Tanulmányok bizonyítják: az oltatlan gyermekek sokkal egészségesebbek, mint beoltott társaik

14
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

Happy-Baby_mini

Egy tanulmány az 1990-es évekből látott most napvilágot, amely igazolja, hogy a beoltott gyermekek nagyobb valószínűséggel szenvednek asztmától, ekcémától, fülgyulladásoktól, hiperaktivitástól és még sok más krónikus betegségtől.

Továbbá, a tanulmány megállapította, hogy a mandulagyulladás tízszeres nagyságrenddel többször fordult elő a beoltott gyermekek körében! A tanulmány különösen felhívta a figyelmet a mandulaműtétek hiányára az oltatlanok körében. Elég csak bemenni egy óvodába és megkérdezni a szülőket, hogy az adott óvodai csoportból hány gyermeknek vették már ki vagy az orr vagy a torok, vagy mindkét manduláját nagycsoportos koráig. Az én gyermekeim esetében ez a nagycsoportos óvodások közel felét jelentette.

1992-ben, az immunizációs Awareness Society (IAS) végzett egy olyan felmérést, amely az új-zélandi gyermekek egészségét vizsgálta. Nem meglepő módon, a tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a nem beoltott gyerekek sokkal egészségesebbek voltak, mint a beoltott gyerekek.

Különböző egészségügyi kérdésekkel teli kérdőívet kaptak az IAS tagok, a barátok és a munkatársak is. Összesen 245 család küldte vissza a kérdőívet, így a kutatók összesen 495 gyermeket tudtak megvizsgálni. Ezek közül a gyermekek közül 226-ot beoltottak, 269-et nem.

Egészséges gyermekek és az etika

A gyerekek közül 273 fiú és 216 lány volt. 6 gyermek neme nem lett bejelölve.

Sue Claridge, aki beszámolt a tanulmányról, ezt írta:

“A válaszadókat arra kérték, hogy a születési évet, nemet, kapott védőoltások számát, a gyermek által elszenvedett krónikus betegségeket (asztma, ekcéma, fülgyulladás, visszatérő mandulagyulladás, hiperaktivitás, cukorbetegség vagy epilepszia) írják le. Volt-e manudalműtétje, milyenek a motoros készségei (járás, mászás, ülés stb.) A szülők tájékoztatást adtak arról is, hogy a baba szopott-e vagy tápszerrel etették, és ha szopott akkor mikor hagyta abba a szopást.

A vizsgálat során egy másik érdekes tény merült fel. A kutatók felfedezték, hogy a mandulaműtétet igénylő gyermekek 92 százaléka megkapta a kanyaró elleni védőoltást, jelezve ezzel, hogy a kanyaró elleni oltás sok gyermeket hajlamosabbá tett a mandulagyulladásra.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy volt 81 olyan család, ahol mind beoltott és beoltatlan gyerekek is voltak. Sok ilyen családban az történt, hogy az idősebb gyermekeket beoltatták, de már egyre jobban vonakodtak a fiatalabb gyermekek oltása kapcsán, növekvő aggodalmuknak teret adva a vakcinák biztonságát illetőleg.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy:

Bár ez egy nagyon korlátozott tanulmány volt, különös tekintettel a be nem oltott gyerekek számára, de a résztvevők krónikus betegségeinek vizsgálata szilárd tudományos bizonyítékot szolgáltat a jelentős anekdotikus bizonyíték alátámasztására is, hogy a be nem oltott gyerekek egészségesebbek, mint a beoltott társaik.

Bár a kormányok a világ minden tájáról folyamatosan azt állítják, hogy a beoltott versus beoltatlan tanulmányok etikátlanok, az új-zélandi kutatócsoport nem az egyetlen olyan kutatócsoport, amely elvégezte ezeket az összehasonlításokat.

A beoltott gyermekek 5-ször nagyobb valószínűséggel szenvednek különféle betegségektől

2011 szeptemberében német kutatók longitudinális kérdőíves felmérést végeztek összesen 8000 be nem oltott gyermek körében 0- 19 éves korig terjedően. Úgy mint az új-zélandi tanulmányban, a kutatók kérdőivek segítségével gyűjtötték össze adataikat.

