Aszpartám veszély – Sürgős figyelmeztetés! Az aszpartám daganatokat és görcsrohamokat okoz

3
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

Törvény szerint a gyógyszereknek és élelmiszer-adalékanyagoknak emberi fogyasztás szempontjából biztonságosnak kell lenniük. Az aszpartám egy olyan mesterséges édesítőszer melyet elsődlegesen italokban cukrot helyettesítő népszerű adalékanyagként használnak, nem ebbe a kategóriába esik. Bizonyítottan daganatokat és görcsrohamokat okozhat. 2005-ben a “European Cancer Research Center”, a Ramazzini Alapítvány sürgős aszpartám felülvizsgálatra szólítja fel a tudományos világot. Az amerikai gyógyszeripar szerint az “aszpartám rákkeltő hatását nem támasztják alá adatok.”

Az aszpartám rövid története

Már 1960-ban kiderült, hogy az aszpartám egy igen veszélyes vegyi anyag. Aztán a kialakulóban lévő kutatások eredményei évek múlva már csak arra szolgáltak, hogy megerősítsék ezt a gyanút. Az évek során az aszpartámról bebizonyosodott, hogy lyukakat okoz az agyszövetben, hátrányosan befolyásolhatja az agy és az idegrendszer fejlődését a magzatban, rákot okoz, migrént, fejfájást, görcsöket, görcsrohamokat, és még a retina károsodását is az aszpartám mellékhatásaként említhetjük. Megállapíthatjuk, hogy az aszpartámot évekkel ezelőtt el kellett volna távolítani a piacról!

Ironikus, hogy az aszpartámot valóban kivonták a piacról egyszer. Ez az után történt,hogy Dr. John Olney kutató pszichiáter a Washington School of Medicine kutatója kiderítette, hogy az aszparaginsav fogyasztása kísérleti állatok agyi szövetében lyukakat okoz.

1981 áprilisában, Dr. Arthur Hayest nevezték ki az FDA új biztosának aki később engedélyezte az aszpartám használhatát száraz árukban. 1983-ban jóváhagyták az aszpartám használatát diétás italokban. Sajnálatosan a magyar Egészségügyi Minisztérium döntéseiben az amerikai FDA vonalát követi.

Figyelmeztetés az aszpartám fogyasztók számára

Azt csak találgathatjuk, hogy hogyan tudták az aszpartám használatát jóváhagyatni. A több mint 8000 NutraSweet mellékhatásait érintő panasz után az Amerikai Egészségügyi Hivatal végre publikálta a mellékhatások listáját. Ez a lista tartalmazza többek között a: hallucinációk, hasmenés, görcsök, depresszió, migrén, fáradékonyság és álmatlanság tüneteit. Az aszpartámot összefüggésbe hozták daganatokkal, rákkal és a meddőséggel.

Kivéve egy rövid nyilatkozatot arról, hogy gondosan kontrollált klinikai vizsgálatok azt mutatták hogy az aszpartám nem allergén, az FDA csak azt az utasítást adta ki, hogy a fenilalaninra érzékeny emberek ne fogyasszák az aszpartámot. És még továbbra is tartották magukat ahhoz, hogy az “aszpartám rákkeltő hatását nem támasztják alá kellő adatok.”

Az aszpartámot soha nem tesztelték embereken annak piacra dobása előtt. Most kiderül, hogy aszpartám több mint 6000 termékben megtalálható és a világon több mint 250 millió ember fogyaszt belőle különböző termékekben. Az amerikaiak a világpiaci kínálat felét fogyasztjákHa a kormány úgy dönt, hogy szemet huny az aszpartám felett, legalább döntsünk mi fogyasztók, ezen ismeretek birtokában!

Facebook Kommentek

A szerzőről

Send this to friend