoz, vagy szőnyeg méretéhez képest? A fogfehérítésre, itt ugyan nem ajánlott, de szódabikarbóna, és kicsi citromsav, károsítja a fogzománcot, tartós használat esetén. Azért, nem nem a Nasa által feltalált új, garantáltan olcsó, és biztonságos módszer, csak megfontolva, és kiszámítva ajánlom.

  Válasz

  • Holyba Angéla november 1st, 2012 at 13:44

   Andio-ban 600.- körül van egy kiló

   Válasz

 4. Grófné Varga Terézia augusztus 5th, 2012 at 14:51

  A rossz hír , hogy beszerzési forrása a gyógyszertár csak 10 dekánként adja ki. Itt pedig csomagonként rá teszi még egyszer az árat, kiszerelési költségként. Persze ez még mindig jobb eset, mint a konyha só , amit ma már csak receptre árusítanak az országban. A boltira meg nem írják rá , hogy akár 60% is lehet benne a kálium klorid , ami az amerikai kivégző anyag.

  Válasz

  • Istvan M. Pless augusztus 11th, 2012 at 22:40

   Kálium-klorid mint kivégzőanyag? Ki találta ki ezt a baromságot?

   Válasz

  • Hajnalka Veres augusztus 12th, 2012 at 11:55

   Nos, valóban a méreginjekció általi kivégzéseknél a vénásan befecskendezett anyagok közül a harmadik a kálium klorid. Először nátrium-pentotállal kómát idéznek elő, majd egy harántcsíkolt izmokat megbénító méreg következik, és végül a kálium klorid leállítja a szívet is. Ehhez azonban tömény oldat formájában kell a káliumot a keringésbe juttatni.

   Válasz

  • Hajnalka Veres augusztus 12th, 2012 at 11:55

   Szódabikarbóna forrás: http://www.biobolt.e-tar.hu/biobolt/details/1392/27/bio-tiszt%C3%ADt%C3%B3szerek/tiszt%C3%ADt%C3%B3szerek/z%C3%96ldbolt-sz%C3%93dabikarb%C3%93na-500-g

   Válasz

  • Hajnalka Veres augusztus 12th, 2012 at 12:11

   Valóban van forgalomban nátriumszegény asztali só, ebben a nátrium egy részét, tudomásom szerint maximum 30%-át káliummal pótolják.
   Ahhoz, hogy a gyomorból az emésztés által a konyhasóból felszívódott káliumtól álljon le a szív, annyi sót kellene megenni, hogy annak a előbb nátrium-tartalma miatt az ozmotikus hatás a testi sejtekből a vizet kiszippantaná, és amiatt patkolna el az ember.
   Ahogyan a nátriumszintet, ugyanúgy a káliumszintet is szervezet beépített mechanizmusa a kiválasztás útján szabályozza, a vizelettel, széklettel és verejtékkel a felesleg eltávozik, feltéve persze, ha elegendő folyadékot, tiszta vizet fogyasztunk.

   „A nátrium ugyan az egyik legfontosabb makroelem a szervezet számára, de napi 1,5-2 gramm nátrium elégséges a szervezet napi nátriumigényének fedezéséhez. A nátrium csaknem teljes egészében a konyhasóból származik, 2 gramm nátrium 5 gramm konyhasónak (NaCl) felel meg. A WHO által ajánlott maximális bevitel napi 5 gramm só, ami egy teáskanálnyi mennyiség. Az európai országokban a tényleges sóbevitel ennél jóval magasabb (9-12 gramm/nap), míg hazánkban az OÉTI által végzett legújabb reprezentatív lakossági táplálkozási felmérés (OTÁP2009) adatai szerint a sóbevitel férfiaknál 17,5, míg nőknél 12.1 gramm, azaz az ajánlott érték több, mint háromszorosa. Sajnos gyermekek esetében is hasonló a helyzet, mint azt az óvodások körében végzett országos felmérés is igazolja (Országos helyzetkép az óvodai közétkeztetésről).” http://www.oeti.hu/?m1id=10&m2id=228

   Lehet vitázni arról, hogy kell-e, jó-e a káliummal dúsítani a konyhasót. Mint minden éremnek, ennek is két oldala van. A káliumot azért kezdték alkalmazni a nátrium pótlására, mert az étkezési szokásaink – különösen a sok feldolgozott élelmiszer fogyasztásával – úgy változtak meg, hogy a jelentősen megnövekedett nátrumfogyasztás miatt a magas vérnyomás és az ennek következtében kialakult egyéb érrendszeri betegségek vezető halálokká váltak a „művelt” világban.

   Nagy divat ez mostanában, tele van az internet szakértők és szenzációhajhász botcsinálta hozzáértők tudományosnak tűnő írásaival, akik telekiáltják a világot, hogy csak a kóser só a tuti, mert az színtiszta nátrium-klorid. Csak azt felejtik el, hogy az átlagember, aki kritika nélkül beszopja ezt, egyáltalán nem kóser kaját eszik, hanem megveszi a sonkát, párizsit, sajtot, ráteszi a sózott margarinos kenyerére, majd a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is megsózza hozzá, mert az csak úgy finom. A napi ajánlott nátriumbevitelnek a sokszorosát fogyasztjuk, ezért a sok magas vérnyomás, vesebetegség, szívelégtelenség, sőt, horribile dictu, még a narancsbőr is. Nos, melyik ujjamat harapjam?

