Néhány gyors és hatékony természetes megoldás fejfájás és migrén ellen

1
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

naturahirek.hu

(NaturaHirek.com) A gyilkos fejfájás. Nem tudunk a munkahelyen koncentrálni,  autóvezetés közben le kell húzódnunk az útról, vagy még az otthoni házimunka is megerőltető. Minden amit tehetünk az az, hogy addig szenvedünk, amíg el nem múlik kínzó fejfájásunk???? ….

Itt található néhány természetes módszer, amelyek segítségével enyhíteni lehet a migrének okozta szenvedést.

Használjunk hideg vagy meleg borogatást. A szakértők nem biztosak benne, hogy ez hogyan és miért működik, de ahogy Dr. Brian Grosberg, a montefiorei “Fejfájás Központ” neurológus adjunktusa hozzátette, sokaknak semmi mást nem is kell kipróbálnia e mellett.

“Nehéz valami ilyesmit tanulmányozni,”- mondta Grosberg a Fox Newsnak. “Lehet ez egy placebo hatás, vagy figyelemelterelő manőver, de egy csomó beteg esküszik rá.

Sokan támaszkodnak az őszi margitvirág gyógynövény hatására is. Ez a Tanacetum parthenium néven ismert növény már évszázadok óta a fejfájás, migrén, valamint fájdalom és láz népi gyógymódja. “Az 1980-as években Angliában volt különösen népszerű, jó alternatívaként a hagyományos migrénre felírt gyógyszerek helyett”- írja Cathy Wong, alternatív gyógyász.

Eric Yarnell angol gyógynövény tudós már 1633-ban kijelentette, hogy az őszi margitvirág ” nagyon jó azoknak, akiket gyakran fejbe kólint a fájdalom.” Egy évszázaddal később, John Hill gyógynövény specialista megjegyezte, hogy “ez a növény az eddig ismert legrosszabb fejfájást is elmulasztja, jobban mint bármi más amit eddig ismert.”

A szakértők azt mondják, hogy az őszi margitvirág bizonyos “parthenolidek ” nevű vegyületeket tartalmaz , ami a fej ereinek összehúzásáért vagy tágításáért felelős. “Amikor elkezdődik a migrén, az agyban szerotonin szabadul fel és az erek összehúzódnak. ”

Az őszi margitvirág ellensúlyozza az agy működése során történő erek tágulatát.

Senki sem tudja igazán, hogy miért, de az őszi margitvirág migrénre igen hatékony természetes gyógyír.

Különböző olajokról is megállapították már, hogy hasznosak lehetnek.  A levendulaolaj nem csupán jó illatú, de nagyon hasznos fejfájás esetén. Be lehet lélegezni, vagy akár a bőrbe masszírozni. Kettő-négy levendulaolaj csepp minden 2-3 csésze forró vízbe téve és inhalálva, kiváló a fejfájás kezelésére.

Grosberg, a montefiorei “Fejfájás Központ” kutatója szerint kevés bizonyíték van arra, hogy a halolaj szedése, amely állítólag úgy működik, hogy a halánték ereit kitágítja, az emberek szerint használ. Illetve a borsmenta olajról mondják még ugyanezt. A páciensek azt állítják, hogy bedörzsölve a fájó testrészt, elmúlik a fájdalom.

A napi ásványi anyagok – a fejfájás ellenes védelmi vonalat képzik. Grosberg megjegyzi, hogy tényleges vizsgálatokat végeztek 400-600 mg magnézium szedésével naponta, és mint ez kiderült, a magnézium hatékonyan csökkenti a menstruációs migréneket.

Továbbá, 400 mg B2-vitamin naponta is jó megelőző intézkedés a fejfájás ellen.

Végül 300 mg CoEnzimQ10 hatékonyan csökkenti a fejfájást, azonban ez kicsit drága megoldásnak ígérkezik.

Néhány további tipp: Igyál sok vizet, mert a kiszáradás is okozhat fejfájást, vagy egyél gyakran gyömbért, vagy esetleg szerezz be gyömbér kapszulát. Igyál koffeines kávét – persze mértékkel – a kávé is összehúzhatja az ereket és csökkentheti a fájdalmat.

Egy másik megjegyzés: Óvakodj a fájdalomcsillapítóktól, mert egy új kutatás kimutatta, hogy azok a felelősek a több millió migrénes fejfájásért.

Források:

http://www.foxnews.com/story/0, 2933,530388,00. html

http://www.naturalnews.com

http://altmedicine.about.com/cs/headachemigraine/a/Migraine.htm

Facebook Kommentek

A szerzőről

Send this to friend