Az Amish gyerekek rendkívül immunisak az allergiára-szakértő véleménye

0
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

amish children 1Az amishok minden nap veszélyeztetnék az életüket? Nem oltatják be gyermekeiket, kitéve magukat a betegségeknek. Nyers tehéntejet isznak, kitéve magukat szalmonella fertőzésnek. Előnyben részesítik a természetes élelmiszereket. Figyelembe véve ezeket az “excentrikus szokásokat”, nem lenne szükségszerű, hogy ezekre a közösségekre nagyban jellemző legyen az allergia és az asztma? Dr. Mark Holbreich allergológus szerint nem.

Holbreich az Amish gyerekek allergia-rátáját vizsgálta, és az úgynevezett  “allergia és asztma arány” sokkal kisebb volt, mint városi társaik körében, Közép-Európában. Annak kivizsgálására, hogy a gazdálkodás hatása hogyan mutatkozik meg az Egyesült Államokban, Holbreich összegyűjtött egy csapat német kutatót, hogy összehasonlítsák a farmon és nem farmon élő gyermekek adatait Svájcban, illetve az amerikai svájci származású gyermekek közt Indianában.

Holbreich csapata összességében 157, 6-12 év közti, mintegy 3000 svájci gazdálkodásban és majdnem 11.000 svájci, nem gazdálkodásban élő amish gyermek egészségét értékelte.

Megállapította, hogy az amish gyerekek mindössze 5 százalékánál diagnosztizálak asztmát, a svájci gazdálkodó gyermekek 6,8 százalékával szemben és a svájci nem gazdálkodásban élők 11,2 százalékával szemben. Sőt, az amish gyermekek csupán 7 százaléka mutatott pozitív hajlamot az allergiára, szemben a svájci gazdálkodásban élő gyermekek 25 százalékával és a svájci nem mezőgazdasági területen felnövő gyermekek 44 százalékával!

Bár Holbreich nem vizsgálta azt, hogy a farmokon felnövő gyermekek miért voltak egészségesebbek mint a a városi gyerek, de gyanúját így fogalmazta meg:

“Ez a [tanulmány] azt sugallja, hogy ha az élet korai szakaszában megtörténik az allergéneknek való kitettség, akkor az majd valahogy arra vezeti az immunrendszert, hogy távol tudja tartani az allergiát” -mondta Holbreich.  [Még] ami fontos lehet [az amish gyerekek]étrendje, és az a tény, hogy az anyák terhesen is a pajtában dolgoznak. ”

Holbreich tanulmányát a “Journal of Allergy and Clinical Immunology” című tudományos szaklap tette közzé.

Természetes életmód, természetes egészség

amish-hayAz amish életmód jelentős előnyöket nyújt a gyermekeknek. A már egész kicsi kortól való tanyasi környezetben való életmód, az alapvető életvezetési készségek, mint a kertészet és mezőgazdaság, varrás és kötés, természetes jogorvoslatok, asztalos és építőipar kitanulása meghozza pozitív eredményeit. Azon kívül, hogy biztosítja a folyamatos önállóságot, önellátást és függetlenséget az államtól, elősegíti egy olyan környezet kialakítását, amely jobb egészséghez vezet. A gyerekek fizikailag aktívak, rendszeresen ki vannak téve szennyeződéseknek, az elemeknek és nem szennyezik testüket allopátiás mérgekkel, “védőoltásokkal”.

Forrásanyag:

http://www.reuters.com
http://abcnews.go.com
http://www.naturalnews.com/027930_Amish_health.html

Facebook Kommentek

A szerzőről

“Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik.”

Send this to friend