Egy pohár pasztörizált tej akár 20 vegyi anyag koktélját is tartalmazhatja

7
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

 

Egy pohár kereskedelmi, pasztörizált tej legalább 20 féle vegyi anyagot tartalmazhat. A koktél fájdalomcsillapítókból, antibiotikumokból és növekedési hormonokból áll.

Tudósok egy rendkívül érzékeny tesztet használva számos olyan vegyi anyagot találtak a tehéntejben, amelyeket állati és emberi betegségek kezelésére használnak.

A tejben lévő mennyiség ezekből a méreganyagokból túl kicsi volt ahhoz, hogy hatással legyen arra aki iszik a tejből, de az eredmények kiemelik, hogy az ember alkotta vegyi anyagok ma már az egész táplálékláncban jelen vannak.

Amerikai tej kampány Heidi Klum testét igéri. Azaz ha valaki sok tejet iszik, igy fog kinézni.

A legnagyobb mennyiségű gyógyszert a tehéntejben találták.

A kutatók úgy vélik, hogy a drogok és növekedésserkentők a marha-, vagy a tehéntejbe a szarvasmarha-takarmánnyal vagy más a szarvasmarha telepen fellelhető szennyeződés által juthattak be az állatok szervezetébe.

A spanyol-marokkói csapat mintegy 20 mintát elemzett a Spanyolországban és Marokkóban vásárolt tejből, valamint mintákat vettek kecske és anyatejből is.

Elemzésük megjelent a Journal of Agricultural and Food Chemistry cimű folyóiratban. Kideritették, hogy a tehéntej nyomokban gyulladáscsökkentő gyógyszereket, niflumic savat, mefenaminsavat és ketoprofent tartalmaz – amelyek általánosan használt fájdalomcsillapítók mind az állatok és az emberek körében.

Mi van egy liter tejben?

Vegyület Mi az?
Niflumic Sav fájdalomcsillapitó, gyulladáscsökkentő
Mefanamic Sav gyulladáscsökkentő
Ketoprofen gyulladáscsökkentő
Diclofenac gyulladáscsökkentő
Phenylbutazone gyulladáscsökkentő
Florfenicol antibiotikum
Estrone hormon
17b-estradiol hormon
17a-ethinylestradiol szteroid hormon
Naproxin gyulladáscsökkentő
Flunixin gyulladáscsökkentő
Pyrimethamine malária ellenes gyógyszer
Diclofenac gyulladáscsökkentő
Triclosan gombaölő gyógyszer
A tej tartalmazott még 17-béta-ösztradiolt is, amely az ösztrogén nemi hormon egy fajtája. A hormon három milliomod gramm mennyiségben volt jelen minden kilogramm tejben, míg a legmagasabb adag niflumic koncentrációja kevesebb volt mint egy gramm milliomod része tej kilogrammonként.

A tudósok szerint ezt a technikát más típusú élelmiszerek bevizsgálására is lehet majd használni.

“Élelmiszer-minőség ellenőrző laboratóriumokban lehet majd ezt a módszert használni arra is, hogy felismerjék ezeket a szereket, mielőtt belépnek az élelmiszerláncba.

A vizsgálat azt is megállapította hogy a kecsketej niflumic savat tartalmaz, míg az anyatejben nyomokban ibuprofen és naproxen fájdalomcsillapítók, valamint egy triclosan nevü antibiotikum és egyes hormonok voltak.

A kutatók szerint az új, 30 perces teszt a legérzékenyebb a maga nemében. Ha a megállapítások igazak a spanyol és marokkói tejre, akkor ugyanaz lehet a helyzet Nagy-Britanniában és Európában.

Ami a legmegdöbbentőbb az a tehéntej genny tartalma. A tejbe akkor kerül genny amikor a tehenek fejőgépét nem fertőtlenitik és begyullad tőle a tőgyük. Végül is a tejmirigyek gyulladása aztán sok genny termelődést eredményez. Végeredményben a genny ami a tejben van, ugyanaz mint amit a pattanások tartalmaznak. 2011-ben a tejiparban viták is voltak már arról, hogy csökkentsék a tej genny tartalmát 450,000 sejtre ml-enként, de aztán mégsem történt semmi és maradt számuk 750 000 sejt/ml!

Nem tudsz tej nélkül élni? A megoldás helyi kistermelőktől, bio gazdaságokból vásárolt, szabadon legeltetett, erős, egészséges állatok kézzel fejt teje lehet.

 

Facebook Kommentek

A szerzőről

“Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik.”

Send this to friend