El ne hidd, hogy gyógyíthatatlan a PCOS!

3
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

birth control

A diagnózis

Nem gondoltam, hogy egyszer nálam is diagnosztizálja az orvos a policisztás ovárium szindrómát (PCOS), de megtörtént. A nyugati orvoslás szemszögéből nézve ez egy gyógyíthatatlan állapot, ami akár azt is jelentheti, hogy a nő nehezebben fogan meg, vagy egyáltalán nem képes rá, mivel a ciszták beborítják a petefészket. Sok esetben nincs peteérés sem. Tanultam egészségügyet, természetgyógyászatot, tudtam, miről van szó, de azt is tudtam, hogy a ciszták majd felszívódnak. Időt adtam magamnak, 1 évet, s nem is volt kérdés számomra, hogy belefogjak-e a ciszták eltüntetésébe vagy sem.

A tapasztalataim

Hosszú évekig szedtem fogamzásgátló tablettát, amit egy felelősségteljes döntéssel abbahagytam. Az indok a visszeresség enyhe megjelenése volt, illetve a tudatosság, hogy nem akartam tovább mérgezni magam. Az orvos egyértelműen a tabletta abbahagyásához kötötte a sok-sok, füzérszerűen elhelyezkedő cisztát mindkét petefészkemben.

Hallottam már róla, hogy a fogamzásgátló tabletta micsoda galibákat okoz a szervezetben, s most ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam. Fél év eltelte után a menstruációs ciklusom teljesen felbolydult (addig a gyógyszer szedésének megfelelő időpontban tisztultam, s utólag ébredtem rá, hogy fél évig a szervezetem az elraktározott hormont adagolta), a havi tisztulások alkalmával olyan fájdalmakat tapasztaltam meg, amiket előtte sosem, a bőröm begyulladt pattanásokkal lett tele.

A terápia

Tudtam, idő kell ahhoz, hogy a gyógyszer által bevitt és a szervezetemben felhalmozódott mesterséges hormon kiürülhessen. Májtisztító teakúrákat végeztem, teljesen kiiktattam az étrendemből a finomított élelmiszereket, különös tekintettel a cukor tartalmú ételekre, elkezdtem még rendszeresebben sportolni. Ahogy a természetes gyógymódoknál lenni szokott, a tüneteim eleinte felerősödtek, ám hamarosan elkezdtek csitulni. Ezzel párhuzamosan észrevettem, hogy több energiám van, nőként egyre jobban érzem magam a bőrömben.

Az 1 év letelte utáni vizsgálaton az orvos meglepődve nézegette az ultrahang képeket, ugyanis egyetlen ciszta sem volt egyik petefészkemen sem! Nem is értette, hiszen orvosilag ott kellett volna lenniük… A valóságban azonban nyom nélkül felszívódtak, s azóta sem jelent meg egy sem.

A szervezetem kereste önmagát, s a célzott testi-lelki terápiának köszönhetően hozzávetőleg 3 évvel a tabletta elhagyása után éreztem azt, hogy a szervezetem megtalálta a maga természetes ritmusát.

Ha valóban nem indokolja valamiféle egészségügyi állapot, felejtse el mindenki a mesterséges hormonokkal teli fogamzásgátlókat, mert roppant erősen beleszólnak a hormonrendszer működésébe – még akkor is, ha az orvos azt állítja, nagyon-nagyon alacsony a hormontartalma. A tabletta nemcsak a fizikai síkon hatott, hanem lelki síkon is: erőteljesen blokkolta a női energiákat. Már lassan 4 éve, hogy gyógyszermentesen élek, és mondhatom, hogy a testem-lelkem újjászületett. S igen, van más megoldás is, mint a hormonokkal teli tabletták.

Facebook Kommentek

A szerzőről

Kelemen Lívia fitoterapeuta, magyar szakos bölcsész és tanár

Már tizenéves koromban észrevettem, hogy különös szeretettel, érdeklődéssel fordulok a természetes gyógymódok, főleg a gyógynövények felé. A lelkesedés és az elhivatottság érzése az évek múlásával egyre inkább erősödött, így a magyar szakos egyetemi éveim alatt megszereztem a fitoterapeuta (gyógynövényszakértő) természetgyógyász szakvégzettséget. Roppant szerencsés embernek mondhatom magam, mert diplomamunkámban ötvözhettem a két szenvedélyemet, a nyelvészetet és a gyógynövényeket, hiszen egy 1710-es években íródott herbárium gyógynövényneveit vizsgáltam.  Eddigi életem során megadatott a lehetőség és szerezhettem tapasztalatot mind az oktatás, mind a fitoterápia területén. Lenyűgöz a gyógynövények egyedisége, szépsége, és észrevettem, hogy minden egyes növény saját rezgéssel, energiával rendelkezik, amivel természetesen a terápia kiegészül.  Fitoterapeutaként azt vallom, hogy az emberre test-lélek-szellem egységeként, azaz holisztikusan kell tekinteni. Fontosnak tartom a lelket, a másikra való odafigyelést, illetve hogy az emberek egyre tudatosabban legyenek jelen saját életükben. Ennek szellemében igyekszem segíteni azoknak, akik hozzám fordulnak tanácsért. Megtalálható vagyok Balatonfüreden, a Biotitok Gyógytéka nevű üzletemben.

Send this to friend