   Válasz

  • Grófné Varga Terézia augusztus 16th, 2012 at 09:06

   Dr Papp Lajos és Tejfalusi András útmutatása alapján http://egeszseghazugsagso.freewb.hu/so-mitosz
   Sajnos nem mítosz ,ma Magyarországon nem lehet sót kapni ,van olyan aminek a 64 %-a kálium . A gyógyszertári árusítást tavaly bezárták azzal ,hogy eleinte csak 10 dekát később recept nélkül egyáltalán nem adtak ki sót. Az normális ,hogy sót csak receptre lehessen kapni?

   Válasz

  • Istvan M. Pless augusztus 16th, 2012 at 11:49

   Ja, Dr.Papp és Tejfaluss :) Együtt az egész Lipótmező.

   Válasz

  • Anna Kiss szeptember 30th, 2012 at 07:30

   http://www.vitaminstation.hu/hu/tiszta_nacl : a tiszta só beszerzési helye

   Válasz

 5. Gyarmatiné Barnucz Anna augusztus 5th, 2012 at 17:42

  Ezzel is megfontoltan bánjunk mint minden mással.

  Válasz

 6. Noémi Nagy augusztus 6th, 2012 at 07:09

  A T*sco-ban is lehet venni szódabikarbónát 100g-s csomagolásban. Azt hiszem max.80Ft lehet. Mi mindig feltankolunk belőle, és azt használjuk lefolyó pucoláshoz. De itt rengeteg jó ötletet olvastam. Nem gondoltam, hogy a szagtalanításon és pucoláson kívül mi mindenre jó még :)! Köszönjük a tippeket :)!

  Válasz

 7. Hajnalka Veres augusztus 6th, 2012 at 12:52

  Azért nem mind arany, ami fénylik.

  1. Ennél a hidrogén-peroxidos fogmosásnál nagyobb marhaságot ritkán olvasni. Ha tönkre akarod tenni a fogaidat, csak rajta!
  4. Mindennnapos lúgos testradír? A bőr savköpenye a védekezés eszköze, ezt ilyen durván naponta eltávolítani nem szabad.
  6. Savlekötésre csak alkalmanként, ha valakinek rendszeresen ég a gyomra, az okot kell megkeresni, mivel a szódabikarbóna sajnos nem puffer, hanem enyhén lúgos, és ha a gyomorsavat állandóan közömbösítjük, az csak erőteljesebb savképződést indukál, mivel a gyomorban normálisan igen erősen savas közegre van szükség, csak így működik a fehérjék emésztése.
  8. A kézradír a testradírhoz hasonlóan csak alkalmanként!
  9. Na, ha rosszat akarsz a hajadnak, bátran smirglizd nedvesen. Majd meglátod, mi lesz!
  11. Nem kell semlegesíteni a savakat a bőrön! A bőr normálisan enyhén savas kémhatású, ha semlegesíted, kiszárítod, és kaput nyitsz a fertőzéseknek.

  Viszont a macskaalom szagtalanítás remek, használni fogom.

  Válasz

  • Merész Pál augusztus 8th, 2012 at 13:45

   Szia.Gyomorsavra tökéletes a citromlé.Népi gyógymód.Először mindenki idegenkedik tőle,de amikor kipróbálják egy pillanat alatt eltűnik a panaszuk!Egy pohárral töményen.

   Válasz

  • Józsefné Kordás augusztus 10th, 2012 at 09:32

   Én legutóbb a hűtőbe tettem kibontva egy negyed zacskóval, és fél nap alatt tökéletesen szagtalanított

   Válasz

  • Grófné Varga Terézia augusztus 16th, 2012 at 09:10

   Ez nagy tévedés ,sokaktól hallottam ! NEm közömbösít ,hanem só kiviállást eredményez ,ezek a sók viszont nem tudnak kiürülni és köveket hoznak létre.Néz utánna talán ezen a web címen . http://hummelgel.info/

   Válasz

  • Hajnalka Veres augusztus 18th, 2012 at 20:46

   Oktass Terézia, oktass! Szeretnék még ilyen okosakat olvasni!

   Cserébe én meg ajánlom figyelmedbe a középiskola elő osztályos kémiakönyet :
   NaHCO3 + HCl = NaCl + H2O + CO2
   Lefordítom:
   szódabikarbóna + gyomorsav (sósav) = konyhasó + víz + büfi (széndioxid)
   Melyik is ezekből amelyik köveket képez? Ez valahogy kimaradhatott a tananyagból a vegyészkaron.

   Válasz

  • Leslie Kmety szeptember 4th, 2012 at 15:55

   Grófné Varga Terézia rakattintottam , de nem jott be az oldal a sokivalasrol

   Válasz

  • Eszter Strausz október 25th, 2012 at 08:49

   9., Én egy éve ezzel mosok hajat, és köszöni jól van, sőt, elmúltak az egyéb bajai is.. :)

   Válasz

  • Szabóné Horváth Tünde január 9th, 2013 at 08:51

   Ki kell próbálni, mert ellenzők mindig vannak.
   Én használom mindenre, nincs bajom vele. És évtizedek óta.!

