Oltóanyag elleni harc: fél aggyal

14
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

“Ennek a történetnek a célja nem az, ítélkezzünk bárki felett, aki nem oltja be a gyermekét. Sok barátom van, akik nem oltatnak, és én ugyanúgy szeretem őket. Én egy oltásellenes anyuka vagyok, mert a családom történetét oltóanyag által okozott károsodások és halálesetek tarkítják.

roz

Lányunk: Roz boldog, egészséges kislányként született június 17-én, 2010-ben. Úgy fejlődött mint minden más gyerek, életkorának teljesen megfelelően. A férjem és én úgy döntöttünk, hogy az oltásokat egyesével, késedelmes ütemezéssel adatjuk be, miután az első családi orvosunk a PediaX vakcinát kombinálva adta be. Egyéves korában kezdtük el vele a dTap védőoltásokat és szétosztottuk azokat az időben. Aztán két év múlva úgy döntöttünk, hogy megkezdheti MMR védőoltásait.

2012 június 12-én Roz megkapta az első MMR vakcinát. Nyűgös volt utána ugyanúgy mint akkor, amikor a dTap oltást kapta meg. Azonban egy hét múlva kezdett úgy tűnni, hogy nem lehet ugyanúgy felkelteni a figyelmét és továbbra is nyűgös volt. Június 27-én hőemelkedése lett. Június 28-án Roz rövid ideig a szabad levegőn tartózkodott. Fürdés után a férjem beletette az etetőszékbe. Öt perc múlva észrevette, hogy Roz nem mozog, csak bámult előre és nem válaszolt semmire. Azonnal elvittük a sürgősségire, ahol az orvos fél óra múlva megerősítette, hogy rohama van. Lefuttattak rajta egy tesztsorozatot, de nem találtak semmit ami vírusos vagy bakteriális fertőzésre utalt volna. Átküldtek bennünket a gyermekkórházba, ahol az éjszakát megfigyelés alatt töltötte. Az orvosok azt mondták nekünk, hogy lázgörcse volt. Azt mondták, nem kell aggódni, mert a lázgörcs gyakori ilyen korú gyermekeknél.

Minden jól ment a következő néhány hónapban. Majd augusztus 8-án, miután egy parkban játszott, Roz letargikussá vált. Amikor hazaértem vele, megint rohama lett. A sürgősségi osztályon görcsoldót kapott és 45 perc után megint más osztályra került. Befektették a kórházba egy pár napra, ahol MRI és EEG vizsgálatokat végeztek rajta. Az MRI kimutatta azt, hogy idegrendszerében gond van a mieliniziációval. A mielinizáció az idegsejtek körüli myelinburok kialakulásának folyamata, amely lehetővé teszi az idegrendszer megfelelő működését. Azonban azt mondták, hogy ne aggódjunk, mert Roz nagyon fiatal és az EEG-je normális volt. Tettünk róla, hogy a nagy melegben otthon tartsuk és figyeltünk az étrendjére.

November 1-jén reggel, ébredés után Roz nagyon furcsán kezdett el viselkedni, aztán hirtelen megint rohama lett. Diastat-ot adtam neki. Egy órával később ébredt fel, majd újabb rohama lett. Megint a gyerekklinikán találtuk magunkat. December elején körülbelül havonta voltak rohamai és azok egyre rosszabbak lettek. Ahelyett, hogy a részleges komplex rohamai lettek volna, részleges komplex tónusos-klónusos (TC) rohamai lettek. 2013 áprilisára már minden héten voltak görcsrohamai. Az április közepére már három nagy TC rohama lett egy héten belül. Úgy döntöttünk, hogy a cincinnati-i gyerekkórházba visszük el azért, hogy választ kapjunk kérdéseinkre. Eltekintve a kis beszédlemaradástól, a rohamok ellenére Roz rendesen fejlődött, de rohamai egyre gyakoribbak lettek.

A neurológus azt javasolta, hogy beszéljenek egy epilepszia orvossal, hogy Roznak lehet-e agyműtétje. 2013 október 7-én Rozt egy hétre VEEG monitorra kötötték és szkennelték agyműködését. Egy hét után eldöntötték, hogy jobb nyakszirti lebenyének teljes eltávolítása szükséges. A vizsgálatok azt mutatták, hogy ez a terület vékonyodik. Vártunk, de a rohamok továbbra is, naponta több alkalommal folytatódtak. Február 5-én vittük be újra a kórházba és Roz jobb agyféltekébe belső elektródarács hálózatot tettek (összesen 120 elektródát). Naponta beszélgettünk az orvosaival. Elmondták, hogy a rohamok folyamatosan az egész jobb agyféltekében vannak már, nem csak a jobb nyakszirti lebenyében, és hogy a jobb nyakszirti lebeny rezekálása nem lesz már elegendő. A hír sziven ütött bennünket. Az orvosok a szükséges információ begyűjtése után eldöntötték, hogy Roz Rasmussen-szindrómától vagy kérgi diszpláziától szenved. A korábban teljesen egészséges kislányunk immáron agyműtét előtt állt, mégpedig teljes jobb agyféltekének eltávolítása előtt.

roz1

Február 12-én kilenc órás műtétje volt. Egy jól működő szervezettel ment be, és egy félig működő testtel jött ki. Négy hetes intenzív kórházi rehabilitáció után úgy hoztuk haza, hogy nem tudott járni. A biopszia megerősítette: Rasmussen-szindrómája lett.

roz2

11 hónappal az operáció után még mindig rohammentes, de továbbra sem tudja használni a bal kezét és testének bal oldala nagyon gyenge. Mindkét szeme vak a bal oldalon. Nagyon nehéz elhinnünk, hogy egy kislány életének, aki születéskor egészségesen jött a világra, ilyen traumatikus eseményekkel kelljen tele lennie első MMR védőoltása után. Magamat hibáztatom minden nap a “mi lett volna ha…gondolatokkal.”

roz3

Szeretnénk, ha Roz történetét mindenki megismerné és az oltóanyaggyártó cégek megtennék megfelelő óvintézkedéseiket. ‘

Forrás:

A történet Roz szüleinek elbeszélése alapján íródott. Az eredeti beszámoló itt olvasható el:

http://thesnapmom.com

Facebook Kommentek

A szerzőről

” Tudom, hogy féltek. Féltek tőlünk. Féltek a változástól. Nem ismerem a jövőt. Nem azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan fog végződni a háború. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogyan kezdődik. Leteszem ezt a telefont, és megmutatom az embereknek, amit eltitkoltok előlük. Megmutatom nekik milyen a világ, nélkületek. A szabályok, ellenőrzés, határok, és korlátok nélküli világot. Egy olyan világot, ahol minden lehetséges. Hogy utána hogyan folytatjuk, az csak rajtatok múlik.”

Legyél Te is kontribútor!

Send this to friend