Játszmaváltó: 100 éves gyógyszer visszafordítja az autizmus tüneteit

0
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

 

 

Egy forradalmian új tanulmány szerint egy évszázaddal ezelőtt felfedezett gyógyszer jelentheti a megoldást az autizmus tüneteinek leküzdéséhez. Egyetlen adag után a gyermekek szülei hihetetlen javulást érzékeltek a gyermekek viselkedésében, néhányan először beszéltek erről a tanulmányban.

A tanulmány vezető kutatója, Dr. Robert Naviaux, a San Diego-i Orvostudományi Egyetem egy nemzetközileg elismert humán genetikai szakértője, aki a metabolizmus, a metabolomika és a mitokondriális gyógyításban rejlő hibákat tanulmányozza. Ő az Alpers-szindróma okának felfedezője és egyben az első ezt diagnosztizáló DNS-teszt kifejlesztője is. A Naviaux messze az egyik legképzettebb ember a világon ahhoz, hogy elvégezze ezt a tanulmányt.

Kutatásai során a Naviaux felfigyelt a suramin transzformatív eredményeire, amelyeket először 1916-ban fejlesztettek ki, és anti-parazitaként használtak az afrikai álomkór betegség és folyóvakság kezelésére. Miután egyetlen dózisú suramint adtak az autizmusnak szenvedő fiúknak, öt és tizennégy éves kor között, Naviaux valami hihetetlen dolgot vett észre – a tünetek jelentősen enyhültek.

„ Egyszeri adag után olyan volt, mintha egy úttorlaszt takarítottak volna el.”-mondta. “Ha a jövőbeli tanulmányok megerősítik ezt, akkor ez nagyon fontos hír lehet az autista gyereket nevelő családok számára.”
A tanulmányt a Clinical and Translational Neurology Annals című kiadványban tették közzé. A vizsgálat során öt gyermek kapott suramint, míg a fennmaradó betegek placebót kaptak. A csoportban négy nem verbális gyermek, két 6 éves és két 14 éves volt.

“A hat éves és a 14 éves gyerekek életük első mondatai körülbelül egy héttel az egyetlen suramin infúzió után hangzottak el” – mondta Naviaux az UC San Diego Health honlapján. “Ez nem történt meg a placebót kapó gyermekeknél.”

Az egyik szülő, aki megjegyezte, hogy a fia több mint egy évtizede nem mondott teljes mondatot, azt mondta: “Az infúzió beadása után egy órán belül egyre több szemkontaktust kezdett felvenni az orvossal és a nővérekkel a szobában. Érdeklődést kezdett mutatni arra, hogy bújócskát játsszon a 16 éves testvérével. Új hangokat kezdett hangoztatni a ház körül. Elkezdte keresni az apját.”

Suramin a nyelv és a társadalmi interakció változásaihoz és az új érdeklődések kialakulásához vezetett.

“Szerettünk volna egy sokkal nagyobb kisérletet végezni” – mondta John Rodakis, az N of One alapítója és elnöke ( Autizmus Kutatási Alapítvány) amely támogatta a kisérletet. ” De nem volt sok pénzünk rá.”

Naviaux tanulmányát teljes egészében autista gyermeket nevelő szülők és az alapítvány támogatták. Nem kaptak állami támogatást.

Fontos megjegyezni, hogy bár ez a tanulmány nagyon biztató, óvatosságra is van ok – ami szintén több finanszírozás és egy nagyobb tanulmány alapja.
A tanulmány első hátránya, hogy a suramin hatása – a figyelemre méltó pozitív kognitív és érzelmi javulás – csak ideiglenes. A vizsgálat másik aggályos tényezője, hogy a suramint kapott gyerekek kiütésektől szenvedtek.

E problémák ellenére a téma határozottan további kutatást igényel, mert úgy tűnik, az autizmus visszafordítható.

Forrás:

https://health.ucsd.edu/news/releases/Pages/2017-05-26-century-old-drug-potential-new-approach-to-autism.aspx

Facebook Kommentek

A szerzőről

“Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik.”

Send this to friend