   Válasz

 8. Barizs Tünde augusztus 7th, 2012 at 10:37

  Kilós kiszerelésben 305Ft-ért vettem Nyíregyházán. Tökéletes takarításhoz.

  Válasz

  • Belméné Kristóf Lívia augusztus 7th, 2012 at 13:02

   Hol vetted???

   Válasz

  • Barizs Tünde augusztus 8th, 2012 at 09:14

   Malom utca..E-Misszió.

   Válasz

  • Jacobné Irene augusztus 13th, 2012 at 08:18

   HOL LEHET VÁSÁROLNI ????????????

   Válasz

  • Barizs Tünde augusztus 14th, 2012 at 06:24

   Nyíregyháza, Malom utca.. E- Misszió. Van honlapjuk is.

   Válasz

  • Csák Orsi augusztus 31st, 2012 at 12:17

   akármelyik gyógyszertárban is lehet

   Válasz

  • Katalin Fundelius szeptember 6th, 2012 at 08:54

   Bármelyik gyógyszertárban pár száz forint a kilós

   Válasz

  • Bognárné Kovács Gabriella október 26th, 2012 at 19:39

   Metró áruházban 360Ft/kg kiszerelésben lehet kapni

   Válasz

 9. Istvan M. Pless augusztus 11th, 2012 at 01:17

  "Nem csoda hát, ha a halakban nehézfémek…"
  Na ne tessék már azt mondani, hogy a halakban a háztartási tisztítószerek miatt vannak nehézfémek!
  "…a delfinekben pedig triclosan van (rovarirtószer)."
  A triclosan nem rovarirtószer, hanem fertőtlenítőszer. Tetszett már hallani a Wikipédiáról? A Google-ről? A Bingről?
  "Tehát pontosan hogyan működik a szódabikarbóna? Szódabikarbóna, alias nátrium-hidrogén-karbonát, segít szabályozni környezetünk pH-ját. Amikor a szódabikarbóna egy savas vagy lúgos anyaggal érintkezik, arra törekszik, hogy semlegesítse a pH-t. Ezen túl, a szódabikarbóna képes pH változások lassítására, vagyis pufferolásra. Ez a kettős képesség, a semlegesítő és pufferoló hatás teszi lehetővé azt, hogy például a hűtőben savanyú szagokat semlegesítsen, valamint hogy tisztítószerek erejét növelje."
  Te jó ég! Hogy lehet ennyi marhaságot összehordani?! A szódabikarbóna lúgos kémhatású, tehát lúgos anyaggal érintkezve nem 'törekszik' semmire. A savas anyagok pH-ját fölfelé, azaz a semleges (pH7) irányába mozdítja el, de eközben akár igen büdös gázok is keletkezhetnek, amit azért illett volna leírni. Amit itt a pufferolásról ír a magát nyilván nagyvonalúan újságírónak tituláló cikkíró, az maga a tökéletes halandzsa. Teljesen értelmetlen az egész.
  Próbáljon már meg kicsit ügyesebben lyukat beszélni az olvasó hasába…
  Máskülönben a szódabikarbóna valóban jó tisztítószer.

  Válasz

  • Éva Földesi augusztus 11th, 2012 at 07:13

   Elég sok dolgot megosztok, örvendek, hogy sikerült megtalálni azt az egyet, amibe bele lehet kötni.

   Válasz

  • Istvan M. Pless augusztus 11th, 2012 at 12:35

   Nem veled van a gond, Évi, hanem a cikkel. Nem tehetek róla: elolvasom, és ha úgy találom, hogy baromság, muszáj belekötnöm.

   Válasz

  • Júlia Margit Székely augusztus 13th, 2012 at 07:24

   Szia! Tök igazad van….sajnos! Kül. 1-2 dolog logikailag lehet h igaz az ellenérvelőknél(pl. bőr), de takarításhoz kíváló és igenis lehet kapni nagy kiszerelésben….én eddig ugyanígy takarítottam a 25%-os ecetemmel, főleg vízkövet( nem tudom miért, de lejött:))) . Tudom 25%-os ecetet is nehéz kapni, én az A.chan-ban lévő OROSZ boltokban kapom és ott van fél kilós szódab. is! Ez is érdekes…persze régen volt nagyobb koncentrációjú ecet a háziasszonyok számára, de már eltűnt, mert akkor ki fogja elpusztítani a fránya, életveszélyes baktériumok 99%-t a fürdőszobában és a wc-ben?:((((

   Válasz

  • Éva Földesi augusztus 13th, 2012 at 15:32

   ….akkor tényleg gond van. Különben nem csak kifogást tennél, hanem oké-t is némely megosztásomra….nem baj nagyobb békát is lenyeltem már. Tényleg annak még nem bizonyították milyen hatásai vannak. De táplálóbb, mint csókolgatni, az biztos.

   Válasz

  • Istvan M. Pless augusztus 13th, 2012 at 15:48

   Na, ez például jellegzetesen az a fajta kommunikációs metódus, amiért én csak feleannyira szeretem a nőket, mint ahogy azt társadalmi szinten elvárnák tőlem.

   Válasz

  • Éva Földesi augusztus 13th, 2012 at 15:52

   De több a semminél. (Néma gyereknek satöbbi)

   Válasz

 10. Papp István augusztus 19th, 2012 at 11:28

  Kedves Hajnalka!

