A Microsoft, a NSA és a Kínaiak is belelátnak számítógépeinkbe

5
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

nsa

A Német Információ Biztonsági Szervezet-től (BIS) kiszivárgott , és a Die Zeit német hetilaphoz jutott az a hír, miszerint a Microsoft operációs rendszerű Windows8, az érintő képernyős szuper csoda szuper veszélyes. Egy kis kapun keresztül megengedi ugyanis a Microsoftnak, hogy számítógépünkbe beléphessen, és információkat szívjon le, mely információk a gyanúk szerint a NSA-hoz, sőt midnen valószínűséggel a kínaiakhoz is eljuthatnak.

Ez a kiskapu az úgynevezett “Trusted Computing” segítségével valósult meg, amit a Trusted Computing Csoport fejlesztett ki és működtet.  A Trusted Computing Group egy évtizede alakult az amerikai számítógép mágnások részvételével (Cisco, Hewlett-Packard, IBM, Intel, Microsoft, Wave Systems és AMD). A technológia alapja egy chip, a Trusted Platform Module (TPM) és egy ehhez tervezett operációs rendszer, mint a Windows 8.

A cél a digitális jogok menedzselése és a computer biztonság. Ennek érdekében a rendszer dönti el, hogy melyik software legális, installálásra elfogadható és melyik software illegális, vírus gyanús, pusztításra érdemes. Az egész folyamatot a Windows felügyeli, azaz távolsági hozzáféréssel a Microsoft.

Eleinte a használó ki-bekapcsolhatta a chipet. A legújabb chip azonban, a TPM 2.0 a komputer első bekapcsolásával örökre bekapcsolódik, és nem engedi meg a használónak, hogy ő maga felülírhassa a chip döntéstét, és olyasmit installáljon, amit a modul “veszélyes”-nek ítél. Az pedig a használó számára teljesen láthatatlan, hogy a Microsoft mit csinál a használó computerben található adataival és információival.

Egy ilyen helyzetből rendkívül könnyű elérni, hogy a chip gyártói a megfelelő kulcsokat átadják a NSA-nak és akárkinek, aki megfizeti azt. Például a kinaiaknak. A Microsoft természetesen ilyet sosem tenne. Sőt a Microsoft, mint az investmentwatchblog írja, tudatja az amerikai kormánnyal, ha valahol információs biztonsági hiányosságot talál, még mielőtt a hibát sikerült volna orvosolni.  Így a kormánynak van ideje a hiba előnyeit kiélvezni.

Információink védelme érdekében egy megoldás lehet a Windowsról Linux-ra való átállás az inwestmentwatchblog írója szerint. Hozzáteszi, hogy München önkormányzata  ezt már 10 éve megtette. Én laikusként megkérdezem: akkor az Apple is biztonságos?

forrás: http://investmentwatchblog.com/leaked-german-government-warns-key-entities-not-to-use-windows-8-links-the-nsa/

Facebook Kommentek

A szerzőről

Rádiós újságíróként kezdtem rácsodálkozni a világra Pesten, majd elhagytam Magyarországot, és bejártam a világot. Akár SriLankán, akár Hollandiában vagy Belgiumban éltem, egyszerű praktikák érdekeltek és érdekelnek mind a mai napig. Életviteli praktikák, melyek egészséghez segítenek engem és bárkit.  Így figyeltem fel arra, hogy a nőknek világszerte hiányzik egy olyan egyszerűen követhető és érthető útmutatás, ami az alhasi egészséghez segítené őket. Ezért állítottam össze a Második  Szív című módszergyűjteményt, mely a magyarországi könyvesboltokban beszerezhető, angol és holland kiadása fordítás alatt áll.  A fényképekkel bemutatott gyakorlatleírások mellett igyekeztem minden módszert érdekessé tenni a módszer kifejlesztőjének különleges történeteivel, illetve a témábavágó legfrissebb nemzetközi kutatások eredményeinek  összegyűjtésével.  Én egyetlen gyakrolatot vagy praktikát sem találtam ki, csupán gyűjtöttem őket, mint Vikár Béla a népdalokat régen. Talán nekem azért kicsivel könnyebb volt, …és kevésbé érdekes, hiszen itthonról a komputer mögött ülve meginterjúvolhattam Sherry Palm-ot Amerikában, Avivát Izraelben, Dinah Rodriquest Brazíliában vagy akár Tóth Líviát Magyarországon.

Ahogy időm engedi, angolul a www.nonoage.com –ra teszem fel legfrissebb találásaimat, magyarul pedig a www.masodiksziv.blogspot.be blogra, illetve a könyvem FB oldalára: MasodikSziv (lehet lájkolni az automatikus hirekért), hogy velem együtt minél többen közelebb kerülhessünk a vidámság felé vezető úthoz.

Send this to friend