MI TÖRTÉNIK, HA EGY AKVÁRIUMBA KLÓRT TESZÜNK? Megdöglenek a halak. Vajon mi, emberek jobban reagálunk erre a vegyszerre?

3
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

klor
MI TÖRTÉNIK, HA EGY AKVÁRIUMBA KLÓRT TESZÜNK?Megdöglenek a halak. Vajon mi, emberek jobban reagálunk erre a vegyszerre?Az utóbbi években a világ több részén független kutatócsoportok kezdték tanulmányozni, hogyan hat az emberre, ha klóros vizet iszik, vagy abban fürdik. Az eredményeik, következtetéseik megdöbbentőek.A klórt a 19. század óta használjuk fertőtlenítésre, olyan betegségek leküzdésére, mint a kolera vagy a tífusz. Ebben nagyon hatásosnak bizonyult, mivel a klór egy rendkívül erőszakos vegyszer és tényleg elpusztít minden mikroorganizmust.

Ha a klór tényleg ilyen agresszív szer, akkor ugyanezt a hatását a szervezetünkbe bejutva vajon nem fogja kifejteni? Igen, ez a józan logika alapján is elgondolkodtató feltevés, de mára már több tudományos kísérlettel bebizonyították, hogy sajnos ez egy valóban létező probléma. Bár az interneten rengeteg tanulmány, anyag, cikk található ebben a témában, ahol sok doktor, egyetemi professzor is felszólal a klór ellen, változás a mai napig nem történt. A klór használatban maradt.

Mivel több iparág is erre az olcsó fertőtlenítő szerre épül, ezért nem érdeke senkinek, hogy pánikot keltsen a nagyközönség előtt, hogy a klórt be kellene tiltani, hiába szól egyre több bizonyíték a betiltás mellett.

„93%- kal nagyobba rákos megbetegedések rizikója azoknál, akik klóros vizet használnak, azokkal szemben, akik nem.” Környezet Minőségügyi Tanács Egyesült Államok

A klór egy jól bevált olcsó módszer a fertőtlenítésre, erre  vannak berendezkedve a vízművek, az összes uszoda, strand és a házi medenceépítő cégek is.

A klór erőszakos természete miatt valóban egy nagyon erős fegyver a paraziták és a kórokozók ellen, mivel a klór egyben méreg is. Úgy, ahogy agresszívan megtámadja a kórokozókat és a baktériumokat, megtámadja az érzékeny emberi sejteket is, ha a szervezetbe bekerül.

“Sok áldozat árán tanultuk meg, hogy amíg azt hittük, hogy egy betegség elterjedését előzzük meg, az idő alatt egy másikat hoztunk létre. Két évtizeddel azután, hogy elkezdtük klórozni az ivóvizeinket, megkezdődött a szívbetegségek és a rák jelenlegi járványa.”

Állítja Dr. Josepf M. Price amerikai orvos, a Szívbetegségek, Koleszterin, Klór című könyv szerzője. Ebben a könyvben tényekkel és bizonyítékokkal szolgál arról, hogy korunk népbetegségei, a különböző szívbetegségek nem a koleszterin szinttel hozhatók összefüggésbe, hanem a klóros víz fogyasztásával. Dr. Price kísérletekkel támasztotta alá azt az állítását, hogy a klór rongálja a vérereket, ezért képződik koleszterin-lerakódás az erek falán és ez nem igazán áll összefüggésben a táplálkozással, ahogyan azt korábban gondolták és hangoztatták.

De tőle független kutatások is kimutatták, hogy a klórnak számtalan negatív hatása van, mint például növeli a húgyhólyag-, vese-, végbélrák és mellrák kockázatát. A klór melléktermékeként képződő vegyületekről pedig megállapították, hogy születési rendellenségek, nehéz szülés, spontán vetélés és koraszülés kiváltói lehetnek. A klór gázok belélegzése asztmát, allergiát okozhat, károsítja a tüdőt és a nyelőcsövet. A klór még összeköthető a máj rendellenességeivel is, bizonyítottan gyengíti az immunrendszert és nagymértékben okozhat érszűkületet is.