  1. Valóban túlzás a szódabikarbónához hidrogén-peroxidot keverni. Dédnagyanyáink csak magában a szódabikarbónával mosták a fogukat és milyen gyönyörű fehér volt a fogsorunk alul és felül!

  4. A bőr savköpenyéről egészen más a véleményem, mert melegágya a bőrbetegségeknek. Mint az intenzív lúgosítás híve, több ismerősöm a tanácsomra a bőrbetegségekre alkalmaz egy szódabikarbóna keveréket (NaHCO3 és KHCO3), amely 10% fölött tartalmaz hatóanyagot és ennek a hatására a bőrgombák-, a sugárgomba- (amely baktérium), ekcéma-, öregségi jelek kórokozói stb. rövid kezelés után elpusztulnak. Ugyanezzel az összetétellel folyadék formájában elfogyasztva a végstádiumban lévő rákbetegek állapota is egy-két hónap elteltével, a végzett kontroll vizsgálat alapján látványosan javul. Az onkológusok nem értik, miért?
  Magam is 3,5 hónapja iszom a folyadékot este lefekvés előtt és reggel a vizeletben 9-es PH értéket mérek. Nem befolyásolja a gyomorsavam napközbeni állapotát. Jó étvágyam van. A tüdőmben áttétes rákbeteg vagyok és a kemo kezelés mellett intenzíven lúgosítom a szervezetemet.

  Válasz

  • Papp István augusztus 19th, 2012 at 11:48

   Jelenleg a szolgáltatás ideiglenes szerver hiba miatt nem érhető el!

   Válasz

  • Papp István augusztus 19th, 2012 at 12:08

   Addig ide másolom az eredeti ötletet!
   Testápolás
   1. Csináljunk fluor mentes fogkrémet
   Szódabikarbónát keverjünk össze 3 százalékos hidrogén-peroxid oldattal. Ime egy alternatíva a kereskedelmi fluoridos fogkrémek helyett. És még a fogfehéritést is elvégzi, nemcsak a tisztitást.
   2. Szájfrissités
   Tegyen egy teáskanál szódabikarbónát egy fél pohár vizbe és öblíögesse vele ki a száját. Semlegesíti a szagokat, nem csupán elfedi azokat.
   3. Szájápoláshoz használt eszközök tisztitására
   Áztassuk be szájápolási eszközeinket a következő oldatba: 2 teáskanál szódabikarbónát oldjunk fel egy pohár vagy kis tál meleg vízben. A szódabikarbóna fellazítja az élelmiszer-részecskéket és semlegesíti a szagokat.
   4. Bőr-és testradir
   Elkészitése: 3 rész szódabikarbóna, 1 rész víz. Dörzsölje át körkörös mozdulatokkal finoman bőrét. Öblitse le tiszta vizzel. Mindennapos használatra is ajánlott.
   5. Természetes dezodor
   Kenjük rá a hónaljunkra, és semlegesíti a testszagot.
   6. Használjuk savlekötőként
   A szódabikarbóna biztonságos és hatékony antacid enyhíti a gyomorégést és / vagy a savas gyomorrontást.
   7. Rovarcsípésekre és viszkető bőr esetén
   Rovarcsípések esetén, kavarjon össze egy kis szódabikarbónát és vizet, és kenje az érintett bőrfelületre. A viszketés enyhitésére, tegyen egy kis szódabikarbónát a kezébe és dörzsölje be a nedves bőrbe fürdés vagy zuhanyozás után.
   8. Készítsünk kéztisztítót
   3 rész szódabikarbóna, 1 rész víz, vagy 3 rész szódabikarbónából és 1 rész folyékony szappanból készitünk oldatot, ami jó kézmosásra, tisztitásra. Ezután öblítsük le tiszta vizzel.
   9. Segítség a hajnak
   Az ecet csodálatos a hajra , de a szódabikarbónának megvan a maga helye a zuhany alatt is. Tegyünk egy kevés szódabikarbónát a tenyerünkbe együtt a kedvenc samponunkkal. Samponozzuk be a hajat és jól öblítsük le. A szódabikarbóna segít eltávolítani a maradék piszkot, így a haj tisztább és kezelhetőbb lesz.
   10. Tiszta hajkefék és fésűk
   A fényes hajhoz fontos a kefék és fésűk tisztán tartása is. Áztatássa a fésűket és keféket 1 teáskanál szódabikarbóna egy kis langyos víz keverékében.
   11. Készítsen fürdősót
   1/2 csésze szódabikarbónát adjon a fürdővizbe, hogy semlegesítse a savakat bőrén, és segítsen lemosni az olajat és az izzadságot. Egyben pedig a bőrt nagyon puhává is varázsolja.
   12. Megnyugtatja a lábakat
   Oldjon fel 3 evőkanál szódabikarbónát egy edény meleg vízben, és áztassa benne lábfejét, meg fogja nyugtatni lábait.

   Válasz

  • Papp István augusztus 19th, 2012 at 12:12

   Takarítás

   13. Súrolószer készitése

   A biztonságos, hatékony fürdőszoba kád, csempe-és mosogató, fényes fali csempe tisztitásához- szórjon szódabikarbónát egy tiszta nedves szivacsra és dörzsölje vele a felületeket a szokásos módon. Majd mossa le vizzel és törölje szárazra a tisztitott feluleteket.

