Házi C-vitamin készítés

12
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

hogy készitsünk C- vitamint

(NaturaHirek.com) A gyógynövényboltok és gyógyszertárak tele vannak különféle C-vitamin porokkal, tablettákkal és pezsgőtablettákkal. Amikor valaki ezeket a termékeket vásárolja meg, gyakran “halott”, aktív enzimeket már egyáltalán nem tartalmazó szintetikus terméket visz haza.

Egy kis pénzt spórolva, saját, élő enzimeket is tartalmazó C- vitamin port is elő tudunk állítani az alábbi egyszerű lépéseket követve …

peppersfordrying

A C-vitamin készítés menete

  1. Termesszünk magunknak vagy szerezzünk be a termelői piacról kaliforniai paprikát. A sárga paprika C vitamintartalma a legmagasabb. Fontos, hogy ne tartalmazzon vegyszereket, ezért próbáljunk meg bio paprikát beszerezni erre a célra.
  2. Mossuk meg és karikázzuk fel őket.
  3. Tegyük a karikákat egy ruhaanyagra és tegyük ki az ablakba a napsütésre, vagy egy ételszárító tálcáin szárítsuk meg őket.
  4. Amennyiben napon szárítunk, hagyjuk, hogy a héj és a hús teljesen megszáradjanak és zsugorodni kezdjenek. Ez néhány nap alatt bekövetkezik.
  5. Ha megszáradtak a karikák, egy kávédarálón  le lehet őket darálni (botmixerrel is lehetséges port készíteni) és íme kész a házi C vitamin por. Légmentesen záró tartályban tároljuk.

100 gramm friss paprika C-vitamin tartalma: 184 mg. A por vitamintartalma ettől sokkal magasabb lesz.

Jó adaléka lehet gyümölcsturmixunknak, teába téve is kiváló és máris fedeztük napi C-vitamin szükségletünket.

Forrás: http://www.healthaliciousness.com/articles/vitamin-C.php#poPHCRDJ3BHdtlOG.99

Facebook Kommentek

A szerzőről

Send this to friend