Amit a “rák ipar” nem akar tudomásunkra hozni a napfényvédőkkel kapcsolatban

13
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

 

Természetes Napfényvédők Naturahirek.hu

(NaturaHirek.com) Itt a nyár, végre süt a nap is…ami egyben magasabb UV expozíciót és a fényvédők alkalmazását jelenti. Amit a legtöbb ember nem tud az azonban az, hogy a hagyományos fényvédők sok káros vegyi anyagot tartalmaznak, amelyek valójában növelik a melanoma kialakulásának kockázatát.

 

A napvédők vegyi elixírek. Gondolkodás nélkül kenjük őket magunkra ….

A strandi és a sport napfényvédők 56%-a oxybenzont tartalmaznak. Az oxybenzon elnyeli az ultraibolya fényt, de beszívódik a bőrbe és összefüggésbe hozták már a bőrrák kialakulásával. Más vegyi anyagok a hagyományos fényvédő termékek köréből a rákot okozó vegyi illatanyagok, parabének, alkoholok, mérgező vegyi oldószerek és kőolajszármazékok körébe tartoznak. A fényvédők testre kenése olyan, mintha egy vegyi keveréket tennénk legnagyobb szervünkre: a bőrünkre. Ez a fő oka annak, hogy a fényvédő valóban több rákos megbetegedést okoz, mint amennyit megakadályoz.

 

FDA és napvédők

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az FDA nem engedélyezi a természetes napfényvédő összetevők használatát a naptejekben, és / vagy a fényvédő termékekben. Ez nem meglepő abban az értelemben, hogy a fényvédő vegyi anyagok célja az, hogy a vegyipari vállalatok bevételét gyarapítsa, miközben a természetes fényvédőket készítő vállalatok sokkal jobb (és biztonságosabb) termékeit leszorítsa a piacról..

 

A fényvédő megakadályozza a D-vitamin termelést!

A fényvédők a D-vitamin termelést is gátolják- ami igen káros, tekintve, hogy a lakosság igen nagy százaléka D-vitamin hiányos. A krónikus D-vitamin-hiány valójában elősegíti a rák kialakulását, a téli influenza fertőzések, depresszió, csontritkulás és hormonális egyensúlyhiány mind-mind a D-vitaminhiány számlájára irandóak. Érdekes módon, a rák 50-80%-a megelőzhető azáltal, hogy a szervezet elegendő D vitaminhoz jut.

 

Javítsuk napellenállásunkat antioxidánsban gazdag ételek fogyasztásával

Antioxidánsban gazdag ételek fogyasztása kiváló módja annak, hogy javítsuk a bőr napsugárzás-ellenállását. Sokkal kevésbé valószínű, hogy leégünk, ha antioxidánsban gazdag gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk. Bőrünk abból áll amit elfogyasztunk.

Személyes tapasztalatom is van erről. Tavaly nyáron észrevettem, hogy a sok nyers gyümölcs, zöldség és zöld gyümölcslevek fogyasztása után a bőröm nem égett le úgy, mint annak előtte. Az is érdekes volt, hogy amikor kókuszolajat kentem az arcbőrömre, az arcom sosem égett le, hanem egyszerűen csak bronz színű lett. Nyáron egyébként is nagyon fontos feltöltenünk szervezetünk vitaminraktárait. Úgy tűnik azt is elérjük ezzel, hogy a szervezetünk természetesen ellenállóbbá válik, a bőrre tett természetes növényi olajok pedig megakadályozzák a leégést.  Most már akár órákig tudok a napon tartózkodni és a bőröm nem ég le. Van még egy nyereségünk: a napozás bőr öregitő hatása is kiküszöbölhető a magas tápanyagtartalmú, antioxidánsokban gazdag ételekkel.

A bőrrák többnyire akkor alakul ki, amikor az UV-expozíció krónikus táplálkozási hiányosságokkal párosul, sebezhetővé téve a bőrt.

 

A sok vegyszerekkel teli fényvédő helyett, próbáljunk inkább az alábbi antioxidánsokban gazdag ételekből fogyasztani:

és hagyjuk hadd szintetizálódjon testünkben D-vitamin.

Az alábbi növényi olajok alkalmazásával pedig vegyszermentesen védhetjük bőrünket.

Itt egy lista a top 10, UV-sugárzás ellen védő tulajdonságokkal rendelkező növényről ( SPF: napfényvédő faktor)

1. Sárgarépa mag olaj: SPF 38-40

2. Málnamag olaj: SPF 28-50

3. Búzacsíra olaj: SPF 20

4. Avokádó olaj: SPF 4-15

5. Kókuszolaj: SPF 2-8

6. Olívaolaj: SPF 2-8

7. Kendermag olaj: SPF 6

8. Mandulaolaj: SPF 5

9.  Shea vaj: SPF 3-6

10. Jojoba olaj: SPF 4

Többször ismételve felvitelüket, akadályozzák a leégést. A természet által nyújtott természetes kivonatok mellékhatások nélkül alkalmazhatók.

Jó napozást!

 

Források:

Garland, C., Garland, F., Gorham, E., Lipkin, M., Newmark, H., Mohr, S., & Holick, M. (2006) The role of vitamin D in cancer prevention. American Journal of Public Health, 96, 252-261.

Dunford, R., Salinaro, A., Cai, L., Serpone, N., Horikoshi, S., Hidaka, H., & Knowland, J. (1997) Chemical oxidation and DNA damage catalysed by inorganic sunscreen ingredients. FEBS Letters, 418, 87-90.

Okunieff, P., Swarts, S., Keng, P., Sun, W., Wang, W., Kim, J., Yang, S., Zhang, H., Liu, C., Williams, J., Huser, A., & Zhang, L. (2008) Antioxidants reduce consequences of radiation exposure. Advances in Experimental Medicine and Biology, 614, 165-178.

Sobhana, T., et al. (2004) Ultraviolet transmission through a few edible oils in the context of changing solar insolation. J Ind Geophys Union, 8, 267-271.

http://www.naturalnews.com/032815_sunscreen_chemicals.html

Facebook Kommentek

A szerzőről

“Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik.”

Send this to friend