Hogyan rejtsük el otthonunkat a Google Térképről

4
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

HOGYAN REJTSÜK EL  OTTHONUNKAT  A GOOGLE TÉRKÉPRŐL
(NaturaHirek.com)Mint kiderült, van ám egy módszer arra, hogy megakadályozzuk azt, hogy illetéktelen idegenek is lássák otthonunkat online, a Google Térkép használatával.

Sok ember nem veszi észre, de a Google járművei a világ majdnem összes részén járnak és készítik az úgynevezett “utcai” képeiket… Ha otthonod látható a nyílt utcáról, akkor jó esély van arra, hogy a Google Maps is hozni fogja azt.

Ahogy a “Google Maps” veszélyezteti otthonod

Ha szeretnéd megtudni, hogy otthonod a Google Maps-en rajta van-e, csak add meg pontos címed a Google Maps keresőjében. Amikor a térkép megjelenik, egy kis pálcikaember lesz a képernyő bal oldalán. Húzd a pálcikaembert az utcára és “voila” otthonod megjelenik. (Megjegyzés: Ha az utca nem jelenik meg kék színnel a térképen, akkor a házad, lakásod nincs lefotózva.)

Ez a magánélet védelme miatt lehet problémás, mert a képek elég sokat elárulnak arról, hogy ki hol és hogyan él. Volt már olyan híresség pl: Kurt Knutsson, aki egész garázsberendezését látta lefotózva, mert aznap amikor a Google-ös kocsi az utcákat fotózta, nyitva hagyta a garázskaput.

Ez még nem minden. Ez az ember például azt is felfedezte, hogy a Google az autóiról is készített jópár felvételt..

“Simán lehetett látni a rendszámtáblákat”- mondta Knutson. Knutson felfedezése mutatja, hogy magánéletünk részletei a nagyvilág elé vannak tárva és nem mindig történik meg az, amit a Google ígér, mégpedig, hogy elmosódottá fogja tenni a rendszámokat, arcokat stb. Nyilvánvalóan ez nem mindig van így.

Hogyan rejtsd el otthonod

A rossz hír az, hogy nincs arra mód, hogy címedet levedd a Google Maps-ről. A jó hír viszont az, hogy a Google-t rá lehet venni arra, hogy elhomályosítsa az ingatlant, így a Google Maps felhasználó nem fogja látni azt. Itt a folyamat, amelyet a Google körvonalazott:

Hogyan teheted tulajdonodat homályossá:

Menj a Google Térképre és írd be a pontos címet:
google-maps-1

Hozd fel az ingatlan utcaképét

google-maps-2
Az oldal jobb alsó sarkában klikkelj a “hiba bejelentése” gombra
Állítsd be úgy a kép nézetét, hogy a fókusz arra a részre essen, amelyiket jelenteni szeretnéd. Lehet ez az otthonod, arc, rendszámtábla.

google-maps-3
Ha azt szeretnéd, hogy ingatlanod képe homályos legyen, jelöld ki az “otthonomat” és állítsd be a képet úgy, hogy megmutasd a Google-nak, hogy otthonod mely részét szeretnéd elmosódottá tenni.
Írd be az ellenőrző kódot az az oldal alján lévő mezőbe és kattints a “küldés” gombra.
Nézz vissza néhány nap múlva az oldalra, hogy a képet átalakították-e.

Amennyi információt a Google tárol rólunk, az egyszerűen hihetetlen. Ez a módszer működik és teljesen ingyenes.

Próbáljátok ki!

Facebook Kommentek

A szerzőről

“Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik.”

Send this to friend