   14. Kézi edény és evőeszköz mosó

   2 púpozott evőkanál szódabikarbónát adjunk hozzá mosószerünkhöz, és az edényekről könnyebben fog leoldódni a zsir. A ráégett ételeket a szódabikarbóna és vizes mosószer keverékében áztassa, majd szivacsra szórt szódabikarbónával súrolja le.

   15. Szivacsok felfrissitéséhez

   Áztassuk az áporodott szagú szivacsot egy erős szódabikarbónás oldatba (4 evőkanál szódabikarbónát feloldunk 1 liter meleg vízben).

   16 Tisztítsa meg a mikrohullámú sütőjét

   Szódabikarbónát szórjunk egy tiszta nedves szivacsra. Kiváló módja a gyengéd tisztításnak és a mikroban soha nem hagy durva vegyi szagot. Alaposan öblítse le vízzel.

   17. Ezüst evőeszközök tisztitására

   Használjon szódabikarbóna pasztát 3 rész szódabikarbóna, 1 rész vízből. Dörzsölje át az ezüstöt tiszta ruhával vagy szivaccsal. Alaposan öblítse le, és szárítsa meg őket mig csillogóvá nem válnak.

   18. Tiszta kávé és tea edények

   Kávé és tea foltokhoz oldjon fel 1/4 csésze szódabikarbónát 1 liter meleg vízben. A makacs foltokhoz egy éjszakán át való áztatást javaslunk.

   19. Tisztítsa meg a sütőt

   Szórjuk szódabikarbónát a sütő aljára. Sprézzünk rá vizet, hogy a szódabikarbóna benedvesedjen. Hagyjuk igy a sütőt éjszakára. Reggelre a szódabikarbóna feloldja a szennyt, amit aztán szivaccsal kitörölhetünk.

   20. A padló tisztitása

   A szennyeződést és piszkot el tudja távolitani a padlóról oly módon, hogy 1/2 csésze szódabikarbónát egy vödör meleg vízzel összekever és az így felmosott padló tiszta csillogó lesz. A papucs jelek használja szódabikarbóna egy tiszta nedves szivaccsal, majd öblítse le.

   21. Tiszta Bútorok

   Tudta, hogy a falakról és festett bútorokról szódabikarbónás nedves szivaccsal dörzsölés nélkül, könnyedén tudja eltávolitani még a zsirkréta nyomait is? Törölje át tiszta, száraz ruhával a felületeket.

   22. Tiszta Zuhanyfüggönyök

   Tisztítsa és szagtalanítsa vinil zuhanyfüggönyeit úgy, hogy szódabikarbónát tesz közvetlenül egy tiszta, nedves szivacsra vagy kefére, és azzal áttörli függönyét. Majd öblítse le tiszta vizzel azt.

   23. Folyékony mosószere hatásfokát növelheti

   ½ csésze szódabikarbónával a folyékony mosószer is keményebben dolgozik. A jobb pH egyensúly a ruhákat tisztábbá, frissebbé, és fényesebbé teszi.

   24. Finoman Tiszta Babaruha

   A babák bőre igényli a gyengéd tisztítószerek használatát, és jó tudni, hogy a szag és foltok elleni harcban a szódabikarbóna az első helyen áll. A makacs foltokhoz adjunk hozzá folyékony mosószerünkhöz 1/2 csésze szódabikarbónát.

   25. Tiszta anyagpelenka

   Oldjunk fel ½ csésze szódabikarbónát, 2 liter vizben, és alaposan áztassuk benne a pelenkákat egy éjszakán át. Folyt. köv. Tags szódabikarbóna; tisztítás, dezodorálás, fogmosás

   26. Tiszta sport felszerelés

   Használjon szódabikarbóna oldatot (4 evőkanál szódabikarbóna, 1 liter meleg víz) a tiszta és szagtalanított sportfelszerelésekért. Szórjuk bele a szódabikarbónát és a tornaterem golftáska táskák szagtalanítás, tiszta golf vasaló (karcolás nélkül őket!)

   27. Távolítsa el az olaj és zsírfoltokat

   A garázsból vagy a kocsibejáróról könnyen eltisztíthatja az olajfoltokat úgy, hogy szódabikarbónát szór rájuk, aztán nedves kefével megdörzsöli a felületet.

   28. Tiszta Elemek

   A szódabikarbónát arra is lehet használni, hogy semlegesítse az akkumulátorsav okozta korróziókat az autókon, fűnyírókon, stb. 3 rész szódabikarbóna és 1 rész víz alkalmazásával egy nedves ruhával dörzsölje át a korrodálódott akkumulátor pólusait. A tisztítás után lehet újra csatlakoztatni a terminálokat, amiket érdemes áttörölni vazelinnel ,hogy a jövőben ne érje őket korrózió.

   29. Tiszta autók

   Az autó, a lámpák, króm, ablakok, gumiabroncsok, vinil ülések és a szőnyegek tisztításakor nem kell aggódni a nem kívánt karcolásokért. Használjon szódabikarbóna oldatot, oldjon fel 1/4 csésze szódabikarbónát 1 liter meleg vízben. A makacs foltok eltávolítására használjon szódabikarbónát nedves szivacsra szórva.

   Dezodorálás

   30. Szagtalanítás a hűtőben

   Egy nyitott doboz szódabikarbónát helyezzünk a hűtőszekrény polcára hogy semlegesítse a szagokat.

