Táplálékunk tartalma

8
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

A mai világban sokszor halljuk, hogy egészségünket megvédhetjük úgy is, ha elegendő zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Olyat is olvashatunk, hogy nincs szükségünk másra, csak kellően meg kell válogatnunk azt, hogy miből készítjük ételeinket. Természetesen mindkettő szükséges ahhoz, hogy egészségünket megtartsuk. Ám a mai körülmények között ez nem elegendő. Muszáj táplálékunkat minőségi anyagokkal kiegészíteni, és erre az egyik legjobb példa a Gödöllői Agrártudományi Egyetem évtizedeken át tartó vizsgálata.

Az alapelv igen egyszerű, és hatékonyan demonstrálja lokális környezetünk tápanyag hiányát. 1966-ban mintát vettek a legtöbb Magyarországon fellelhető zöldségből, gyümölcsből, takarmány növényből. Abból indultak ki, hogy ezek a minták lesznek a kiinduló pontok, ezek az értékek a 100% vitamin, nyomelem, ásványi anyag tartalom növényenként. Mint a lenti ábrán is látható, az eredmények igen elkeserítőek lettek. (az idő egységnyi megjelenítése érdekében 1975-től indul a táblázat)

Egy igen érthető példa: Ha 1966-ban valaki megevett 1 kiló napon érlelt almát a C vitamin tartalma miatt, akkor ma 5 kilót kell megennie ehhez. Arról nem is beszélve, hogy ma mennyi mérget is bevisz a permetszerekkel amikkel kezelték az almát!

Figyeljünk oda, hogy milyen gyártók termékeivel egészítjük ki étrendünket. Csak természetes úton előállított kiegészítőt vegyünk magunkhoz! Már Szent-Györgyi Albert is megmondta, hogy a szintetikusan előállított C-vitamin nem egyezik meg a napon érlelt gyümölcsből kivont C-vitaminnal!

Gödöllői Agrártudományi Egyetem

Gödöllői Agrártudományi Egyetem vizsgálati eredmény

Facebook Kommentek

A szerzőről

Send this to friend