“Klórt tenni a vízbe, olyan, mintha egy időzített bombát indítanánk be. A rák, a szívbetegségek, a korai szenilitás, mind mentális és fizikai, a klórral kezelt víznek tulajdonítható állapotok. Idő előtt megöregít minket, az öregedés olyan tüneteit okozva, mint az érelmeszesedés.” Dr. Herbert Schwarts Biokémikus

Az egyik legmegdöbbentőbb dolog a klórral kapcsolatban, hogy az igazi veszélye klóros vízben fürdés. A klórozott vízben legyengíti a bőr természetes védekezőképességét. A meleg víz által kitágult pórusokon keresztül a bőr úgy viselkedik, mint egy szivacs és a klór, valamint a vízben található egyéb vegyszerek sokkal jobban felszívódnak. Legyengült immunrendszer esetén, a klóros vízben való rendszeres fürdések után a legkülönbözőbb allergiás jelenségek, bőrszárazság, kipirosodás, irritáció léphet fel.

klorhatas

 

Egy másik agresszív anyag a klóros vízből felszabaduló klórgáz, amit a világháborúkban vegyi fegyverként használtak… Amikor a klórgázt belélegezzük, az egyenesen a véráramba kerül. Ezek a gőzök erősen ingerlik a nyelőcsövet és a tüdőt, belégzésük asztmát, allergiát okozat, kiváltképp gyermekekre nézve veszélyesek. Mérések kimutatták, hogy tíz perc zuhanyzással annyi klór kerül a szervezetbe, mintha megittunk volna 2 liter klóros vizet.

Csecsemőket és kisgyermekeket tilos lenne klóros csapvízben fürdetni. Kicsi testük és gyöngébb védekezőképességük miatt rájuk sokkal súlyosabb hatással van a klór és annak származékai. Legyengítik immunrendszerüket, bőrirritációt és ekcémát is okozhatnak.

klorbaba

 

Sok nő, férfi és gyerek küzd állandó kozmetikai problémákkal, aminek a hátterében ugyancsak a klór húzódhat meg. Bőrszárazság, ekcéma, pattanások, korpásódás, száraz, töredezett, fénytelen haj, idő előtt öregedő bőr ezek is mind a klóros vízzel hozhatók összefüggésbe. Persze ezekre a problémákra adják el nekünk a különböző kencéket, hidratálókat, testápolókat. Egy újabb jövedelmező iparág…

Ajánlatos kerülni a klórral fertőtlenített uszodákat, menjünk természetes vízhez, vagy keressünk olyan uszodát, ahol nem használnak klórt. Ha gyerek van, azonnal tegyünk lépéseket a klór eltávolítására a fürdővízből és az ivóvízből is. De mi felnőttek se fogyasszunk több klórt. A klór ivóvízből és fürdővízből való eltávolítására jó és gazdaságos megoldást itt talál: www.vizmegoldas.hu

Facebook Kommentek

A szerzőről

Ha megkérdeznék tőlem, mire vagyok a legbüszkébb, akkor azt mondanám:

Hogy sokat láttam és sokat tapasztaltam és levontam a saját következtetéseimet.

Nem minden arany, ami fénylik. Nem minden igaz, ami hangos. Ne higgy a médiának! Ne vegyél olyan termékeket, amiket a tv-ben reklámoznak! Legyél nagyon büszke arra, hogy magyar vagy! Vannak gonosz és vannak jó emberek. A túléléshez kell az önismeret, de még jobban kell a jó emberismeret. Az ember képes fejlődni, változni és jobb emberré lenni. Mindenkiben ott lakozik a végtelen erő. A kérdésekre vannak igaz válaszok, csak keresni kell őket. Nem az számít, ki mit mond, hanem kinek milyen eredményei vannak. Mindig lehet tenni valamit a dolgokkal kapcsolatban. Felelősek vagyunk sorsunkért, tetteinkért és jövőnkért és szintúgy felelősek vagyunk embertársaink sorsáért is.

Send this to friend