Fincsi! Összezúzott paraziták néhány Danone joghurtban-könnyű és finom és… tetves

17
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

Élelmiszer marketing alapjai: távolitsd el a tetűt, miután az emberek rájönnek a dologra :)

Élelmiszer marketing alapjai: távolitsd el a tetűt, miután az emberek rájönnek a dologra 🙂

(NaturaHirek.com) Egyes kultúrákban a bogarak fogyasztása természetes dolog, de tudtátok azt, hogy az egyik legmegbízhatóbb joghurt vállalat: a Danone, joghurtjait összezúzott bibortetűvel izesíti? Persze miért is tennék közzé, hiszen természetes eredetű adalékanyagról van szó és mint ilyen, a nemzetközi szigorú minősítési szabályok alól kivételt képez. A szín-adalék neve kárminsav, és bizonyos Danone termékek, a görög joghurt, és a Danimals termékek adaléka.

A vegetáriánusoknak, a vallási okokból fakadó élelmiszer-korlátozásokhoz magukat tartó embereknek, vagy allergiában szenvedőknek ez elég problematikus is lehet. A kárminsavat tartalmazó termékek ugyanis számos allergiás reakciót is kiválthatnak.

A lényeg azonban az, hogy a fogyasztóknak joguk van tudni, hogy mi van az ételükben.

cochineal-crushed

A gondolatmenet a következő lehetett: “Mit csináljunk ezzel a nyúlós vörös festékkel amit kinyomtunk a bibortetűből? Tudom…tegyük a joghurtba, úgysem tudják meg!!

A Danone vezető PR igazgatója, Michael J. Neuwirth csöppet sem aggódik a helyzet miatt: ” Azon termékeink, amelyek kárminsavat tartalmaznak, egyértelműen felsorolják azt, az összetevők listáján”- mondta . “Bárki, aki el szeretné kerülni azt, képes rá. Azok az emberek pedig, akik allergiásak valamire, vagy bizonyos élelmiszer megszorítások között élnek, általában úgyis elolvassák az összetevők listáját”- tette hozzá.A kérdés csak az, hogy a vállalat miért nem használ több valódi gyümölcsöt vagy zöldséget ( mondjuk céklát) élelmiszer-színezékként. Eléggé félrevezető,…

A “Food and Agriculture Organization” szerint megközelítőleg 40,000 ilyen bíbortetűre van szükség csupán egy font kivonat készítéséhez, amihez a tetű testét kiszárítják, majd vízben felforralják.

A legérdekesebb dolog ebben nem az, hogy összezúzott tetűt eszünk, hanem maga a tény, hogy mennyi minden siklik el radarunk alatt, mennyi mindent képesek a nagyvállalatok a fogyasztói társadalomra tukmálni.

Források:

www.huffingtonpost.com

www.ibtimes.com

 

Facebook Kommentek

A szerzőről

” Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik.”

Legyél Te is kontribútor!

Send this to friend