   31. A vágódeszka szagtalanítása

   Megszórjuk a vágódeszkát szódabikarbónával, dörzsölés, öblítés.

   32. Kuka, bármilyen szeméttartó szagtalanítása

   Szórjunk szódabikarbónát szeméttartónk aljára, hogy a szemét szagát sakkban tartsuk.

   33. Újrahasznosítható tartály szagtalanítása

   Időszakonként szódabikarbónás nedves szivaccsal törölje át a tartályt.

   34. Vízlefolyók szagtalanítása

   A mosogató és a kád lefolyóba öntsünk 1/2 csésze szódabikarbónát és meleg csapvízzel mossuk le azt. Ez semlegesíti a lefolyóban lévő szagokat. (Ez egy jó módja annak, hogy kidobja a hűtőből visszavonult szódabikarbónát.) Vagy öntse le azt a csatornába.

   35. Szagtalanítsa és tisztítsa meg mosogatógépét.

   Szagtalanításra a mosogatógépet gyengéd tisztító mosási cikluson futtassa át, tisztításra pedig használja a mosogatóanyaggal együtt.

   36. Vegye szagát szőnyegeinek

   Bőségesen megszórjuk a szőnyeget szódabikarbónával. Egész nap vagy egész este hagyja rajta a szőnyegen a szódabikarbónát, Következő nap ki kell porszívózni a szőnyeget.

   37. Vegye szagát porszívóinak

   A fenti módszert használva a szőnyeg, maga a porszívó is szagtalanodik.

   38. Ruhásszekrények felfrissítésére is ajánlott

   Tegyen egy nyitott doboz szódabikarbónát a szekrénybe és az dezodorálja ruháit.

   39. Autók szagtalanítására

   A szagok általában beleülnek az autó kárpitjába, szőnyegébe. Várjunk 15 percet (vagy ennél hosszabb ideig erős szagok esetén), és szívjuk fel porszívóval a szódabikarbónát.

   40. Macskadobozok szagtalanítására

   Tegyünk a doboz aljára szódabikarbónát, majd töltse ki a szokásos módon az almot.

   41. Háziállatok ágyának tisztántartására

   Bőkezűen szórjuk a szódabikarbónát az ágyra, 15 percet kell várni (vagy ennél hosszabb ideig erősebb szagok esetén), majd porszívózzuk ki.

   42. Edzőcipők szagtalanítására

   Szódabikarbónát a cipőkbe szórva a szagok semlegesítődnek. Rázza ki cipőiből azt mielőtt használná őket.

   43. Ágynemű frissítésre

   1/2 csésze szódabikarbónát adjunk a mosóporhoz, frissebb, tisztább lepedőket és a törülközőket kapunk.

   44. A plüssállatok tisztítására is kiváló

   Tartsa a kedvenc játékokat tisztán, száraz szódabikarbónával bedörzsölve azokat majd 15 perc után rázza ki őket.

   45. Kempingezésnél elengedhetetlen kísérőtárs Csodaszer mosogatásnál, kéztisztításnál, dezodor, fogkrém, tüzoltó és sok más.

   46. Tűzoltásra is alkalmazható.

   A szódabikarbóna segíthet a kezdeti kisebb konyhai tüzek megfékezésében, mert felhevítve szén-dioxidot bocsát ki amely segít elfojtani a lángokat.

   47. Gyümölcs és zöldség tisztító

   Bármilyen koszt jól leradíroz a friss gyümölcsökről és zöldségekről. Egy tiszta nedves szódabikarbónás törlőruhával, dörzsölje át és öblítse le azokat.

   Válasz

  • Csilla Kuron december 22nd, 2012 at 15:06

   én a fogkrémet úgy készítem, hogy a szódabikarbónához kókuszzsírt, borsmentát és sztíviát teszek. A kókuszzsír antibakteriális, a mentától mentolos lesz, a sztívia pedig a segít a szódabikarbóna sós ízén.

   Válasz

  • Edit Auxner január 13th, 2013 at 11:35

   Igen hallottam, ( a rák elleni harcban) Dr. Tullio Simoncini római onkológusról ( mellékelem a cikket ) érdekes az biztos , bár vannak kritikusai is:

   mellékelk még egy érdekes oldalt hétköznapi használóknak :
   http://www.zoldhaz.info/sz%C3%B3dabikarb%C3%B3n%C3%A1val-r%C3%A1k-ellen

   Szódabikarbónával a rák ellen
   Share on emailShare on print
   2009, October 25 – 09:54 — Hírszem

   Dr. Tullio Simoncini római onkológus arra a meggyőződésre jutott, hogy a fehér daganatok az immunrendszer legyengülése következtében mértéktelenül elszaporodott gombák, a candida albicans kolóniái által létrehozott anyagcsomók.

   Keresni kezdte azt az anyagot, melynek hatására a gombák elhalnak, nem válnak rezisztenssé és a kezelésnek semmilyen mellékhatása sincs. Hosszas kísérletek után rálelt a szódabikarbónára (NaHCO3), melyre a gombák mindig reagáltak és nem váltak rezisztenssé, mint a kemoterápia esetén.

