Újjászületés, azaz hogyan kaptam vissza a nőiességemet?

2
Naturekszer.com LÁVA PÁROLOGTATÓ KARKÖTŐK

50%-os árengedmény!

Amióta reggelenként kávé helyett tisztított vizet iszok, és a hatha jóga légzőgyakorlatokkal oxigént, valamint pránát, azaz életerőt lélegzem, azóta nem vagyok fáradt, frissen és energikusan kezdem a napom. Az egészséges, reform táplálkozásnak és a következetes tisztítókúráknak köszönhetően sikerült felépülnöm egy krónikus női betegségből, az endometriózisból, ami egyre több nőnek okoz szinte elviselhetetlen fájdalmakat.

 A menstruációm már a kezdetektől fájdalmas és erős volt, ezért már korán fogamzásgátlókat kaptam, hogy „könnyebbek legyenek” a nehéz napok. Igy a néhány évvel ezelőtt a szokásosnál is intenzívebben jelentkező görcsök és rosszullétek nem adtak gyanakvásra okot, azt gondoltam, hogy az akkoriban átélt érzelmi trauma hatására jelentkeznek.  Egy nőgyógyászati vizsgálatnál találtak egy kicsi cisztát az egyik petefészkemben, de megnyugtattak, hogy valószínűleg fel fog szívódni. A pánik a következő kontrollnál tört ki, amikor a ciszta többszörösére duzzadt. Az orvos azonnali műtétet javasolt. Elküldött egy sebészhez, aki megállapította, hogy endometriózisom van, és a méhnyálkahártyának ez az elburjánzása, más szervekhez, szövetekhez történő beépülése feltehetően összenövéseket is okozott a hasi területeken.

Szinte megbénultam a hír hallatán, hiszen korábban nem is hallottam erről a betegségről, viszont az egyre erősödő menstruációs fájdalmakból  arra következtettem, hogy nagy lehet a baj. A műtét során sajnos elveszítettem az egyik petefészkemet, viszont elég gyorsan felépültem, és úgy éreztem fellélegezhetek. Néhány hónappal később azonban ismét érezni kezdtem az endometriózisra jellemző, mélyről jövő, szinte az elviselhetetlenségig fokozódó fájdalmat, ami kisugárzott a hasamba és a derekamba. Az igazi pokoljárás akkor kezdődött. Hormongyógyszereket kellett szednem, amelyek leállították a menstruációmat, hogy ne terjedjen tovább az endometriózis. A férfi hormonok hatására felpuffadt az arcom, erős migrének és rosszullétek gyötörtek, naponta többször át kellett öltöznöm a sorozatos izzadásrohamok miatt.

Beköszöntött az idő előtti mesterséges klimax. Az igazi probléma az volt, hogy milyen lesz az életem, amikor abbahagyom a hormongyógyszer szedését? Ismét kiújul és elterjed bennem ez az alattomos betegség és műtétek sorozata vár rám? Kilátástalannak éreztem a helyzetet és rettegtem a fájdalomtól. Kétségbeesésem mélypontján találtam rá egy terapeutára, aki empátiával társulva egyénre szabott programot írt elő az egészségem, azaz a testi, lelki és szellemi egyensúlyom helyreállítására.  A méregtelenítő és tisztítókúrák a folyamatos terapeuta felügyelete mellett megtették a hatásukat: néhány hónap múlva sokkal könnyebbnek, tisztábbnak kezdtem érezni magam, fokozatosan visszatért az életerőm.

A reggelente végzett hatha jóga légzőgyakorlatoknak köszönhetően több oxigén került a szervezetembe, és a korábbihoz képest sokkal több energiám volt a mindennapi tennivalók elvégzéséhez, a növekvő vitalitás egészségemet is erősítette. A táplálkozásomból száműztem mindent, ami finomított, így a fehér lisztet, a fehér cukrot,  a finomított olajakat, továbbá nem eszem állati eredetű zsírokat és állati fehérjéket. Kivételt képez ez alól az alkalmanként fogyasztott bio kefír, joghurt vagy túró.  Emellett nagyon figyelek a megfelelő ételtársításokra, hiszen a fehérjék lebontásához savas, a keményítők lebontásához pedig lúgos emésztőnedvekre van szükség. Amióta tudatosan és egészségesen táplálkozom, azóta nincs felpuffadva a gyomrom, és jól működik az emésztésem. A testi tisztulás eredménye lelki és szellemi szinten is megjelent:  jobban tudtam összpontosítani, sokkal nyugodtabbá váltam, még a stresszes hétköznapokat is könnyebben viseltem.  Néhány hónap egészséges életmód után abbahagytam a hormongyógyszer szedését.

A még megmaradt kicsi cisztám azóta sem nőtt tovább, nem okoz semmilyen problémát, a menstruációm tiszta, fájdalommentes. Korábban nem gondoltam volna, hogy ennyire fogom szeretni a testemet, és ilyen örömmel fogom végezni a jóga ászanákat, vagy más mozgásformát, legyen az tánc vagy kerékpározás. Az egészséges életmód hatásai más területeken is megjelentek: a korábban igen erős allergiám elmúlt, nagyon ritkán vagyok megfázva, és akkor is enyhe tünetekkel. Nagy boldogságot jelent, hogy ismét egyensúlyban van a testem-lelkem, és végre teljes életet élhetek. De ami a legnagyobb boldogság, hogy újból nőnek érzem magam, és a tudatos életmód folytatásával még sok évig így is szeretném érezni!

Ha valakit érdekel, hogyan nyertem vissza az egészségem, milyen terápiákat, tisztítókúrát, étrendet, lelki és szellemi gyakorlatokat végeztem , akkor érdemes megnézni a www.fonixmadar.hu honlapot, és kérdezni tőlem, örömmel segítek!

Facebook Kommentek

A szerzőről

Send this to friend