Marihuána olaj gyógyitja meg a rákos kisfiút

Szerző: , 2015 július 07
Cimkék: ,
Kategóriák: Gyógyszeripari önkényuralom

Mit tenne, ha a 3 éves kisfiát agydaganattal diagnosztizálnák? A legtöbb szülő rögvest elvinné gyermekét egy hires orvoshoz, aki aztán be is utalná a gyermeket a kórházba kemoterápiás “kezelésre”. Ez az, amit egy apa, a montanai Mike Hyde is tett amikor 3 éves kisfiát agydaganattal diagnosztizálták. Az apa azonban nem a kemoterápiának tulajdonította fia győzelmét a rák ellen, hanem egy olyan anyagnak amelyet a kannabiszból nyernek ki. Az apa marihuána olajat használt, illegális volta miatt titokban. Bár a történet nem új keletű, érdemes róla tudni.

2010 májusában egy radiológus a Community Medical Centerben Missoulában, Montana államban egy 20 hónapos Cash nevü kisfiú agyában 4-es stádiumú agydaganatot fedezett fel.  Röviddel azután, hogy a daganatot felfedezték nála, a kisgyermeket beszállították a Primary gyermekkórház intenzív osztályára, Salt Lake City, Utah államban. Azt ajánlották a szülőknek, hogy a kisfiú először három kemoterápiás ciklust kapjon, csak azért, hogy utána további 3 ciklus nagy dózisú őssejt mentő kemoterápia következzen. A kisfiú maximális dózisú hányinger csökkentő gyógyszereket is kapott.

“Az első nagy dózisú kemoterápia után, 2010 augusztusában, már nem evett semmit és ez így ment egészen szeptemberig. Egyre rosszabbul és rosszabbul lett … Szeptember végén már nagyon beteg volt. Már csövön át sem tudták táplálni. Gyomornyálkahártyája szinte kiégett a kemoterápia hatására. Megkérdeztem az orvosoktól, hogy mi mást tudnak neki adni, amire a válasz az volt, hogy már a legnagyobb dózisban kap minden orvosságot. Lényegében azt mondták, hogy ettől többet nem tudnak tenni. Megmondtam nekik, hogy számomra ez elfogadhatatlan.”

 

A kemoterápia nem volt hatékony, a hányinger ellenes koktélnak pedig számos mellékhatása jelentkezett. Az eredmények Hyde-ot arra ösztönözték, hogy leállitsa fia orvosságait és titokban 0,3 milligramm marihuána olajat fecskendezzen be etetőcsövébe. Hyde elmondása szerint miután a marihuána olajat elkezdte adni Cashnek, a fiú újra elkezdett enni és életminősége teljesen megváltozott. Mindenki azt mondta, hogy csoda történt. A fiú evett, felült, és elkezdett újra nevetni.

“Az orvosok azt mondták nekünk, hogy nem fogja túlélni.  40 napig volt orvosilag indukált kómában és lélegeztetőgépen. Azt is közölték velünk, hogy agyi károsodása is lehet és a tüdeje is felmondhatja a szolgálatot a folyamatban. De tudtam, hogy a gyógyszer (a marihuána olaj) már a testében volt és segít meggyógyítani őt. Az olaj segített, hogy újjáépüljön gyomrának nyálkahártyája, a mája és a tüdeje.” Cash az intenzivről december közepén sétált ki. “A nővérek és az orvosok karácsonyi csodának nevezték az esetet”- mesélte Hyde

Egyike volt azon kevés eseteknek, amikor a kemoterápia hatásosnak bizonyult volna? Talán, de ez az ú.n. hagyományos kezelés majdnem megölte a fiút.

“Élete egy hajszálon függött és ha nem lépek közbe, a fiam ma nem lenne közöttünk”- magyarázta Hyde. “A marihuána olaj volt a legjobb fájdalomcsillapitó Cashy számára, valamint idegvédő, antioxidáns és antibakteriális hatásokkal bíró szer is. Tudom, hogy ez mentette meg őt a haláltól.”

Az, hogy a marihuána olaj segített a kisfiún, nem meglepő dolog- az orvosi marihuána előnyei óriásiak. A történet lényege annak felismerése lehet, hogy az alternatív megoldások léteznek, csupán ki kell tudnunk használni őket.

További források:

http://www.cashhydefoundation.com/

http://www.foxnews.com/health/2011/05/05/dad-claims-marijuana-helped-3-year-old-son-beat-cancer/

25 responses to Marihuána olaj gyógyitja meg a rákos kisfiút

 1. Béla Csenki május 22nd, 2012 at 21:50

  Ezt mondtam én mindig, hogy amit tiltanak, az nem biztos, hogy rossz. Amit meg engedélyeznek, az nem biztos, hogy jó, csak valakinek érdeke, vagy anyagi haszna fűződik hozzá. Mint pl. gyógyszerek (amik csak tünetileg kezelik az embert, de az okot nem szüntetik meg, és még mellékhatásai is vannak, májkárosodás, stb.).

  Válasz

 2. Bogyo Erzsebet május 27th, 2012 at 18:07

  ez szép magyar szóval kendermagolaj és rengeteg jó hatása van, olyan mint a mák, így is úgy is lehet használni…
  én teljesen az alternatív gyógyászat híve vagyok és ha bármi probléma felmerül tudok hova fordulni – de ez nem nagyon fordul elő, orvosságot egyáltalán nem tartok és nem veszek

  Válasz

 3. Grófné Varga Terézia május 29th, 2012 at 18:59

  "A kender ezer betegséget gyógyít."

  Válasz

 4. Grófné Varga Terézia május 29th, 2012 at 18:59

  "A kender ezer betegséget gyógyít."

  Válasz

 5. Szerencsi Laszlo augusztus 16th, 2012 at 15:38

  Régen sok mindent ezzel gyógyitottak, aztán jöttek a csodálatos gyógyszerek!!!!

  Válasz

 6. TorrentWorldHU október 1st, 2012 at 22:06

  Amúgy a THC is jó hatású… kedélyjavító, gyógyít, és az anyatejben se véletlen található meg, el lehetne kezdeni gondolkozni, hogy a "füves" fiatalok általába miért nem butulnak, sok marihuánafogyasztó egész életén át fogyasztja…, és hogy a piás fiatalok miért butulnak olyan hamar….

  Válasz

 7. TorrentWorldHU október 1st, 2012 at 22:06

  Amúgy a THC is jó hatású… kedélyjavító, gyógyít, és az anyatejben se véletlen található meg, el lehetne kezdeni gondolkozni, hogy a "füves" fiatalok általába miért nem butulnak, sok marihuánafogyasztó egész életén át fogyasztja…, és hogy a piás fiatalok miért butulnak olyan hamar….

  Válasz

 8. Zsolt Szabó január 4th, 2013 at 17:29

  Tudja valaki esetleg, hogyan tudnék ilyet előállítani, vagy beszerezni?Apámnak szeretnék segíteni vele, teljesen kikészült már a kemótól…

  Válasz

 9. Gyógyító növényeink, receptek január 7th, 2013 at 15:17

  Zsolt Szabó! A youtubon fenn van a készítése, csak kérdés hogy alapanyagot honnan tudsz szerezni!
  http://www.youtube.com/watch?v=0cksc8lZCuo&feature=relmfu

  Válasz

 10. Gyógyító növényeink, receptek január 7th, 2013 at 15:17

  Zsolt Szabó! A youtubon fenn van a készítése, csak kérdés hogy alapanyagot honnan tudsz szerezni!
  http://www.youtube.com/watch?v=0cksc8lZCuo&feature=relmfu

  Válasz

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>