   Simoncini professzor írja:

   A jelenlegi munka több évi megfigyelésen, összehasonlításon és tapasztalaton alapul. Ezek alapján azt állíthatom, hogy a daganatok kiváltó oka a gomba. Sokszor megpróbáltam elmagyarázni ezt a rák gyógyításában szerepet vállaló intézményeknek és orvosoknak, de mindvégig félresöpörtek. Így nem tudtam és tudok a hivatalos terápiával szembeszállni.

   A napjainkban létező orvosi felfogások között különbség tehető. Létezik egy olyan nézet, amely a betegséget egy vele ellentétes betegséggel gyógyít és létezik a hippokratészi módszer. Az első hátránya, hogy képtelen az embert, mint egészet kezelni, az utóbbi nagyon általános, egyáltalán nem tudományos.

   Én olyan álláspontot képviselek, amely ezeket finomítja és értékessé teszi őket, miközben hangsúlyozom ezen két megközelítésmód a hagyományos terápiák áldozatai. Én úgy gondolom, hogy a különböző kórtanok a szervek, a szövetek és a sejtek állapota szerint összehasonlíthatók, de minden kórtörténet természetesen az egyes személy sajátos jellemzőin alapszik. Kétségtelenül kapcsolat van a beteg morálja és maga a betegség között. Az egészségi állapot javítása érdekében nem választható el az emberi lélek és a test.

   Candida: a rák szükséges és elegendő oka

   Még mindig nem tudni a rák valódi okát, mind a hagyományos, mind az alternatív kezelési módokban ismeretlen a kialakulásának folyamata.

   Egyetértek azon véleményekkel, amelyek a hagyományos terápiákat elutasítják és nem fogadják el, hogy a rák a sejtek újraképződése rendellenességének következménye. Tehát nem helyes az a felfogás, hogy az autó-immun folyamat, amely során a szervezet védőképessége a test belső részei ellen fordul és a genetikai struktúra rendellenessége okozzák e betegséget.

   Meg kell említeni, hogy a rák kialakulásában szerepet játszó genetikai hatást olyan tudósok igyekeznek bizonyítani, akik soha nem láttak beteget. Itt az ideje, hogy az összetett és a rejtélyes genetikai tényezők helyett új és termékeny ötlettel álljunk elő. Gyakorlatilag az adatokban és a pozitív tényekben nem lehet bízni, a hagyományos terápiák csak kezdetleges feltételezések alapján dolgoznak.

   Mi a gyógyulás, az egészségi állapot javulásának lehetőségét kínáljuk, amelyet a hivatalos nézetek nem támogatnak.

   A gombák élősködő állapotban behatolnak a szervekbe és nagyon ellenállók a külső beavatkozással szemben, ezért több évig képesek fennmaradni. A gombákra ugyanakkor szüksége van a szervezetnek, mert egyes anyagok előtermékei.

   A gombák nagy figyelmet érdemelnek, mert a legerősebb és a legszervezettebb mikroanyagok, amelyek a rák különösen jelentős okai, köztük is a candida az egyedüli kiváltó tényező.

   Mindenhol jelen van, a különböző szövetekbe közvetlenül is be tud hatolni, nem reagál terápiákra, az egyszerűbből is krónikus lehet. A candida egészen a fedőhám alatti részig terjedhet és onnan az egész szervezetbe eljuthat. Ezt nem lehet klinikailag eltávolítani. Feltételezésünk szerint a candida gombaellenes gyógyszerrel vagy a védekezőrendszer segítségével támadható meg, de a hagyományos kezelés nem vezet eredményre.

   A rák rosszindulatú vagy jóindulatú típusa attól függ, hogy a megtámadott szövet milyen reakciót fejt ki annak érdekében, hogy a gombák ne terjedjenek el. Akkor beszélhetünk csak jóindulatú daganatról, ha a kötőszövet át tud alakulni megnövekedett sejtű gáttá a parazitákkal szemben. Meg kell ugyanakkor az is említeni, hogy nem minden gombásodás jelent rákot.

   Visszatérve a terápiákhoz, kérdéses, hogy melyik utat kövessük? A hagyományos onkológiát vagy a gomba elleni kezelést. A gombák esetén a sebészet nem hatásos a hatalmas micélium tömeg miatt. A sebészet akkor tudja a problémát kezelni, ha az egész daganatot el kell távolítani. A kemo- és a sugárterápiának ugyancsak negatív hatásai vannak, mérgezőek a szövetekre.

   Egy gombaellenes kezelés látszik szükségesnek a gombák összetettsége miatt. Csak az lehet az emberi szervezet számára előnyös, ha a gombákat minden spektrumukon keresztül, a legsebezhetőbb ponttól kezdve a táplálkozási pontig megtámadjuk. Ehhez viszont első lépcsőként fel kell erősíteni a beteg szervezetet.

   Olyan anyagot kell találni a candida ellen, amely a savas környezetet megszünteti, amelyben nagyon gyorsan elterjed. Ez a szódabikarbonát. Elméletileg, ha a gombák ezzel közvetlen kapcsolatba kerülnek, akkor a tumor visszafejlődése elérhető.

   Kérdéses lehet, hogy valóban a szóda-bikarbonát miatt gyógyulnak a betegek, vagy az is, hogy a betegek szenvedés nélkül a nem hagyományos terápiákat követve is visszanyerhetik az egészségüket. Tapasztalataink alapján egyértelműen kritizálhatjuk a hagyományos módszereket, amelyek kétségkívül csak szenvedést garantálnak.

