MÉG VALAMI KURKUMÁVAL – avagy mit főzhetünk a be nem érett paradicsomokból

6
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

Indiai Marvadi anyósomnak mutattam skype-on a sok be nem érett paradicsomomat.

sGreenTomatoes_04

Azt mondta egyet se búsuljak, csináljak belőle szabdzsit. És mivel a zöld paradicsom önmagában is savanyú, nem kell majd bele tamarind.

sGReenTomatoeSubgie_01

Leszedtem hát egy adaggal, megmostam, felvágtam vékony szeletekre, felforósítottam az olivaolajat, bele az indiai köményt és fekete mustármagot, egy kis csili paprikát, rá a zöldaradicsomot, vártam egy kicsit, míg elkezdett a paradicsom puhulni, de nem ám amíg szétfőtt, mert a marvadi konyhában sosem főzik szét a zöldésgeket, végül pedig rászórtam egy kanál kurkumát,3 kanál  őrölt koriandert, kis jaggery-t édesítőnek, és kész is lett. (Jaggery helyett lehet használni 1 kanál finomítatlan nádcukrot is.)

 sGReenTomatoeSubgie_02

Aztán kimentünk a kertbe, ahol még most is süt a nap, és a gyerekeimmel megettük. 

Kurkumát minden nap érdemes fogyasztani rák megelőzés, sőt gyógyítás céljából is -tanácsolja Dr.Christine Horner, aki a rákgyógyítás és megelőzés terén 25 éves tapasztalattal bír.  32 pontban foglalta össze hasonlóan olcsó és egyszerű életvitelbeli tanácsait, amiket alkalmazva azok hatása nem összeadódik, hanem hatványozódik. Ezekkel megismerkedhetünk egy karosi program során november 8 és 11 között. A teljes programhoz lásd: másodikszv.blogspot.be

Facebook Kommentek

A szerzőről

Rádiós újságíróként kezdtem rácsodálkozni a világra Pesten, majd elhagytam Magyarországot, és bejártam a világot. Akár SriLankán, akár Hollandiában vagy Belgiumban éltem, egyszerű praktikák érdekeltek és érdekelnek mind a mai napig. Életviteli praktikák, melyek egészséghez segítenek engem és bárkit.  Így figyeltem fel arra, hogy a nőknek világszerte hiányzik egy olyan egyszerűen követhető és érthető útmutatás, ami az alhasi egészséghez segítené őket. Ezért állítottam össze a Második  Szív című módszergyűjteményt, mely a magyarországi könyvesboltokban beszerezhető, angol és holland kiadása fordítás alatt áll.  A fényképekkel bemutatott gyakorlatleírások mellett igyekeztem minden módszert érdekessé tenni a módszer kifejlesztőjének különleges történeteivel, illetve a témábavágó legfrissebb nemzetközi kutatások eredményeinek  összegyűjtésével.  Én egyetlen gyakrolatot vagy praktikát sem találtam ki, csupán gyűjtöttem őket, mint Vikár Béla a népdalokat régen. Talán nekem azért kicsivel könnyebb volt, …és kevésbé érdekes, hiszen itthonról a komputer mögött ülve meginterjúvolhattam Sherry Palm-ot Amerikában, Avivát Izraelben, Dinah Rodriquest Brazíliában vagy akár Tóth Líviát Magyarországon.

Ahogy időm engedi, angolul a www.nonoage.com –ra teszem fel legfrissebb találásaimat, magyarul pedig a www.masodiksziv.blogspot.be blogra, illetve a könyvem FB oldalára: MasodikSziv (lehet lájkolni az automatikus hirekért), hogy velem együtt minél többen közelebb kerülhessünk a vidámság felé vezető úthoz.

Send this to friend