Az eredmények azt mutatták, hogy a beoltott gyerekek akár ötször nagyobb valószínűséggel szenvednek a különböző betegségektől és rendellenességektől, mint a be nem oltott gyerekek.

Eredményeiket összehasonlították egy másik német tanulmánnyal is (KiGGS), amely egy nagyobb mintát vizsgált: 17.461, 0- 17 év közötti gyermeket.

Dr. Andreas Bachmair, egy német klasszikus homeopátiás orvos, aki a felmérés eredményeinek összegyűjtéséért volt felelős, megállapította, hogy:

Az asztma, szénanátha és neurodermatitisz nagyon gyakori jelenségek manapság.  A KIGGS tanulmány kimutatta, hogy a tanulmányban szereplő gyerekek közül 4,7% szenved asztmában, 10,7% szénanáthás és 13,2% neurodermatitiszes. Ezek a számok különböznek a nyugati országokban, vagyis az az asztma előfordulási gyakorisága a gyermekek körében az USA-ban 6%, míg Ausztráliában 14-16% (Australias Health 2004 AIHW).

Az asztma előfordulási gyakorisága a be nem oltott gyerekek között mintegy 2,5%, a szénanátha 3%, és a neurodermatitis 7%. Az KIGGS tanulmány szerint a 3 és 17 év közti gyermekek 40%-a érzékeny legalább egy allergénre (20 gyakori allergént teszteltek) és 22,9%-nak volt allergiája. 3.

(Mivel ez a vizsgálat egy longitudinális tanulmány, a gyermekek száma azóta 13.222-re emelkedett.

Annak ellenére, hogy négy esetben autizmusról számoltak a be nem oltott gyermekek köréből, Dr. Bachair kijelentette, hogy:

A 4 gyerek közül 1 gyermek vérében nagyon magas fémtartalmat találtak (higany, alumínium, arzén). Egy másik esetben az anya vére lett pozitív igen magas higanytartalomra.

Ez a szám azonban jelentéktelenné válik, ha összehasonlítjuk, hogy a CDC (Center for Disease Control) szerint 88 gyerekből 1 autista.

Egyéb betegségek, amelyekről kiderült, hogy szinte nem is léteznek a be nem oltott gyermekek körében

Dr. Andreas Bachmair folytatta jelentését arról, hogy a tanulmány szerint a sinusitis, szemölcsök, bőrproblémák és középfülgyulladást is jóval alacsonyabb mértékű a be nem oltott gyerekek esetében, akárcsak a cukorbetegség és az epilepszia.

Azzal folytatta, hogy az eredmények azt mutatták, hogy az alábbi betegségek előfordulási gyakorisága a be nem oltott gyerekek esetében lényegesen alacsonyabbak voltak, vagyis a be nem oltott gyermekek nagyon alacsony betegségelőfordulást mutattak:

  • Diszlexia: 0,21%
  • Beszédkésés / artikulációs problémák: 0,38%
  • Szenzoros feldolgozási zavar: 0,28%
  • Szorongás: 0,25%
  • Depresszió: 0,12%
  • Ágybavizelés: 0,12%
  • Lisztérzékenység: 0,12%
  • Glutén érzékenység: 0,41%
  • GERD (gastroesophageális reflux betegség): 0,06%

Zárszó

Elképesztőnek találom, hogy annak ellenére, hogy a főfolyású média és a vezető kormányzati szervek ismételten hangsúlyozzák, hogy a beoltott gyerekeket beoltatlan gyermekek ellenében vizsgálni etikátlanság, egyre több kutatócsoport vállalja magára azt, hogy ők bizony akkor is elvégzik a tanulmányokat.

Miközben ezeket a felméréseket gyakran elutasítják, tisztán epidemiológiai és egyéb okokból, azt hiszem, hogy az ilyen jellegű tanulmányok eredményeit nem lehet már a szőnyeg alá söpörni.

Ezek a vizsgálatok azt mutatják, hogy nem kétséges az a tény, hogy a be nem oltott gyerekek egészségesebbek, mint beoltott társaik és emiatt ezeket a vizsgálatokat gondosan tanulmányoznia kellene minden gyermekorvosnak és szülőnek egyaránt!

Források:

http://www.viewbix.com

http://healthimpactnews.com

http://www.vaccineinjury.info

Facebook Kommentek

A szerzőről

Send this to friend