   Tehát a daganat maga a candida albicans. Ennek felismerésével és ezáltal az orvosi gondolkodásmód megváltoztatásával a várható élettartam meghosszabbítható és az életminőség is javítható.

   A Simoncini-eljárás alkalmazása:

   Intravénás adagolással naponta 500 ml 5%-os infúzió (6 nap infúzió, 6 nap szünet, aztán 6 nap infúzió és újra szünet, majd így tovább még 4-5 ciklus)

   Szelektív arteriográfia

   Orálisan 1 hétig 2 kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva, utána 2 hétig 1 kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva. Párhuzamosan napi 5%-os szódabikarbóna fürdés és napi 3-6-szor 5%-os NaHCO3 beöntések.

   Tullio Simoncini professzor szerint a szervezet méregtelenítése, gyors lúgosítása, a magas NaHCO3-koncentráció révén a gombák elhalnak, és az immunrendszerünk megerősödik.

   Simoncini a bőr daganatos elváltozásainak, sőt a pszoriázisnak, amelyet tapasztalatai szerint szintén gomba okoz, gyógyítására is talált gyógymódot. Ez nem más, mint az érintett terület hét százalékos jódtinktúrával való ecsetelése. Az ötszázalékos szódabikarbónás, plusz glukózoldatos infúzió beadásával a leukémiás és agydaganatos gyermekeknél is kiváló eredményeket, gyógyulást ért el. A Simoncini-féle szódabikarbónás kezelést Amerikában, Németországban és Norvégiában már alkalmazzák.

   Forrás:

   http://www.rakesagomba.eu/

   http://codteainfo.hu/szodabikarbona.htm

   http://www.demokrata.hu/heti-hir/forradalmi-rakterapia

   Válasz

 11. Ferenc Miklós szeptember 18th, 2012 at 16:53

  Ha vaniliáscukrot összekeverjük egyenlő arányban a szódabikarbónával , és kis csomókat elhelyezünk olyan helyekre ahol csótányok vannak. Így ezzel lehet irtani a bogarakat is

  Válasz

  • Erzsébet Fürjesné Barta szeptember 20th, 2012 at 19:00

   Én már régóta használom és jó!

   Válasz

 12. Piroska Dapsy november 5th, 2012 at 16:13

  A napokban a gyógyszertárban szerettem volna szódabikarbónát ! De nem lehet ! Csak orvosi vényre !!!! Eléggé meglepődtem ! Vajon mi lehet a büne ?

  Válasz

  • József Gábor január 20th, 2013 at 16:33

   Nem akarnak kínlódni a kiszereléssel! Ezért nem lehet C-vitamint se kapni minden gyógyszertárban vény nélkül! Lusták és nem is éri meg nekik nagyon.

   Válasz

 13. István Balázs Szlifka december 2nd, 2012 at 14:13

  Ilyen sok baromságot… ja persze az állam ki akar irtani, menjetek ki az erdőbe és éljetek mókusokon

  Válasz

 14. Módis Adrienn február 4th, 2013 at 21:55

  én nemrég tudtam beszerezni, 2db-ot 5kg-os kiszerelésben…

  Válasz

 15. Módis Adrienn február 4th, 2013 at 21:55

  én nemrég tudtam beszerezni, 2db-ot 5kg-os kiszerelésben…

  Válasz

 16. Tiszta KrisztaSzódabikarbóna, a testápolók gyöngye február 19th, 2014 at 09:18

  […] Ez a fehér por tehát tényleg csodaszer, az alábbi linken nem kevesebb, mint 47 alkalmazási lehetőséget találsz! Kattints és olvass: a sokoldalú szódabikarbóna […]

  Válasz

 17. Jozsefné Kerti október 8th, 2014 at 15:13

  A háztartásban én csak ezt és az ecetet használom.

  Válasz

 18. Sályi Tiborné november 15th, 2014 at 16:37

  Nagyon szépen köszönöm a sok jó tanácsot.

  Válasz

 19. Sályi Tiborné november 15th, 2014 at 16:41

  Én a takarításnál,és a mosásnál és használom a szódabikarbónát.Sőt az étkezésit is használom citrommal italként keverve.

  Válasz

 20. Anica Rakoncay május 1st, 2015 at 15:14

  én még csak a hajamat mostam vele és szárazsamponként szoktam használni mert atöbbiől csak most olvastam itt.Köszönöm a sok ötletet,

  Válasz

 21. Pál Juhász május 8th, 2015 at 06:42

  Szuper.

  Válasz

 22. Margit Rádler Lajosné Horváth május 10th, 2015 at 05:47

  Remek, már sok mindenhez használom, a függönyök csodálatos fehérek lesznek, a színesekenek visszaadja a szineit. mosás után az öblitő vízben öblítő helyett teszem és hagyom állni, vízesen rakom fel.:)

  Válasz

 23. Anna Székely június 4th, 2015 at 11:13

  Fogmosáshoz nem érdemes használni, fehéríteni fehérít, de nem tesz jót a fogzománcnak.

  Válasz

 24. Nándor Dániel Rabby július 6th, 2015 at 01:32

  Kimaradt hogy nagyon hatásos ínygyulladásra.

  Válasz

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>