A kurkuma a rákos daganatok kiváltó okát szünteti meg- állapítja meg egy tanulmány

1
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

turmeric

(Naturahirek.hu) A kurkumát széles körű előnyei miatt ismerjük. Az egyik legígéretesebb a rákgyógyításban és megelőzésben tanúsított hatalmas szerepe. Egy új tanulmány, ami a “Cancer Letters” folyóiratban jelent meg, új pillantást vetett az aktív rákellenes komponensre, a kurkuma hatóanyagára: a kurkuminra. Megállapították, hogy a kurkumin a daganatok “kiváltó okát” szünteti meg.

A hagyományos irányzat mindig is azt vallotta, hogy a rákos sejtek képesek saját magukat megújítani, hogy a tumorsejtek a tumorban egyenlőek. Egy másik irányzat- ami már egyre elterjedtebb- a rák őssejteket vizsgálja (CSC) és azt javasolja, hogy ezek a fajta “anya” sejtek vannak a rákos sejtek hierarchiájának tetején és ezek azok, amelyek a tumornövekedést irányítják.

A hagyományos rákkezelések közé a műtét, kemo és a sugárzás tartozik, de az őssejtek hátramaradhatnak a kezelés után is. Amikor ez megtörténik, a daganat végül szinte bosszúállóan jön vissza, mindenféle kezelésre rezisztensen, amibe a páciens rendszerint belehal.

Az új rákkezelési modell kizárólag arra összpontosít, hogy ezeket az anyasejteket felszámolja, az anya-sejtek által pedig megállítsa a tumorok növekedési képességét.

A tanulmányt író kutatók megvizsgálták azokat a különböző módokat, ahogy a kurkumin hatással lehet a rákos őssejtekre. Azt találták, hogy a kurkumin képes szelektíven megölni a rákos sejteket, miközben az egészséges sejteket érintetlenül hagyja.

Továbbá, a kurkumin módosítja a mikroRNS-ek expresszióját, amelyek becslések szerint szabályozzák az emberek fehérje-kódoló génjeinek 33%-át. Ily módon hatékonyan dolgozik azért, hogy elnyomja a tumorok kialakulását. Végül a Green Med. Info szerint :”a kurkumin közvetlen vagy közvetett befolyást gyakorol a rákos őssejtek legalább három önmegújító útjára: nevezetesen Wnt / b-catenin, sonic hedgehog 89 (SHH) és a Notch utakra “.

A tanulmány szerzői konklúziójukban elmondják:

“A kurkuminról, valamint annak módosított formáiról (analógjairól vagy nanorészecske-kapszulázott készítményekről) kimutattuk, hogy gátolják a rákos őssejtek osztódását számos típusú rákos daganatban, mind a sejt-kultúrákban mind pedig az egér modellekben, beleértve a glióma-, emlő-, vastagbél-, hasnyálmirigy-, agy és a nyelőcső rákot . Néhány analóg és nanotechnológia-alapú kurkuma készítményről is kimutattuk az őssejt-és tumornövekedést gátló kapacitást.”

Facebook Kommentek

A szerzőről

“Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik.”

Send this to friend