Szemölcs eltávolítása almaecettel

11
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

szemölcs1

Homlokomon lassan akkorára nőtt ez a csúnyaság, hogy már a feleségem és a lányom is megjegyezték, hogy úgy nézek ki lassan mint egy unikornis.

Ezért elhatároztam, hogy alternatív segítség után nézek. Rátaláltam egy cikkre, amely az organikus almaecet szemölcseltávolító hatását istenítette. Csak az alábbiak kellettek hozzá:

• organikus, nyers almaecet
• steril tű (sterilizálhatod gyufával vagy öngyújtóval, vagy megtisztithatod sebbenzinnel)
• steril vatta vagy géz

Tudván tudva azt, hogy az almaecetet be kell juttatnom egészen a szemölcs belsejébe, eldöntöttem, hogy először egy steril tűvel beleszúrok a szemölcsbe.  Szerencsére a szemölcsben egyetlen idegvégződés sincs, így nem éreztem semmit. Aztán steril vattát ( gézt, mull lapot is lehet hasznánli) beáztattam almaecetbe és kb 20 percig áztattam vele a szemölcsöt.  Itt van az ahogy az első alkalmazás után kinézett:

szemölcs2

A következő estén megismételtem a folyamatot, kicsit megszúrva megint a szemölcsöt a tűvel, aztán 20-30 percig rajta tartva az almaecetet. Ahogy látod a képről itt lejjebb, az alkalmazás után jelentkezett egy kis pirosodás, de nem éreztem semmi fájdalmat vagy irritációt.
A harmadik napon a szemölcs már nem nézett ki szemölcsnek, olyan volt csupán mint egy varras seb. Megint megszúrtam a szemölcsöt a tűvel, de az már annyira vékony lett, hogy beleszúrtam a bőrömbe, ami persze fájt. Aztán megint rátettem az almaecetes vattát 20-30 percre. A harmadik nap estéjére így nézett ki:

szemölcs3

A negyedik napon a szemölcs már nem szemölcs volt, csak egy varras seb. Meg kellett tartóztatnom magam attól, hogy ne nyúljak hozzá, ami nehéz volt mert egy kicsit viszketett. Az ötödik napon a varr végre leesett.  A fotón az az állapot látható miután épp levált a homlokomról. Alatta a piros bőr.

szemölcs4
A következő pár napon körömvirág krémmel kenegettem a piros foltot és elkezdődött a gyógyulás. A hét végére már az sem látszott, hogy a homlokomon valaha szemölcs lett volna.

szemölcs5

Két héttel később sem nőtt vissza semmi a szemölcsből. Úgy gondolom, hogy a kezelés így sikeresnek mondható. Szemölcs eltávolítása előtt viszont érdemes megbizonyosodni afelől, hogy az nem rosszindulatú anyajegy vagy melanoma. Az enyémet bőrgyógyászom jóindulatú dermális anyajegyként diagnosztizálta.

szemölcs6

Facebook Kommentek

A szerzőről

Lehet, hogy egyáltalán nem értek egyet azzal amit mondasz, de holtomig védelmezni fogom ahhoz való jogodat, hogy kimondhasd!

Legyél Te is kontribútor!

Send this to friend