Orvos: A szeméremszőrzet létezésének oka van – A meztelen genitaliáknak véget kell vetni!

53
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

Egy orvos elmagyarázza, hogy miért veszélyes az egészségünkre egy meztelen ágyéki terület.

Bevallom lemaradtam a szeméremszőrzet eltávolításában vívott harcról.

Valamikor az elmúlt évtizedben történhetett a szemléletváltás, és az az idő, energia és pénz amit az emberek a szeméremszőrzet eltávolítására áldoznak, már-már csillagászati.  A genitális szőrtelenítés ipar, beleértve az egészségügyi szakembereket akik reklámozzák a speciális szolgáltatásokat azoknak, akik “tiszták és csupaszak” akarnak lenni, exponenciálisan növekszik.

De miért kell megszabadulni a szeméremszőrzettől?  Néhány szociológiai elmélet azt sugallja, hogy mindennek köze van a kulturális trendek által elindított bikinik és tangák üzletekbe kerülésével, bizonyos meztelen színészek és színésznők mozivásznon való megjelenésével, azzal a vággyal, hogy az emberek visszatérjenek gyerekkorukba, lehet ez egy elhibázott kísérlet a higiéniával, vagy csak vonzerő növelése a cél.  Az emberi faj nem lehet olyan naív, hogy ennyire fogékony legyen a divat változásaira.

Ez sajnos egy félreértelmezett háború.  A sebészek rájöttek már rég, hogy egy testrész műtét előtti borotválása inkább megnövelte a műtéti fertőzéseket nem pedig csökkentette azokat.  Nem számít, milyen drága és bonyolult fegyvereket használnak, borotvapenge, elektromos borotvák, csipesz, gyantázás, szőrtelenítők, elektrolízis, a szőrzet mindig visszanő mint a gyom, hogy végül megnyerje a csatát.   Időközben, a bőr pedig felperzselt csatatérré válik.

A fanszőrzet eltávolítása természetesen irritálja és gyulladásba hozza a szőrtüszőket, mikroszkopikus nyílt sebeket okozván.  A gyakori szőrtelenítés egyenlő a rendszeres irritációval.  Amikor az irritáció nemi szervek meleg nedves környezetével párosul, jó táptalaja lesz néhány igen csúnya bakteriális kórokozónak, azaz például a Streptococcus, Staphylococcus aureus és a nemrégiben mutáns unokatestvérnek, a meticillinrezisztens S. aureusnak (MRSA).   A Staphylococcus keléseket, tályogokat okozhat, ami szükségessé teheti azok sebészi felnyitását, azaz a bemetszéseket. A gennytől megszabadulva az irritáció csökkenhet, de a hegesedés jelentős lehet.

Ezen kívül láttam cellulitiszt is (lágyrész bakteriális fertőzést tályog nélkül) a herezacskó, szeméremajkak és a hímvessző körül a baktériumok borotválkozás, vagy szexuális érintkezés általi terjedése miatt.

Kutatók szerint a frissen borotvált szemérem és a nemi szervek területe érzékenyebb a herpesz vírusfertőzésre. A szőrtelenített terület mikroszkopikus sebei kaput nyitnak a nemi szervek által szállított virusok, baktériumok és gombák támadásának.

A fanszőrzetnek van biológiai és élettani funkciója. Szerepe az, hogy tompítsa a súrlódást, védjen a sérülések, ütések, valamint a baktériumok és más kórokozók ellen. A régóta várt kamasz hormonok hatásán pedig bizonyára nincs mit szégyellni.

Itt az ideje, hogy fegyverszünetet kössünk fanszőrzetünkkel, és hagyjuk, hadd legyen ott, ahová tartozik.

Facebook Kommentek

A szerzőről

Send this to friend