Fogyjunk másképp!

1
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

gyomor kisebbitesSzoktam néha csetelni egy fogyatékos tini lánnyal a FaceBook-on. Ilyenkor nem kell aggódnom, hogy alig beszélek franciául, mert neki sem megy túl jól az irás (nincs hosszú i-m). Hogy jobban megérthessük egymást, tegnap este be kellett volna vonni anyukáját, csak nem volt otthon.

Anyukája magas beosztásban dolgozik egy nagy cégnél, kevés az ideje. Ráadásul mostanában gyakorta nem alszik otthon, mert megromlott egészsége miatt sokat kell kórházban lennie. A fizetése még nem változott azokat a fotókat elnézve, amiket a lánya különböző trópusi nyarlásokon készít, és iPhone-járól a FaceBookra tesz. Érdekesek ezek a képek egyébként… mert hát a fogyatékos tini lány gyakorlatilag nem tud az anyanyelvén írni-olvasni, de az már eljutott hozzá, hogy egy tengerparton készült napernyő alatt fogyasztott koktél az menő.

A legmorbidabb mégis az, hogy anyukája miért járja manapság a kórházakat. Pontosan azért, mert kevés volt az ideje, és meggyőződéssel hitt az általa szolgált kultúra hatékonyságában. Egyedül nevelte fogyatékos lányát, sokat dolgozott, és bánatában az evésbe menekült. De nem akármilyen evésbe ám, hanem a mindenfelé kapható félkész- és készételeket, édességeket és ivóleveket öntötte magába gyorsan és hatékonyan. Természetesen meg is hízott. Ezt érthető módon nem találta menőnek, de erre is talált egy hatékony, gyors megoldást: kivetetette a gyomrának egy részét. Pénzért ilyesmiket mindig lehet ugye kérni, csak vissza nem tudják később tenni… Úgy hívják ezt a műtétet, hogy gyomor bypass. Ennek hatására le is fogyott, ma pedig kórházakban próbálják kíjavítani, az elromlott gépezetet, a testét. Erre valahogy a fejlett orvostudománynak nincsen hatékony megoldása… Sőt, orvosok 14 éven át nyomonkövettek egy csomó ilyen műtéten átesett beteget, és az úgynevezett „komplikációk”-ról közzétettek egy listát. Ha érdekel, itt olvashatod: masodiksziv.blogspot.com

Nekem sokan szokták mondani, hogy irigyelnek, mennyit eszem (szerintük), és mégsem vagyok kövér. Pedig csak odafigyelek rá, hogy egészségesen egyek (nálam ez pH harmonikus) és eleget mozogjak. De ha mégis lenne rajtam túlsúly, inkább böjtölnék, mintsem hogy kés alá feküdjek.

 
Facebook Kommentek

A szerzőről

Rádiós újságíróként kezdtem rácsodálkozni a világra Pesten, majd elhagytam Magyarországot, és bejártam a világot. Akár SriLankán, akár Hollandiában vagy Belgiumban éltem, egyszerű praktikák érdekeltek és érdekelnek mind a mai napig. Életviteli praktikák, melyek egészséghez segítenek engem és bárkit.  Így figyeltem fel arra, hogy a nőknek világszerte hiányzik egy olyan egyszerűen követhető és érthető útmutatás, ami az alhasi egészséghez segítené őket. Ezért állítottam össze a Második  Szív című módszergyűjteményt, mely a magyarországi könyvesboltokban beszerezhető, angol és holland kiadása fordítás alatt áll.  A fényképekkel bemutatott gyakorlatleírások mellett igyekeztem minden módszert érdekessé tenni a módszer kifejlesztőjének különleges történeteivel, illetve a témábavágó legfrissebb nemzetközi kutatások eredményeinek  összegyűjtésével.  Én egyetlen gyakrolatot vagy praktikát sem találtam ki, csupán gyűjtöttem őket, mint Vikár Béla a népdalokat régen. Talán nekem azért kicsivel könnyebb volt, …és kevésbé érdekes, hiszen itthonról a komputer mögött ülve meginterjúvolhattam Sherry Palm-ot Amerikában, Avivát Izraelben, Dinah Rodriquest Brazíliában vagy akár Tóth Líviát Magyarországon.

Ahogy időm engedi, angolul a www.nonoage.com –ra teszem fel legfrissebb találásaimat, magyarul pedig a www.masodiksziv.blogspot.be blogra, illetve a könyvem FB oldalára: MasodikSziv (lehet lájkolni az automatikus hirekért), hogy velem együtt minél többen közelebb kerülhessünk a vidámság felé vezető úthoz.

Send this to friend